Last news in Fakti

28 Септември, 2020 13:33 4 567 14

Провинция ще кани годишно по 10 000 мигранти

  • канада-
  • провинция-
  • програма-
  • миграти-
  • привличане

Целта на канадския Ню Брунсуик е да повиши икономическата си

Провинция ще кани годишно по 10 000 мигранти - 1
Снимка: Shutterstock

Канадската провинция Ню Брунсуик прие програма за увеличаване на населението си със 10 000 души годишно. През следващите 3 години в тази част на страната ще могат да се заселят стотици хиляди имигранти. Идеята е на Прогресивно-консервативната партия. Първоначалната ѝ цел беше да кани по 10 000 мигранти всяка година до 2027-а, но срокът беше намален.

"По време на наскоро провелите се избори беше интересно да се наблюдава как двете най-големи партии се надпреварваха една друга да спечелят повече гласове, увеличавайки броя на мигрантите, които ще могат а се заселят в Ню Брунсуик", казва икономистът Ричард Сейлант.

Развитието на икономиката е един от факторите за въвеждането на програмата. Друг е развитието на града като университетски център, което да привлече повече младежи. Също така много от бъдещите висшисти ще могат да се реализират на място, тъй като по предварителни данни в следващите 10 години ще останат вакантни близо 120 000 позиции. Ниският процент на раждаемост, стремителният ръст на пенсионерите и миграцията на младежите към други региони на Канада създават дефицит на пазара на труда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    46 5 Отговор
    Браво!!! Паразитите от Европа ще бъдат ли добре дошли? Вземете ги, всички европейски държавие си отдъхнат. Ама да не искате да учат и работят?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 1234

    32 1 Отговор
    Сигурен съм че ако им предложим невероятна сделка, да им платим по 10000 долара на всеки приет ма гал или тюрк или друг от бл изток или африка, реакцията ще бъде обратна, те ще ни платят по 20000 долара за всеки неизпратен от скапния ЕС нечовек.... Миграцията за която говорят е супер селективна и расистка в дожрия смисъл на думата. Черните не ходят на студено, както фесовете и ман галите. Само белите европейци не им пречи студа.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Грейс

    25 1 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    Не си прав! Драпат с две ръце за Скандинавия та, даже на шведите предложиха като не им изнася да си търсят друга държава.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кумчо Вълчо

    12 0 Отговор
    Какви студенти каква икономика , че кой идва да учи и работи???????
    Виж раждаемостта ще се вдигне и пенсионерките им ще започнат да раждат.
  • 8 Мисисага

    10 5 Отговор
    Жалко за хубавата държава. Ако всички квичащи, пищящи, ревящи и дюдюкащи "млади и образовани" протестиращи некадърници от България решат да отидат там. Там ще се кротнат моментално, защото Черепа няма да им купува яйца, домати и т.н, а и ще им кажат директно в очите, че искаш ли да си добре, трябва да работиш яко. Бедна им е фантазията какво значи там да работиш яко. Много ми е интересно какво ще се случи с нашите ненормалници, ако се опитат за замерят общината в който и да е канадски град. За влизане в личното пространство на полицай - да не говорим.
  • 9 канадец

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    Май не си живял в Канада. По начало в северните или сурови климатично като Ню Брунсуик провинции, заплащането е коренно различно за да се задържи населението там. Цялата страна е съставена от емигранти и никого не можеш да очудиш с брада, тюрбан или нещо по-различно. А в тази провинция се говори задължително и френски. Религиозните общини и етническите групи не са забранени, но не се толерират. Рядко можеш да пробиеш с образование завършено извън шатите и Канада. Изключение е медицината и обрасти в които имаш изявени и признати резултати и пак не е сигурно. С 5 дипломи ще копаеш, чистиш и то на вън, ако искаш да оцелееш с тенденция за добър финансава живот. Легнеш ли на социални - вечно ще си на социални. Уредена държава е, но не търпят неуважение към институциите и закона и защитаваните от него права. Канада периодически обявява допуск на емигранти от определени етнически групи, като не позволява определена такава да доминира. Това, някои могат да нарекат расизъм, но няма да са прави.
  • 10 ДОКО

    8 0 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ КАНАДА..ДА ЖИВЕЕ КАНАДСКИЯТ НАРОД ОСВОБОДЕТЕ НИ ОТ МАНГАЛСКОТО РОБСТВО..
  • 11 Студено

    3 1 Отговор
    ли е там? Щото ако е студено аз предпочитам в Барселона.
  • 12 No Exit

    4 0 Отговор
    Канада е много по-социална и отворена към мигранти от САЩ в момента. Сравнението между Сиатъл и Ванкувър показва колко много по-мулти култи е Ванкувър. Тръмп се опита да спре това, но демократите го изядоха жив.
  • 13 Мечо

    1 0 Отговор
    ООО НО ТЕ КАНАДЦИТЕ И ДО СЕГА ПРИЕМАХА ЕМИГРАНТИ ОТ СИРИЯ НООООО. ХРИСТЯНИ А НЕ МНЮСЛИТА..
  • 14 pipi

    0 1 Отговор
    То пак една страна е Канада .
    Студ и мизерия .