Last news in Fakti

14 Май, 2020 19:11 2 370 3

1 млн. лв. за производителите на грозде

  • грозде-
  • винарски сектор

Парите са от програмата за подпомагане на винарския сектор и за тях ще може да се кандидатства до 5 юни

1 млн. лв. за производителите на грозде - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Държавата ще подпомогне производителите на грозде с 1 млн. лв., за да преодолеят кризата, причинена от извънредното положение. Това обяви земеделският министър Десислава Танева.

"303 лв. на декар ще може да получи всеки производител на грозде, ако реши да се възползва от тази възможност за подкрепа. Целта на мярката е, ако прецени гроздопроизводителят, че ще има натиск на пазара, да изкара по-малко количество, другото да го обере на зелено", каза тя.

Парите са от програмата за подпомагане на винарския сектор и за тях ще може да се кандидатства до 5 юни, уточни Танева.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лозар

    19 1 Отговор
    Т.е. да унищожиш продукцията си, като я обереш зелена, и за това да получиш пари за награда !!! Унищожи кози, овце, свине и сега и лозя ... министерство на унищожението, а не на Земеделието !!!
  • 2 нема лабаво

    8 0 Отговор
    В България, всяко семейство са лозари - гроздепроизводители. Ако не лозе, то поне асма имат. Като разделим 1мил. ... А бе, ще има за едно шише бира - да се почерпят на Трифон Зарезан. Или, поне за тия, които се включат до 5 юни.

    Коментиран от #3

  • 3 Хаххх

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "нема лабаво":

    Млъкни!!!