15 Октомври, 2020 23:31 3 208 17

Италианският бизнес у нас създава 10% от брутния вътрешен продукт

  • италия-
  • българия-
  • бизнес

Бизнес среща "България и Италия - добри практики в динамична среда"

Италианският бизнес у нас създава 10% от брутния вътрешен продукт - 1

Италианският бизнес у нас създава 10% от Брутния вътрешен продукт на България. Италианските компании с инвестиции в страната са с годишен оборот от 5,5 милиарда лева и предоставят 25 000 работни места.

Данните бяха оповестени по време на дискусия, посветена на тенденциите в сферата на предприемачеството и прогнозите пред бизнеса, и организирана по повод 20 години дейност в България на Асоциацията на италианските индустриалци, уточнява БНР.

Отбелязването на годишнината започна с двустранни бизнес срещи под надслова "България и Италия - добри практики в динамична среда" и подписването на меморандум за сътрудничество между Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия и Конфиндустрия България - сдружението на италианското предприемачество у нас.

Освен италианският бизнес в страната, сдружението активно подкрепя и потенциални инвеститори, които се интересуват от нови пазари и възможности.

По време на икономическия форум днес „Рестартирането ново начало, представителите на българо-италианския бизнес ще дискутират перспективите пред икономиката и следкризисното възстановяване.

Сред официалните гости на събитието ще са министърът на икономиката Лъчезар Борисов и италианският посланик в София Стефано Балди, както и Лука Серена, председател на Конфиндустрия Източна Европа.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    27 1 Отговор
    Така е! Горенето на боклук е велик бизнес!

    Коментиран от #4

  • 2 така така

    17 2 Отговор
    Създава... ама нЪцки!
  • 3 ИгратаЕС

    10 1 Отговор
    Е то много ясно 20 членки на ЕС преди нас ... всеки ще ни държи с 5-10 % от "икономиката" ... играем на една маса с много покер играчи и няма как всички да са печаливши...
  • 4 Оракул

    22 6 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Така се формира брутният продукт на България ,внасяш боклук от Италия и изнасяш злато за Канада.Наложиш високи глоби и такси на раята,вземеш няколко милиарда заеми и пей сърце юнашко.Стабилни сме и Аз Дадох.
  • 5 Италиянците са дяволи

    15 2 Отговор
    Създават бедност и нископлатени роби.
  • 6 Атила дуло

    9 0 Отговор
    Можем и без брутални колонизатори каквито са италиянците, ако наще местни "царчета" не се боричкаха за власт. Кой ли подклажда борбата за власт, и се придържа към максимата на дедите си,разделяй и владей?
  • 7 Дълго Брад

    0 0 Отговор
    Орлето защо гледа на ляво?

    Коментиран от #8

  • 8 Брада с огнен цвят

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дълго Брад":

    Гледа на изток.

    Коментиран от #9

  • 9 Сурена

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Брада с огнен цвят":

    Изтока много орлета погуби.
  • 10 778

    11 1 Отговор
    Едва ли е вярно, но за да си вдигнат самочувствието си го говорят сами на себе си. Ако беше вярно, щеше да има и обяви за работа с италиански, а такива няма. Изобщо италианците са гадове, експлоататори и мошеници.
  • 11 😿😿😿😿😿

    8 2 Отговор
    Внос на отпадъци и забранение вещества ли? 😿😿😿😿
  • 12 Торбалан

    6 0 Отговор
    Глупости на търкалета!
  • 13 Токсични отпадъци за всички българчета

    5 1 Отговор
    Бизнес се прави с германци, с италиянците се краде.
  • 14 Не ги щем тези

    5 0 Отговор
    Нямаме нужда от миризливите им фабрички които едвам стоят прави. Вижте германците идват строят халета от нов тип вътре с отопление,добро отношение към работника,добра заплата,разплащане на време. А тези роми ако мога така нежно да ги нарека, изчезват след като не плащат с години.

    Коментиран от #15

  • 15 ИсторияХайка

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Не ги щем тези":

    Строят времени постройки точно защото не знаят дали ще има нужда от тези неща след 5-10 години... и най вече могат да ги пренесат в съседна държава, защото панелите се и раглобяват :) И идват за да дават заплата по 650 лв. ... та явно си германофил щом толкова романтично гледаш на немските "инвеститори". Два пъти им помагахме и все го отнасяхме после с много десетилетия... и сега пак сме им първи дружки. Историята трябва да се помни, а не да се забравя поради икономически интерс на една хайка.
  • 16 Светослав

    5 1 Отговор
    Какъв БВП.. тия освен шивашки цехове друго не правят или да внасят боклук
  • 17 ФАКТ

    2 2 Отговор
    Да бе италиянския боклук създава 9 процента от брутния вътрешен продукт това го разбрахме вече ! Останалия 1 процент са нормални стоки !