Last news in Fakti

6 Август, 2020 12:22 3 037 15

Шефът на Siemens: Китай се възстанови много бързо от кризата

  • siemens-
  • китай-
  • криза

Немският конгломерат отчете нетна печалба от 535 милиона евро за второто тримесечие на годината

Шефът на Siemens: Китай се възстанови много бързо от кризата  - 1
Снимка: Shutterstock

Бизнес активността в Китай се възстанови бързо от началото на здравната криза, заяви в четвъртък главният изпълнителен директор на Siemens. Това предаде CNBC.

„Китай успя много, много бързо да се възстанови от началото на кризата. В нашия бизнес Народната република дори отчита ръст в сравнение с миналата година. Ние виждаме по-високи нива на търсене, отколкото преди кризата“, каза пред CNBC Джо Кезер, изпълнителен директор на Siemens.

Между април и юни китайските поръчки на немската компания са се увеличили с 6% спрямо второто тримесечие на 2019-а. Всички останали страни, в които оперира Siemens, с изключение на Германия, отбелязват спад в броя на поръчките за същия период.

В четвъртък немският конгломерат отчете нетна печалба от 535 милиона евро за второто тримесечие на годината. Това представлява спад от 53% в сравнение с 2019-а. Въпреки кризисната икономическа среда, Siemens също заяви, че по-високите корпоративни данъци са дали своето негативно отражение върху печалбата на компанията.  

Приходите на конгломерата за тримесечието са достигнали 13,5 милиарда евро, което представлява спад от 5% спрямо същия период на 2019-а. 

През остатъка от годината Siemens очаква, че продължаващата икономическа криза в резултат на коронавирусната пандемия ще продължи да се отразява на нейния бизнес.
 


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българите взривиха Бейрут

    5 6 Отговор
    И сега ще изкупят цяла Европа за жълти стотинки.

    Коментиран от #3

  • 2 Дън Сяопин

    11 6 Отговор
    Китай ще ви сложи в джоба си,колкото и когато си поиска.

    Коментиран от #6

  • 3 ЕСмисленеЛиБе

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "българите взривиха Бейрут":

    Ами, че тя Европа свикна, че Китай произвежда, а тя се прави на търговец, който получава повече заплата отколкото продукти продава на месец. Така че каквото повикало - такова се обадило. ЕС е доста мързелив и разчита, че друг трябва да го храни, но в ЕС има и доста държави с колониално мислене - така че, ясно е откъде идва всичко.
  • 4 vukadin

    7 6 Отговор
    Естествено - тя там работи 1/6 он населението на света за шепа ориз.
    Ква криза, кви 5 лева?!

    Коментиран от #11, #14

  • 5 антиSIEMENS

    10 2 Отговор
    Сименс са най-големите мафиоти в индустрията. Топ.

    Коментиран от #9

  • 6 Гъдю Гъдев

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дън Сяопин":

    Германия им наля малко акъл на китайците, ето ти резултати
  • 7 Госあ

    0 2 Отговор
    ковида удари измекярите,които крещят за печалба върху човешките животи. Т'ва е ясно от самото начало. А такива пандемии тепърва започват.
  • 8 Госあ

    2 3 Отговор
    Наполеон Бонапарт: "Китай е болнав спящ тигър. Но когато се събуди, светът ще затрепери " Наполеон Бонапарт е гениален пълководец и държавник владял Европа много повече от немското недоразумение, единственият обграден с умни хора, а не протежета, което говори за силата и ума му. Както казва, неговата гордост са не победите му, а държавният кодекс оставил след себе си, който е основополагащ след римското право. За тези,които не знаят кой е Наполеон и какво представлява Поднебесната империя.
  • 9 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "антиSIEMENS":

    А кой е най достойният ? мъски ? 🤭🤣
  • 10 Колю

    7 1 Отговор
    Нормално е да се възтанови бързо Китай, нали е икономика номер едно в света.
  • 11 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "vukadin":

    За шепа ориз май ти работиш, я се виж в огледалото на какво приличаш
  • 12 Дръвчо

    0 2 Отговор
    Защото не си затвори икономиката като бледоликите. Там хората не мрът и не чакат хладилните камиони. Живеят и работят.

    Коментиран от #15

  • 13 Педали

    1 0 Отговор
    Да защото неискат да и немогат да съсипят хората както вие правите мръсни продажници
  • 14 Чак за шепа ориз

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "vukadin":

    Доста им е скочил стандарта.Естествено не навсякъде и не на всички. Но има райони с доста прилични заплати. В момента от запасна Европа за Китай се превозват предимно много скъпи коли за по над 100 000 долара. Явно има доста платежоспособни китайци. Има и селца, които са изостанали и хората разчитат на това, което произведат на полето, за да се изхранват, но определено Китай върви напред, а китайците не са мързеливи.За разлика от 2/3 от европейците. Че сме и с претенции иначе.
  • 15 Затвориха я където трябваше,

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Дръвчо":

    за колкото време беше нужно. Спазваха мерки и ограничения и още ги спазват,където се налага. За малко случаи изолират цели градове и сега и тестват нонстоп милиони хора ежедневно.Правят всичко възможно това, което се случи в Ухан да не се повтори. Никой не роптае срещу маски, мерки и т. н. И там имаше хиляди затворени предприятия за 2-3 месеца, затворени училища, университети, ресторанти, молове, музеи и много по-строга карантина, отколкото всеки от вас може да си представи. Твърде малко вече ни информират за това, което става в Китай... Преди десетина дни изследваха над 6 милиона души за два дни в китайски град и то заради доста по-малко случаи на заразени, отколкото регистрираме ежедневно в България... Имат един милиард и половина души за изхранване и не могат да си позволят да не работят масово и за дълго. Няма да им даде никой помощи...