Last news in Fakti

8 Юни, 2020 21:12 2 307 2

Българска компания ще гарантира туристическите ваучери заради COVID-19

  • туристически ваучери-
  • туристи-
  • коронавирус-
  • мерки

Нов продукт на застраховател ще осигури допълнителна защита на потребителите с отложени почивки

Българска компания ще гарантира туристическите ваучери заради COVID-19 - 1
Снимка: Архив

Един от големите застрахователи в България - ЗД "Евроинс България" АД, част от "Евроинс Иншурънс Груп" АД (ЕИГ), ще предложи нова застраховка на своите клиенти-туроператори, която ще гарантира издадените от тях ваучери за отложени пътувания и почивки. 

Новият продукт (“Разни финансови загуби”) е насочен към клиентите на туроператорите с ваучери. Той ще им предостави защита, че застрахователят  ще изплати обезщетение до размера на платените от тях суми, ако пътуванията не се осъществяват поради неплатежоспособност и несъстоятелност на туроператора. 

Мярката засяга 200 000 българи, които трябва да приемат ваучери за отменените си пътувания.

Покритието по новата застраховка ще се предоставя при сключен договор за туристическа услуга преди въвеждане на извънредното положение (13.03.2020 г.) и ще засяга планирани неосъществени пътувания в периода от 13.03.2020 г. до 31.12.2020 г. включително. Потребителите трябва да са приели ваучер за отложено пътуване с право на ползване до 31.05.2022 г.  

“С новата застраховка ЗД "Евроинс България" АД продължава да подкрепя своите клиенти-туроператори и да изпълнява ангажиментите си по сключените с тях застрахователни договори. Новият продукт ще даде възможност на потребителите с ваучери спокойно да планират и реализират пътуванията и почивките си. През целия период на извънредното положение и извънредната епидемиологична обстановка бяхме в постоянен контакт с нашите клиенти-туроператори. Не  сме прекратявали застрахователни договори с тях и като цяло не сме променяли тарифите по техните договори”, коментира Румяна Бетова, изпълнителен директор на ЗД "Евроинс България" АД. 

ЗД "Евроинс България" АД е сред водещите компании в предоставянето на туристически застраховки на българския пазар. Компанията има сключени застраховки “Отговорност на туроператора” за максималната за бранша застрахователна сума от 1.4 млн. лв. със следните по-големи туроператори: "Географски свят" ООД, "Бохемия" ЕООД, "Профи Турс" ООД и "Руал Травел" ООД. 

Четирите дружества са в добро финансово състояние и с висока ликвидност, като обслужват редовно клиентите си. Отделно, сключените от ЗД "Евроинс България" АД застраховки “Отговорност на туроператора” с по-големите туроператори в портфолиото на застрахователя са презастраховани, което е допълнителна гаранция за защита на интересите на потребителите.     


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    6 0 Отговор
    От "ВИС 2" знаят ли за това?
  • 2 Ivan

    5 0 Отговор
    Няма български компании ,измамници ненаситни края ви наближава !