20 Октомври, 2020 23:29 2 281 4

ДФЗ започва прием по подмярка "COVID 3"

  • трактор-
  • поле-
  • мерки-
  • коронавирус

Допустими за подпомагане по нея са микро, малки или средни предприятия

Държавен фонд "Земеделие" /ДФЗ/ отваря от 26 октомври до 13 ноември 2020 г. прием на проекти за подпомагане по подмярка 21.3 "Извънредно временно подпомагане за малки и средни предприятия и признати групи и организации на производители COVID 3" от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съобщиха от пресцентъра на ДФЗ.

Кандидатстването е с проект през Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020 /ИСУН/. Подмярка "COVID 3" е с бюджет над 7 млн. лева (7 321 096 лв.).

Допустими за подпомагане по нея са микро, малки или средни предприятия съгласно Закона за малките и средните предприятия, осъществяващи преработка на селскостопански продукти, включени в Приложение I към ДФЕС, или на памук, с изключение на рибни продукти, както и групи, и организации на производители, които осъществяват преработка, предлагане на пазара или развитие на селскостопански продукти.

Подпомагането е предназначено за малките и средни предприятия, преработващи първична земеделска продукция: мляко и млечни продукти, включително яйца от птици, с изключение на производство, преработка и/или маркетинг на продукти, наподобяващи/заместващи мляко и млечни продукти; месо и месни продукти; плодове и зеленчуци, включително гъби; пчелен мед и пчелни продукти с изключение на производство, преработка и/или маркетинг на продукти, наподобяващи/заместващи пчелен мед и пчелни продукти; зърнени, мелничарски и нишестени продукти с изключение на производство, преработка и/или маркетинг на хляб и тестени изделия; растителни и животински масла и мазнини с изключение на производство, преработка и/или маркетинг на маслиново масло; технически и медицински култури, включително маслодайна роза, билки и памук, с изключение на производство, преработка и/или маркетинг на тютюн и тютюневи изделия, захар и сладкарски изделия; и готови храни за селскостопански животни (фуражи). Финансово подпомагане не се предоставя за дейности, свързани с риба и рибни продукти, гроздова мъст, вино и оцет.

Подпомагането е предназначено за малките и средни предприятия, преработващи първична земеделска продукция, които са извън обхвата на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020. Финансовата помощ по подмярка "COVID 3" е в размер на 5 процента от стойността на декларираните приходи от реализация на преработени селскостопански продукти за 2019 г. или за лице, заето в предприятието и се изплаща под формата на еднократна сума в размер на 270 лв. за едно заето лице, приравнено към средносписъчния брой на персонала по данни от НАП.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    2 1 Отговор
    За първенците по бедност даряваме по една самоходна пръскачка Tecnoma Laser 5236 LVS Nova Tec
  • 2 Новев ковчег- 347 година 2164 сл. хр!

    3 0 Отговор
    Население на планетата земя под 1000 души за 144 години измряха 7 000 000 000 души от глад заради една лъжа наречена Ковид 19. Ноев ковчег347 по бордовия дневник се намира някъде в съзвездието,, Еднорог" на борда сме 343 мъже и толкова жени наближаваме звезда с тройна планетарна система има планета наподобяваща земята с атмосвера по разредена от старата Земна но имаме шанс да основем колония.
  • 3 тасе

    2 0 Отговор
    Голям цирк, подмярка за закупуване на луксозни автомобили и имоти от зрънчовци, почва кражбата.
  • 4 гера

    2 0 Отговор
    Подмярка крадене започва.