6 Август, 2020 13:09 3 976

A1 започва предлагането на бързи кредити, изцяло онлайн за сума до 3000 лв. и с одобрение за 15 минути

  • а1-
  • бързи кредити-
  • кредитна карта

Това е поредната финансова услуга на телекома след А1 Кредитна карта и А1 Wallet

A1 започва предлагането на бързи кредити, изцяло онлайн за сума до 3000 лв. и с одобрение за 15 минути - 1

A1 e най-новият играч на пазара на потребителските кредити в България, след като официално стартира услугата A1 Бърз кредит. Тя е част от стратегията на А1 да се развива във финтех сектора, като на пазара вече са познати услугите А1 Кредитна карта и дигиталният портфейл А1 Wallet. Процедурата по издаване на А1 Бърз кредит се случва изцяло онлайн, а одобрението отнема не повече от 15 минути. Кредитът е достъпен за всички, без значение дали са абонати на услуга от А1 или не.

Първата стъпка в процеса е попълването на кратка регистрационна форма за кандидатстване. Тя съдържа кратка информация за клиента – име, фамилия, телефонен номер и електронна поща. Вторият етап е попълване на по-обстойна анкета, свързана с доходите, както и за предоставяне на IBAN, на който да бъдат преведени парите след одобрение.

Процесът на одобрение също е изцяло дигитален - след преглед на заявлението клиентът получава отговор в рамките на 15 минути. При положителен отговор на предоставения имейл се получава съобщение с документите за подпис, а на телефона – специален код, чието въвеждане се счита за фактическо подписване на тези документи. С това процесът по сключване на договор приключва, а желаната сума се превежда по посочения IBAN в рамките на 24 работни часа. Потребителите могат да посочат IBAN на всяка финансова институция, включително да използват и този от приложението A1 Wallet.

Кредитът може да бъде в размер между 100 и 3000 лева. На страницата на A1 Бърз кредит е разработен калкулатор, с чиято помощ всеки може да изчисли каква сума трябва да върне в зависимост от размера и периода на погасяване. Погасяването може да се извърши в различни интервали от време според сумата. За суми от 100 до 300 лева срокът за погасяване е до 6 месеца. Кредит от 300 до 500 лева трябва да бъде върнат най-късно до 9 месеца, а разсрочването на суми между 500 и 3000 лева може да се продължи до 12 месеца.

Погасяването на кредита може да стане по три начина – чрез плащане в банков клон, през приложение за онлайн банкиране или през дигиталния портфейл A1 Wallet. Няма такси за предсрочно погасяване, а пълните условия на услугата са достъпни на страницата на A1 Бърз кредит.



Свързани новини