Last news in Fakti

13 Юли, 2020 14:56 2 781 10

Милиардери искат данък за супербогатите

  • милиардери-
  • данък-
  • писмо-
  • g20

Някои държави вече обмислят въвеждането му

Милиардери искат данък за супербогатите - 1
Снимка: Shutterstock

Над 80 милиардера от цял свят призовават правителствата по света да въведат данък за супер богатите. Целта е да помогнат за възстановяването на световната икономика в резултат на пандемията от коронавирус. Сред авторите на писмото са Бен Коен и Джери Грийнфийлд, сценаристът Ричард Къртис, Абигейл Дисни, Сидни Топъл и Стивън Тиндъл.

"Докато коронавирусът поразява света, милионери като нас имат важна роля в излекуването на нашия свят. Не, ние не сме тези, които се грижат за болните в интензивните отделения. Ние не шофираме линейките, които карат болните до болниците. Ние не зареждаме рафтовете в хранителните магазини и не доставяме храна от врата на врата. Но ние имаме пари, много. Сега отчаяно са необходими пари и ще са нужни години напред, докато нашият свят се възстановява от тази криза", пишат те в писмо, публикувано точно преди срещата на финансовите министри от G20.

Някои страни вече обмислят налагането на по-високи налози като Великобритания, Испания, Русия и Саудитска Арабия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сорос солджър

    8 3 Отговор
    На това му се вика Комунизъм-Троцкизъм

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    19 2 Отговор
    На Баце тва не му влиае, неговоте кинти ги видяхме къде са. Шкафбанк, Бурканбанк и най вероятно офшорки.
  • 3 Umen

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "сорос солджър":

    Добре е да данък "богатство" за супербогатите.
    Те имат парите и влиянието за ускоряване процеса за откриване на лечение за хора, болни от COVID-19.
  • 4 ахоихо

    20 0 Отговор
    Сега в Бг супербогатите ще се изкарат,че свързват двата края.ТУк е така,тук не дават.ТУк само вземат...
  • 5 Чочо

    10 1 Отговор
    Това да го видя не мога да го повярвам! 🤑
  • 6 Даааа

    3 0 Отговор
    Папата веднага да ги канонизира,освен Мъск,той отдавна е светец.
  • 7 962

    2 1 Отговор
    Да но в България Горанчо, вуйча му бюджетарина и Фандък-ханъм ще изкарат и подгонят всеки, който не е на държавна / общинска служба, и е собственик на апартамент + вила + кола за свръх-богат и ще го наложат с такива да данъци, че да му ги конфискуват с партийно-частен съдия-изпълнител! Но това няма да се отнася за всеки, който е на партийна държавна и общинска служба - те могат да имат по 10 апартамента, 5 вили, цели вилни селища от затворен тип, по 8 лимузини (плюс безплатно возене от УБО!), стотици офшорни милиони от държавно нормативно натъкмен и регулиран рекет и рушветчийство!
  • 8 БГ. ЕВРАК

    2 0 Отговор
    СПОКО. СЕГА ЩЕ НИ ГИ ДРЪПНАТ ОТ РЕЗЕРВА НАЛИ СМЕ В ЕВРОЗОНАТА. ЕВРАЦИТЕ СЕГА ЩЕ ХВЪРЧАТ !!!!!? Е НАШАТА МАФИЯ ИМА ФУЛ ОТ. ТЯХ!???! НЪЛ ТЪЙйййй
  • 9 Гражданин

    3 0 Отговор
    Богатите ше си го преместят ф левия крачол и ше си поръчат от 100 годишното джони. А бедните ше получат по един четвъртит .
  • 10 Пък разправят

    1 0 Отговор
    че филантропията действала. Що ви трябва данък, организирайте се, нали твърдите, че сте най-умните, затова и най-богати, съберете средства и дерзайте! Ама май нещо с благотворителни балове не става, когато трябва да се разпишат чековете, все една нула недописвате. Айде бъдете здрави и богати! И децата, и внуците ви, дето ще дерат елегантно кожите на 95 % от населението. Схемаджии, оценили труда си, спрямо всички останали на 1000 и повече пъти реват. Неприлично е някак.