Last news in Fakti

5 Септември, 2020 20:51 3 384 14

Спешно свикват Браншовия съвет за минно дело и геология във вторник

  • мини-
  • мини марица изток

Целта е в този формат да бъдат обсъдени перспективите за решаване на отворените въпроси относно бъдещето на комплекса „Марица-изток“

Спешно свикват Браншовия съвет за минно дело и геология във вторник - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и представители на синдикатите на „Мини Марица-Изток“. В разговора се включи по телефона и президентът на КНСБ Пламен Димитров. В рамките на срещата се взе решение да бъде свикан спешно Браншовият съвет за тристранно сътрудничество, минно дело и геология в Министерството на енергетиката с участието на национално представителните синдикати „КТ „Подкрепа“ и „КНСБ“.

Целта е в този формат да бъдат обсъдени перспективите за решаване на отворените въпроси относно бъдещето на комплекса „Марица-изток“. Срещата ще се проведе във вторник, 8 септември, от 11 часа в сградата на Министерството на енергетиката, съобщиха от правителствената пресслужба.

На днешната среща, в която участваха също министърът на икономиката Лъчезар Борисов, заместник министърът на енергетиката Жечо Станков и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, бяха обсъдени и социално-икономическите мерки на правителството за справяне с последиците от пандемията. Специален акцент беше поставен върху усилията на кабинета за запазване на работните места в страната и по-конкретно мярката 60/40, от която се възползваха и работещите в минния бранш. Последният транш, получен от „Мини Марица-изток“ по тази мярка, е за месец юли и е в размер на над 104 000 лева. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    31 1 Отговор
    НЕ ЗНАМ ЗАЩО БЪРЗАТЕ, КАТО СЛЕД ПАДАНЕТО ВИ ВСИЧКИ КОНЦЕСИИ И РЕШЕНИЯ ЩЕ БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ....НАИСТИНА ЛИ НЕ СТЕ НАЯСНО?

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Това е

    24 0 Отговор
    Там са парите, в необятните земни недра, богатства и невъзможност за проследяване на количества и условия на труд. Парите потъват, но екипът се сплотява.

    Коментиран от #5

  • 3 Тия

    21 0 Отговор
    седят като смъртни кандидати ! Знаят какви лай-а са яли !
  • 4 Грейс

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Много се съмнявам, дано съм лош пророк, но концесиите така адвокатски са обвързани, че развалянето им ще е почти невъзможно. За пример мога да дам само "Соф. вода", която беше отдадена преди години от Софиянски ако не се лъжа и въпреки високите сметки за разваляне не се спомена. Сега е отдадена на френска и нещата пак си продължават.
  • 5 Големите

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Това е":

    Крадци и приватизатори, мислят се за гол работа а всъщност са елементарни крадци
  • 6 ПодСлушВалката

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Натискат шефовете на Марица изток 2,
    Да пращат работниците си на контрапротест.
    А " синдикалистите" са само за присъствие на срещата.
    А бъдещето е ясно, трябва да намаляваме производството на ел.енергия, която е произведена от ТЕЦ. Иначе глоби за замърсяване.Понеже 12 години само се краде, а работещи филтри няма на нито един ТЕЦ.

    Коментиран от #10, #11

  • 7 333

    13 3 Отговор
    Подкрепа заедно с Бойко вършат чудеса!!! Как тогава синдикатите да стачкуват??? Винаги заедно в добро и зло!!! Вечна дружба!!!
  • 8 Перо

    16 0 Отговор
    Не разбирам как работниците могат да разчитат и да плащат на мутренските профсъюзи,членски внос,когато тяхната роля за защита на техните интереси е сведена до нула,като на тази през времето на соца. Това са казионни профсъюзи Подкрепа и КНСБ.

    Коментиран от #13

  • 9 Делян

    9 0 Отговор
    Който не е в синдикат в Мините и Тец 2, другия месец си търси друга работа.

    Коментиран от #12

  • 10 Анонимен

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "ПодСлушВалката":

    Не си наясно! Атомната електроцентрала е ТЕЦ с друго гориво. Реактора е като парен котел на ТЕЦ. Проблема не е ТЕЦ-овете - ще им прекарат газова тръба и котлите им ще работят с газ.
    1.Проблем е многото хора от рудниците, които стават излишни!
    2.Проблем е: Какво правим като спрат газа както през 2009?
    Това са два големи камъка на първо гледане, има и още...!
  • 11 Анонимен

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "ПодСлушВалката":

    Сяроочистващи филтри имат всички ТЕЦ-ове, също и за въглеродните емисии без този на Ковачки - ТЕЦ-1!
    За да знаеш за какво пишеш ; купи си билет за Диана експрес до Стара Загора - там на гарата с питане все ще стигнеш до Марица-Изток!
  • 12 Анонимен

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Делян":

    А в ТЕЦ-3 и АЕС-а как е? За рудниците знаем!
  • 13 Анонимен

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Перо":

    Там на място в рудниците и ТЕЦ-овете може и да разбереш! От жълтите павета - няма как!
  • 14 ТАЙНО

    4 1 Отговор
    ПАК ЩЕ ДАВАТ КОНЦЕСИИ НА МУТРИ !