5 Юни, 2020 18:01 3 313 6

Нов концесионер за летище София за 35 години

  • софия-
  • летище-
  • концесия

Административното дело № 14199/2019 беше образувано по касационни жалби на трима от участниците в процедурата за избор на концесионер на софийското летище

Нов концесионер за летище София за 35 години - 1
Снимка: Архив

Върховният административен съд(ВАС) остави в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията(КЗК) от 14 ноември 2019 г. С него е потвърден изборът от Министерството на транспорта, информационните съобщения и технологии на концесионер на летище София, с което за изпълнител е определен консорциум „Соф кънект“.

Административното дело № 14199/2019 беше образувано по касационни жалби на трима от участниците в процедурата за избор на концесионер на софийското летище. Това са консорциум „Витоша“; консорциум между "Еърпортс Де Пари" ЕС.ЕЙ и "ТАВ Хавалиманларъ холдинг" А.Ш.“, както и участникът "Фрапорт България".

Съдът е приел, че КЗК е осъществила дължимия контрол по законосъобразност и се е произнесла в рамките на проучването, което е регламентирано в Закона за концесиите. Тричленният състав на ВАС е установил също, че правилно КЗК не е открила нарушения при провеждане на процедурата, а също и несъответствия между офертата на спечелилия участник и документацията за възлагане на концесията.

Върховните съдии приемат, че КЗК е извършила дължимата проверка по законосъобразността на действията на министъра на транспорта, информационните съобщения и технологии както в процедурата за допускането до участие, така и по отношение на съответствието на определения за концесионер консорциум с критериите за възлагане на концесията, посочени в техническата документация.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    13 1 Отговор
    ??????????????? И пак ??????????????
    И ако някой може да обясни на хората кой? Как? И със каква цел и амбиция за развитие ще стопанисва тяхноти летище? На каква цена е взето и така на там.
  • 2 гост

    13 3 Отговор
    Това решение подлежи на обжалване пред 5-членен състав. Така че не е окончателно.

    Коментиран от #6

  • 3 Ха ха

    10 1 Отговор
    За 35 години? Кратък срок.Харижете го за 100 години,както Хонг Конг на ингилизите.Там май война е имало,но ние си сваляме гащите предварително.
  • 4 Тъпан БГ

    5 0 Отговор
    Казва се една фирма ,но джурналята не казват кой седи зад нея МИСИРИ И МИСИРКИ
  • 5 Тъпан БГ

    2 0 Отговор
    Казва се една фирма ,но джурналята не казват кой седи зад нея МИСИРИ И МИСИРКИ
  • 6 мммм

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    И пред арменския поп,като последна инстанция ,могат да обжалват !