29 Май, 2020 23:31 1 992 2

7.3% е безработицата в област Варна

  • варна-
  • безработица

През април работа са започнали 670 души

7.3% е безработицата в област Варна - 1
Снимка: БГНЕС

В сравнение с предходния месец увеличението е с 2.3 пункта, а спрямо април миналата година – с 4 на сто. Това сочат данните на Регионалната служба по заетостта във Варна.

Съществено влияние върху динамиката на безработицата в областта оказват мерките срещу коронавируса и удължения срок на въведеното от 13 март извънредно положение, съобщи БНТ.

Общият брой на регистрираните безработни в бюрата по труда във Варненска област в края на април е 16 368, като спрямо март увеличението е с близо една трета.

Новорегистрираните безработни през април са 6066, 72.2% от тях са посочили като причина кризата с коронавируса. Над половината от останалите без работа са били заети в хотелиерството и ресторантьорството.

През април работа са започнали 670 души. Заявените свободни работни места през месеца в областта са 495. Търсят се работници в туризма, търговията, селското и горското стопанство.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    10 1 Отговор
    Област Варна е във л*йна в момента.
    Това не е снимка от там.
  • 2 Колко повече народ измира

    4 1 Отговор
    Толкова спада безработицата😂😂😂😂😂