20 Октомври, 2020 18:14 1 777 3

53% от българите са засегнати от икономическата криза заради Covid-19

  • българи-
  • криза-
  • коронавирус-
  • мерки

Така страната ни се нарежда сред най-тежко засегнатите по този показател сред 27-те държави от ЕС

53% от българите са засегнати от икономическата криза заради Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Доходите на 53 % от българите вече са засегнати заради икономическите последици от кризата с Covid-19. Това става ясно от проучване на "Кантар", поръчано от Европейския парламент, уточнява БНР.

Други 26 на сто от анкетираните наши сънародници декларират, че очакват скоро доходите им да бъдат засегнати, въпреки че все още не са усетили този ефект от кризата.

Така страната ни се нарежда сред най-тежко засегнатите по този показател сред 27-те държави от Европейския съюз.

В европейски мащаб 39 на сто от анкетираните посочват, че доходите им вече са пострадали заради пандемията от Covid-19. По-висок процент от 53, какъвто е у нас, има само в Кипър, Гърция, Испания и Румъния, сочат още данните от проучването, което е проведено между 25 септември и 7 октомври сред близо 25 000 граждани от всички държави – членки.

Мнозинството от тях са убедени, че Европейският съюз трябва да разполага с повече средства за овладяването на пандемията, като на първо място е общественото здраве, следвано от икономическото възстановяване. За първи път борбата с климатичните промени изпада от топ три на приоритетите, за които Брюксел трябва да разходва средства, според европейските граждани. Мнозинството от тях са убедени, че евросредствата трябва да бъдат обвързани със спазването на върховенството на закона.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    16 0 Отговор
    Като джасне безработицата 70% на зима, ще се бройкате пак пред борсата. Дано Караянчева е оставила некой килим да не мръзнете.
  • 2 ГОРСКИ

    13 0 Отговор
    Не от пандемията е обеднял народа а от управлението на Борисов!!! Всичко поскъпва а доходите на работниците най ниски във Европа!!!
  • 3 ГЕРБ- крадци

    1 0 Отговор
    За това сме бедни.