14 Май, 2020 23:27 2 757 1

Румънски туроператори предлагат пакети за България

  • плаж-
  • море-
  • румънния-
  • българия

Гърция беше сред първите държави, които предприеха стъпки за възобновяване на туризма

Румънски туроператори предлагат пакети за България - 1
Снимка: БГНЕС

Няколко туроператорски компании в Румъния възобновиха дейността по продажба на ваканционни пакети за дестинации като България, Гърция, Турция, Кипър и Хърватия. Има търсене и за почивки на румънското крайбрежие, съобщава сайтът „stiripesurse.ro“.

Гърция беше сред първите държави, които предприеха стъпки за възобновяване на туризма, тъй като голяма част от икономиката на страната разчита на този сектор.

От румънските агенции споделят, че вече имат запитвания от партньорски компании, кога започват да продават туристически пакети.

Миналата седмица са продадени почивки с автомобил в Гърция, тъй като властите там вече са взели мерки за възобновяване на туристическата дейност, а това дава увереност на клиентите.

„Ние работим за възобновяване на дейността в дестинации като България, Турция, Гърция, Кипър, Хърватия, както и на почивки в румънските морски курорти, където има търсене, в планините и СПА зоните“, заяви главният изпълнителен директор на една от туристическите фирми, цитиран от БГНЕС.

Компанията води преговори с няколко клиники в Букурещ, които биха могли да предложат на клиентите „здравни пропуски“, които Гърция може да поиска при преминаването на границата.

Туроператори очакват сезонът да започне в средата на юни или на 1 юли и разчитат на властите в Румъния, както и в България, Гърция, Турция, където вече са обявени мерки за защита на туристите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пай се народе

    5 4 Отговор
    И ся, като литнат бесните мамалиги по българските пътища към Гърция ум да ви зайде !