26 Октомври, 2020 08:51 4 977 11

Авиационният бранш измисли нещо странно

  • полети-
  • опознавателни-
  • хонг конг-
  • авиация-
  • пандемия-
  • коронавирус

Опознавателните полети

Авиационният бранш измисли нещо странно - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Едва ли има смисъл да повтаряме, че гражданската авиация през 2020-а преживява най-трудния период в историята си. Стотици малки авиокомпании буквално за месеци изчезнаха и повече никога няма да възстановят дейността си. Големите превозвачи получиха финансови „инжекции“ от своите държави, но оцеляването им продължава да е под въпрос, въпреки съкращаването на хиляди работни места.

И все пак самолетите трябва да летят. Чисто технически едно превозно средство, ако дълго време не се експлоатира, се повишава разхода му по поддръжка. При самолетите тя е много скъпа. Ето защо наскоро авиокомпании започнаха да реализират полети „доникъде“. Сега обаче идеята се трансформира и през този уикенд беше осъществен първият опознавателен полет. Пътници от Хонг Конг летяха над мегаполиса, за да го разгледат и .. да се насладят на уникалния залез, което това кътче от Земята предлага.

Идеята има и чисто психологическо измерение. Има хора, които никога не са летели, а на други полетите липсват. Чрез тези кратки въздушни турове, първата група може да опита нещо ново и вълнуващо, а втората – да си припомни добрите стари времена, обясняват специалисти.

Пътниците са прелетели над Южнокитайско море и разгледали някои от забележителностите на Хонг Конг.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    17 1 Отговор
    Всичко НОВО е добре забравено СТАРО !

    Коментиран от #4

  • 2 Бурканбанк

    15 12 Отговор
    Никой няма да ви ползва скапаните услуги!
    Като изисквате пътниците да са с намордници по време на полетите, никой няма да ви ползва. А ако полетът е над 6-7 часа, какво? Трябва хората да са с намордници през цялото време и да си вкарат хиляди бактерии и вируси заради вашите скапани мерки ли? Една стачка не направихте и то при положение, че сте един от най-засегнатите браншове. Вместо това решихте да съкратите десетки хиляди хора. Да обаче като съкращавате хора, обемът на услугите намалява драстично, а оттам и приходите ви ще намаляват постоянно. То е близко до акъла.
    Фалирайте си на воля! На никой не му пука за вас!

    Коментиран от #6

  • 3 1122

    12 8 Отговор
    Кой печели и кой губи от цялата тази измислица ,,опознавателен полет"? Разходи за сметка на компанията и излишно замърсяване на и без това замърсения въздух с изгорели газове,после колите много завърсявали,а колко горива изгаря един самолет от запалването му до изгасянето за един час полет от тия ,,опознавателните",и редно ли е това като се има в предвид колко е замърсена атмосферата ?
  • 4 Адреналин

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й":

    И Ази ще чакам Аерофлот да фръкнат над Маскве да се повозя макар че е много рисково с тях
  • 5 София

    4 2 Отговор
    Това е излишно прахосване на финанси, което означава че са засегнати от кризата, просто и те изпълняват заповеди.
  • 6 Няма как

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бурканбанк":

    Ми Няма как да се самозаразиш чрез мадката със собствените си бактерии и вируси, ако те вече не са в теб. Не мислиш въобще. Хирупзите имат операции и до 9 - 10 часа , при което са с маски и още не са умрели от бактериите и вирусите на маските, мозък.
  • 7 От умрял писмо

    8 0 Отговор
    Чакай ТИМ ,да прави опознавателни полети, дали някой знае ,колко дължат на Държавата България, като такси и дължими концесии?
    Имат си летищата, като техни, ама господ гледа и не забравя!

    Коментиран от #11

  • 8 Bon voyage

    12 0 Отговор
    Целият свят е хванал "полета за никъде"...
  • 9 Гост

    1 1 Отговор
    Е то заведения затварят , пък ще гъчкат хора в самолет. РЗИ къде спи?
  • 10 SDS

    0 0 Отговор
    Такива курници в швейцария на корем ,ама хубави ,здрави.Ама не са за всеки.До 5 000 франка уникални,но докарване,данъци горива ,обслужване и ти омръзва.Не е за каранее ,а за спомени.
  • 11 Любопитко

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "От умрял писмо":

    Нещо бъркаш "авиокомпания" с "летище" ама карай.... Собствеността и операторите са различни. Всъщност, тебе не ти требе за днаеш, важното е да дращиш глупости.