2 Юли, 2020 20:52 2 804 11

Нов концесионер на плаж „Златна рибка“

  • плаж-
  • златна рибка-
  • концесия

Той поема функциите си и ще осигури услугите и задължителните дейности на морската ивица

Нов концесионер на плаж „Златна рибка“ - 1
Снимка: Архив

Договорът с новия концесионер на морски плаж „Златна рибка“, община Созопол, област Бургас, е вече подписан и той поема функциите си по стопанисване на ивицата. 

Това съобщиха от министерството на туризма. 

Всички процедури по договора за влизане във владение на новия стопанин на морския плаж са спазени и на туристите ще бъдат предложени всички предвидени по него условия - услугите на плажа, както и задължителните дейности на морската ивица - водно спасяване, медицински пост, почистване на ивицата. Решението на Министерския съвет за избор на концесионер е влязло в сила на 30 юни 2020 г., след изтичането на задължителния по закон срок за обжалване. Договорът е сключен на 1 юли, независимо от определения едномесечен срок за това, и плажът е предаден незабавно на концесионера, за да може да го въведе в експлоатационна годност.  

През 2020 г. с решение на Министерския съвет бе прекратен договорът за концесия с предишния стопанин на плажа. Основание за това са системно неспазване на задълженията по договора. При  извършени на място проверки през 2017, 2018 и 2019 г. са установени множество повтарящи се нарушения относно задължителните дейности на плажа - по-малко от изискуемите спасителни постове, неосигуряване през целия ден на задължителното здравно и медицинско обслужване, което е от особена важност през тази година. В протоколите на инспекциите през посочените по-горе години бе установено също по-малко от минималната изискуема площ за зоната за свободно разполагане на плажни принадлежности на морския плаж.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vukadin

    22 0 Отговор
    Концесионери има, туристи няма.

    В дъното на снимката виждам зеленина?! Защо още не е бетонирана?!?!?!?

    Коментиран от #6

  • 2 Зеленинатс

    7 0 Отговор
    ЕС украде парите за бетоно, у еуро беха
  • 3 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    17 0 Отговор
    Дреме ми за концесионерите, ресторантьорите и хотелиерите. От мен 1 стотинка няма да видят. Преди години съм ходил на плаж "Златна рибка" и беше супер, едно такова естествено хубаво заливче, а сега като гледам как е набодено с чадъри просто никога, ама никога няма да ми стъпи кракът там. Ще си дам и последната стотинка на гърците, но не и на нашите. Дано фалират до един. След тях ще дойдат такива, които знаят как да правят туристически бизнес и как се обслужват и уважават клиенти. Празно няма да остане. До тогава на БГ черноморие НЕ.
  • 4 Бурканбанк

    19 0 Отговор
    Коя мутра е взела концесията?
    Защо не пишете имена?
    Някаква държавна тайна ли е това?

    Коментиран от #5

  • 5 Мухахахаха

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бурканбанк":

    Е как да ти кажат, кой ще лапа парите? Ма като гледам ще лапа мухите пък той нека догодина пак да изсипе един чувал с пари и така до три пъти докато стигне до просешка тояга и да обира фасовете край кошчетата за боклук.
  • 6 Ангелкова

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "vukadin":

    Зеленината, която виждаш е потенциално свлачище. Концесионера се задължава да го укрепи в срок.

    Коментиран от #9

  • 7 жаркж

    4 0 Отговор
    не ни трябва концесионер, по добре сме бец...
  • 8 Шамара

    5 0 Отговор
    Абе тия концесионери нямат ли си имена? Дайте имена да знаем кой е омбашията!
  • 9 Укрепващ свлачища

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ангелкова":

    Ясно! Пак ще строим четири етажа "подпорна стена" с асансьори, балкони, басейн, фитнес, сауна, ресторант...
  • 10 НОВА ХИЕНА

    2 0 Отговор
    ОТ ГЕРБ ЛИ Е НОВИЯ КРАДЕЦ ИЛИ ДА ?
  • 11 КАРАКАЧАНОВ Е ОТ БКП

    1 0 Отговор
    Крacимир Кaрaкaчaнoв
    Лидeрът нa ВМРO Крacимир Кaрaкaчaнoв oтгoвaря нa oбвинeниятa нa БCП
    Зaщo coциaлиcтитe нe ce извинят нa бългaритe в Мaкeдoния, зaщoтo ca ги кaрaли нacилa дa ce пишaт мaкeдoнци и дa ce oтричaт oт бългaрcкoтo cи имe"