15 Май, 2020 18:20 3 108 10

Таксиметрови услуги в полза на обществото

  • такси-
  • обединение-
  • инициатива-
  • отстъпка-
  • промотакси
Таксиметрови услуги в полза на обществото - 1
Снимка: БГНЕС

Такси компаниите в национален мащаб стартират нова програма “Солидарност” за по-достъпни пътувания по време на общата криза. Съвместно с шофьорите, националната мрежа за споделени пътувания изготви специално предложение за клиенти, които предпочитат редовно да ползват такси за своите пътувания като начин за персонален и безопасен транспорт.

Такси шофьорите в повече от 10 града в страната стартират услугата “ПРОМО такси”, с която при 4 пътувания седмично, потребителите получават “кеш бек” бонус за нови пътувания на стойност до 33%. Единственото условие е стойността на пътуването да бъде с минимална стойност определяна за всеки град и стартираща от 2 лв. Бонуса се изплаща автоматично веднъж седмично, директно по сметката за е-плащания на потребителя.

В условия на намалена покупателна способност на населението, дори един от най-засегнатите браншове се опитва да бъде солидарен с потребителите. От началото на извънредното положение до 13 май оборотът ( данните са само за такси компаниите обединени в мрежата на “ Таксистарс”) на такси услугите в национален мащаб е паднал с 65%.

"Вярваме, че със солидарност и взаимна помощ, заедно ще намерим начин да останем здрави и да превъзмогнем икономическите трудности, предизвикани от кризата.” - споделя Атанас Шарков – създател на националния оператор за онлайн поръчки .

Екипът на националния оператор е на разположение денонощно. Разработени са специални правила за безопасни пътувания. Призовават се всички потребители на услугата за градски пътувания да изпращат онлайн сигнали през меню “помощ” на онлайн приложението, на автоматичната телефонна линия 0877144 144 или на профилите в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Простотии.

    14 0 Отговор
    Простотии и пак Простотиии
  • 3 Винаги съм се питал

    6 6 Отговор
    защо таксиджиите не искат да ходят на работа

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хаха

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Винаги съм се питал":

    И според теб какво правят по 12ч в колата седят и такива тарикати като теб минават и им хврлалят парите през прозореца работих го година това убиствен труд за малко пари бачкал съм вкеки божи ден по 12-14ч имало е дни съм карал и по 24ч айде недей да се изказваш нехлпотготвен

    Коментиран от #7

  • 7 Въпрос

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    Когато стоят по 12 часа в колата и отказват да те вземат с детето за 3 км щото бил курса много къс ти как му викаш на това?
  • 8 бакшиш от провинцията

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Винаги съм се питал":

    защото изкарват повече кинти от тия дето ходят на работа

    нека да върнат старите коли да могат да са пак такси и да намалят малко изискванията и ще видите как цените ще паднат, и мързелите пак ще започнат да ходят на работа

    със сегашните изисквания е невъзможно да ходиш на работа и вечер да покараш за 3-4 часа такси
  • 9 шофьор на автобус

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Съвместно с шофьорите, националната мрежа за споделени пътувания.."

    някой наясно ли е тика какво данъци плащат и какви социлани плащат? че искам да се запиша при тях?

    изобщо това нещо закоонно ли е в бг че и национална мреж ама ли ? ужас

    забравих да питам касови апарати имат ли? и как си отчитат оборота? или мвр пак спи?

    в колко EU държави такава организация може да съществува?
  • 10 Софиянчето

    0 0 Отговор
    В София повечето таксита са нови и хубави коли,лошото е ,че много шведи карат такси