9 Септември, 2020 15:06 3 935 8

„Белла България“ придоби гръцката CRETA FARMS

  • „белла българия“-
  • creta farms

Съгласно оздравителния план, приходите на CRETA FARMS трябва да нараснат от 46 млн. евро за първата финансова година до 130 мнл. евро през 11-та финансова година

„Белла България“ придоби CRETA FARMS в конкурентна борба с лидери в хранителната индустрия. Съгласно процедурата в южната ни съседка, влязлото в спирала на забавени плащания и разногласия на акционерите ключово дружество в хранителния сектор на Гърция, беше оставено в ръцете на петчленен съдебен състав, който трябваше да избира нов собственик на предприятието според предложени оздравителни планове от потенциални купувачи.

Единодушно съдът в град Ретимно избра оздравителния план, предложен от лидера в хранителния сектор „Белла България“, което е индикатор за високото международно признание на българската хранителна индустрия. Оздравителният план включва намаляване на дълговете на CRETA FARMS с 64%.

„Изключително удовлетворени сме от съдебното решение. Целта ни е да възродим CRETA FARMS като пазарен лидер в близко бъдеще. Това е най-голямата инвестиция в хранителния бранш на българска фирма извън България“, заявиха с професионална гордост от Impala Invest Group, собственик на „Белла България“.

Съгласно оздравителния план, приходите на CRETA FARMS трябва да нараснат от 46 млн. евро за първата финансова година до 130 мнл. евро през 11-та финансова година, което е 10,8% ръст на годишна база.

CRETA FARMS притежават две фабрики в Ретимно (Крит) и Крионери (Атина), както и три складови бази в Хераклион (Крит), Патрас (Пелопонес) и Солун.

Продуктите на CRETA FARMS са популярни сред потребителите в Германия, САЩ, Великобритания, Австралия. В България месните деликатеси на CRETA FARMS се предлагат под брандовете OLIVIN, TOSTAKI и CRETA FARM.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да дишат

    19 1 Отговор
    Докато на Шиши не му се доядат банички !
  • 2 Браво

    8 1 Отговор
    Една хубава новина за днешния ден поне. Нека да има повече работни места в България и да не са зависими от Друга компания.
  • 3 Ммм...да

    5 0 Отговор
    Тази фирма и на Цуци Карагьозова.

    Коментиран от #4

  • 4 Badjoto

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ммм...да":

    Кой е този герой?

    Коментиран от #8

  • 5 фффф

    12 0 Отговор
    Като се сещам какво продават в БГ дали и в Гърция ще предлагат същото високо качество?
  • 6 Г М О

    15 1 Отговор
    Отровни и боклучави нескопосани полуфабрикати....
  • 7 смърт за тиквите

    3 0 Отговор
    дреме ми нищо не купувам от тия биклуци. да флират по-скоро
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.