1 544 0

Туроператорът TUI затваря 166 обекта във Великобритания и Ирландия

Представителството на TUI във Великобритания беше принудено да отмени хиляди пътувания по-рано тази седмица

Немският туроператор TUI заяви, че ще затвори 166 обекта във Великобритания и Ирландия в отговор на спада в пътуванията, причинен от коронавирусната пандемия. Това предаде Reuters. 

Covid-19 отмени ваканциите на европейците по време на въведените блокади на целия континент. Сега заплахата от втора вълна на инфекции и нови ограничения за пътуване през обикновено доходния летен сезон нанасят още щети в сектора, който беше най-силно засегнат от пандемията. 

Представителството на TUI във Великобритания беше принудено да отмени хиляди пътувания по-рано тази седмица, след като на Острова предупредиха да не се пътува до Испания, връщайки 14-дневната карантина за пристигащите от пиринейската страна.

Компанията заяви в четвъртък, че затварянето на 166 обекта във Великобритания и Ирландия има смисъл, тъй като 70% от резервациите на TUI в Обединеното кралство са направени онлайн. 

Този ход ще засегне 900 служители, но немският туроператор ще се опита да премести 70% от тях на нови позиции в отделите за продажби и обслужване на клиенти, което означава, че на риск са изложени около 270 работни места.

През май TUI заяви, че трябва да съкрати 8 000 работници и да редуцира 30% от разходите си, за да се подготви за туристически пазар, който ще бъде по-малък през следващите няколко години.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.