Last news in Fakti

23 Април, 2020 17:11 1 502 6

КФН потвърди проспекта на Fibank за увеличение на капитала

  • fibank-
  • пиб-
  • капитал

Банката ще издаде до 40 млн. нови обикновени, поименни и безналични акции с право на глас с емисионна стойност в размер на 5 лв

КФН потвърди проспекта на Fibank за увеличение на капитала - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията за Финансов Надзор (КФН) потвърди проспекта на Първа инвестиционна банка за публично предлагане на нова емисия акции.

Банката ще издаде до 40 млн. нови обикновени, поименни и безналични акции с право на глас с емисионна стойност в размер на 5 лв.

Капиталът на банката ще бъде увеличен успешно при покупката на 4 млн. нови акции. Fibank ще използва това увеличение, за да осигури изпълнението на своята стратегия за разширяване на пазарното присъствие в банкирането на дребно и в кредитирането на малки и средни предприятия в България.

През 2019 г. Първа инвестиционна банка увеличи балансовото си число с над един милиард лева и общата сума на активите достигна 10 млрд. и 660 млн. лв. на консолидирана основа. Банката отбеляза и солиден ръст при депозитите от 761 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мани мани

    11 3 Отговор
    в сайта им пишеше, че дебитните им карти ще са без такса, а им напераха 2,50лв. такса обслужване всеки месец... инак от 2лв. стана 2,50лв. за всички... а в сайта им продължава да си пише, че ще са без такса... да ги дам ли на органите?

    Коментиран от #2

  • 2 Токин

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "мани мани":

    "мани мани", добре е когато си откриваш банкова сметка и вадиш дебитна или особено - кредитна карта, да имаш елементарна финансова култура! Конкретно за ПИБ в общите им условия, които ти си подписал, ясно и точно си пише какви такси има, а те са:
    1 лв. е месечната такса за поддръжка на картата, а 1.50 лв. е месечната такса за поддръжка на сметката към тази карта. За да имаш дебитна карта, първо трябва да имаш активна банкова сметка, от която да се взимат парите за дебитната карта... Ама това са елементарни неща! Като не разбираш поне чети общите условия и питай точните въпроси банковия служител! Моля те дай ги на органите, както пишеш, за да ти обяснят и органите, че си голям ....
  • 3 Хаха

    4 1 Отговор
    Ето кой не е издържал стрес теста на ецб.

    Коментиран от #4

  • 4 Мартин

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    Всичките банки в България издържаха успешно стрес теста на ЕЦБ!Резултатите на банките отговарят на всички законови изисквания! Единствено Инвестбанк и ПИБ не отговаряха на хипотетичните стресови сценарии с допълнителни буфери и при симулиране на особено голямо сътресение в икономиката. Това обаче бяха едни съвършено измислени сценарии и хипотези, които на практика няма как да се реализират. Важно е да се отбележи, че по тази методология на ЕЦБ, която бяха тествани банките в България, беше използван за тестване на европейските банки и беше приложен в Европа през 2019 година, поне 70 процента от европейските банки нямаше да го покрият!
    В България капиталовите изисквания за всички банки са по-строги отколкото в ЕС! Всички банки в България до една отговарят. Нека не си хулим банките и да величаем европейските банки, които са по-зле - като банките в Италия, Франция, Испания и разбира се Дойче Банк в Германия!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ивелина

    0 0 Отговор
    Банковата шефка Диана Каменова беше уличена в злоупотреба с положението си. И то не за пръв път. Скандалната дама се е оплела яко в далвери, целящи собственото й забогатяване. Името й, макар и да не е известно особено на широката общественост, е добре познато в банковите и финансови институции у нас. И най-вече – в икономическа полиция, където неведнъж са я разследвали.Тя е бивш шеф на звено риск в Министерството на финансите – този особено важен отдел, който преценява на кой потребител да бъде отпуснат кредит и на кой да бъде отказан такъв. Като критерият за това, ако Каменова си вършеше съвестно работата, трябва да е благонадеждност и финансова възможност на кредитоискателя да връща отпуснатата му сума.