Last news in Fakti

17 Юни, 2020 13:46 1 875 6

Димитър Цоцорков, "Асарел-Медет": България има потенциал и в криза

  • димитър цоцорков-
  • асарел-медет-
  • криза-
  • коронавирус-
  • ковид-19

Скъсяване на веригите на доставки и внедряване на все повече дигитални решения

Димитър Цоцорков, "Асарел-Медет": България има потенциал и в криза  - 1

Скъсяване на веригите на доставки и внедряване на все повече дигитални решения. Това са бизнес процесите, които кризата с Ковид-19 ще ускори. Изводът е на участниците в българския панел на Световния форум за икономическо и социално възстановяване на Глобалния договор на ООН “Recover Better. Recover Stronger. Recover Together.”. В световния форум се включи германският канцлер Ангела Меркел. Тази година Срещата на върха на лидерите на Глобалния договор се провежда изцяло виртуално заради пандемията от Ковид-19. Основаният преди 20 години форум среща онлайн над 13 хиляди участници от целия свят на 15 и 16 юни.

Българската мрежа на Глобалния договор се включи със самостоятелна дискусия, в която участваха председателят на сдружението Огнян Траянов, председателят на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" Димитър Цоцорков, изпълнителният директор на "КонтурГлобал Марица Изток 3" Красимир Ненов, управляващият партньор на "Делойт България" Силвия Пенева и изпълнителният директор на фондация bCause Елица Баракова.

"Колкото и да сме глобализирани, трябва да се върнем към корените си, към българските ценности, към местните вериги на доверие и на производство", посочи Димитър Цоцорков. По думите му, колкото и тежка да е кризата, тя е доказала, че България има потенциал. 

Кризата показа наличието на инфраструктура от неправителствени организации, които се оказаха особено ефективни, независимо че бяха изключени от държавната помощ, отбеляза Елица Баракова, като даде за пример медиаторите в ромските квартали. В последните месеци дарителството стана по-видимо и се доближи до хората, каза още тя.

Глобалният договор е платформа за обмен на знания и диалог между повече от 11 хиляди компании, специализирани организации на ООН, бизнес асоциации, неправителствени и синдикални организации за насърчаване на обществената отговорност и етичните бизнес стандарти.

Българската мрежа на Договора е основана през 2011 година. Сред членовете ѝ са А1, АЕЦ Козлодуй, Асарел-Медет, Екопак, Софийският университет “Св. Климент Охридски”, Университетът за национално и световно стопанство, Българската стопанска камара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядото

    7 2 Отговор
    И ти си алчник и обикновен ПРЕДАТЕЛ...такова ти е потеклото бе...ПРЪДЛЬО СЕЛСКИ!
  • 2 нашия

    6 2 Отговор
    ЦОЦО-като ти дадоха коцесия за без пари и ти позволяват да тровиш народа наоколо безнаказано-ще има потенциал разбира се
  • 3 Гешев го чака за строежите

    1 0 Отговор
    Цоцорков си е Бройлер, от златна" държавна" кокошка- носачка.

    Но и бройлерите ги мори, "вирус- Гешев".
    Колко ли плаща ,такса спокойствие , да не го тормозят?
    На кой му трябва, да го четка ,точно сега?
  • 4 на прицела го изкара някой

    0 0 Отговор
    Бая зор ще види ,сред тия мутри , може и завода да му вземат?
    Дано, го пази другия съдружник, че този няма скоро, да стигне баща си.
  • 5 Митниците проспали милиарди

    0 1 Отговор
    Много скоро, Ревизоро, ще го посети в Панагюрище, този" златен дигитализиран бройлер".
    Да видят ,какво има в отливките от мед, които се изнасят за чужбина!
    Хвостохранилищата направиха щети за милиарди .
  • 6 Стой и си кротувай

    1 1 Отговор
    Това че си наследил бащати, не означава, че си компетентен да даваш съвети!
    Гледай Прасето ,да не си хареса, твоите наследствени имоти!
    Че схемите му са ,ум да ти зайде!