Last news in Fakti

21 Април, 2020 21:00 2 065 16

61 000 запазват работа заради мярката 60/40

  • мтсп-
  • 60/40-
  • работни места

Неодобрените заявления са 158 за 459 служители, като причини са грешки, пропуски и несъответствия в попълнената документация

61 000 запазват работа заради мярката 60/40 - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Над 61 000 служители ще запазят работните си места благодарение на мярката 60/40. За 12 дни от нейното стартиране са подадени 4445 заявления от работодатели за 61 337 техни работници. До момента одобрените работодатели са 715. Те ще получат компенсации за запазване на заетостта на 11 996 служители. Това съобщават от МТСП.

Над 37% са от сектор „Хотелиерство и ресторантьорство“ – ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, хотели и места за настаняване. Те ще получат държавна помощ за 3555
работници. 10% от одобрените работодатели са от сферата на производствените дейности, а други 3% са собственици на фитнес зали, спортни клубове и др. Одобрение са получили още строителни компании, фирми от секторите „Дейност на увеселителни и тематични паркове“, „Артистична и творческа дейност“, „Прожектиране на филми“ и др.

Неодобрените заявления са 158 за 459 служители, като причини са грешки, пропуски и несъответствия в попълнената документация. Всички кандидатствали работодателите се уведомяват за решенията на Агенцията по заетостта. Изплащането на компенсациите започна в средата на миналата седмица, като за два дни държавна помощ вече са получили 278 предприятия за 5595 работници. Общият размер на отпуснатите средства е 1 565 983,78 лв.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опорна точка

    0 21 Отговор
    Да се внушава : " Горанов е лош и гаден " ! Заиграйте Ганьовото тролчета изр*** мои !

    Коментиран от #7, #9

  • 2 Гост

    26 1 Отговор
    Голи хвалби, а в същото време безработните са почти 500,000
  • 3 МОЦИ..МОЦИ..МОЦИ..

    16 1 Отговор
    ЛУДОГОРЕЕЕЕЦ.!.ЕЦ..ЕЦ..НАЙ-БЕДНАТА ФИРМА..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Някой си

    7 2 Отговор
    Гербаджии?
  • 6 Ники

    12 2 Отговор
    Важното е "пералнята" на властта ФК Лудогорец да е ОК. Нашите африкански приятели да са със заплати от по 50000 на месец . Мазната коса е важно да не бърка в джоба.
  • 7 Някой си

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "опорна точка":

    Да ти дам аз една “опорна точка“, а?
    Ай сия иди си направи един гъзобрък и после седни с лайняните си пръсти и тракай по клавиатурата, и ги облизвай от време на време!
  • 8 Гражданин

    2 1 Отговор
    Не ми се вярва много да е истина!
  • 9 Дръвчо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "опорна точка":

    Горанов не е лош и гаден, това са някакви много човешки определения. А той е дебилен,алчен,крадлив и самовлюбен психопат. Схемата 60/40 не е изгодна за работодател с 100 процента (хотели,нощни клубове,казина) спрян бизнес. Просто никой не работи. Не е изгодна и за бизнес стопиран на 90 процента (ресторанти,транспорт). Изгоден е само за обръча от фирми на партията. На корпорации с хиляди работници и работещи в момента на 120 процента ще поемем разходите за заплати и осигуровки, че да остане повече за партията. Ние не сме идиоти. Няма малка фирма в българия с отпусната помощ.
  • 10 Дръвчо

    6 0 Отговор
    Трябва да се поиска компенсация от държавата за причинени финансови загуби на всички стопирани бизнеси и то на 100 процента. За причинените фалити, за загубата на обучен персонал,за психичния тормоз, за самоубииствата и убииствата като следсвие,за влошеното здраве на хората от застояването в закрити пространства, за инсултите и инфарктите, които не лекуват в болниците поради страх и психоза. Хора ще ги съдим до дупка, оставката няма да ги спаси.

    Коментиран от #11

  • 11 оня с коня

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "Дръвчо":

    Е как ще искаш Компенсация от Държавата,след като се възмущаваш че ще вземаме Заем от 10 Милиарда и ще трябва да ги връщат дори Внуците ни?А случайно да знаеш че всякакви данъци влизащи в Хазната Секнаха още с налагане на Карантината?Акъл нямате тука за 5 пари,ама викате до прегракване че ни Управлявала тиква,гиди Калпазани такива...че и пари ще искате,да ви компенсира Наглостите!

    Коментиран от #15

  • 12 Смехории

    5 0 Отговор
    Никакви работни места не запазват. Тези помощи се вземат от фирми, които и без друго продължават дейноста си!
  • 13 Мамата

    4 0 Отговор
    СПОКОЙНО МОЖЕШЕ ДА ИМА ПО 1000 ЛЕВА НА ВСЕКИ ЧОВЕК,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ДОХОДА МУ,ДОКАТО ТРАЕ ВОЕННОТО ПОЛОЖЕНИЕ.щяха да се похарчат веднага.така тези пари пак щяха да се върнат в държавата и щеше да има глътка въздух за всеки.НО КОЙ ДА КРАДЕ...
  • 14 хипократ

    2 0 Отговор
    Наглост, безочие и аругантност. На фона на всичко случило се и всичко случващо се подобни статии само затвърждават представата за медиите и свободата на словото в българия.
  • 15 Дръвчо до оня с коня

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Къде съм писал, че се възмущавам на заем от колкото и милиарда да са? Май не си с коня, а си кон с капаци. Чети преди да си пишеш глупостите.
  • 16 сталин

    0 0 Отговор
    а колко я изгубиха от 13ти март до сега?