Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 22:02 3 309 9

ДФ "Земеделие" започва да приема заявления по програмата COVID 3

  • земеделие-
  • фермери-
  • коронавирус

Финансовата помощ по подмярка COVID 3 е в размер на 5% от стойността на декларираните приходи

От днес, 26-и октомври, до 13-ти ноември се отваря прием на заявления за подпомагане по подмярка 21.3 "Извънредно временно подпомагане за малки и средни предприятия и признати групи и организации на производители COVID 3" от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съобщава Държавен фонд "Земеделие".

Кандидатстването е със заявление в Областните дирекции на ДФ "Земеделие" по местонахождение на предприятието или по адрес на седалището на юридическото лице.

Подмярка COVID 3 е с бюджет над 7 млн. лева, като таванът на финансова помощ за предприятията по подмярката е до 50 хил. евро.

Допустими за подпомагане по подмярка COVID 3 са микро-, малки или средни предприятия съгласно Закона за малките и средните предприятия, осъществяващи преработка на селскостопански продукти, включени в Приложение I към ДФЕС, или на памук, с изключение на рибни продукти, както и групи, и организации на производители, които осъществяват преработка, предлагане на пазара или развитие на селскостопански продукти.

Финансовата помощ по подмярка COVID 3 е в размер на 5% от стойността на декларираните приходи от реализация на преработени селскостопански продукти за 2019 г. или за лице, заето в предприятието и се изплаща под формата на еднократна сума в размер на 270 лв. за едно заето лице, приравнено към средносписъчния брой на персонала по данни от НАП. Водещо условие при COVID 3 е субсидии да се предоставят в случаите, че в предприятието има установен спад на приходите от продажба на преработени селскостопански продукти с най-малко 20%.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз познавам баце

    12 2 Отговор
    Имам си инощно шкафче, дайте пара насам
  • 2 Дельо Хайдутин

    13 0 Отговор
    Какъв ковид три бе?Не сме ли на първия още?За следващата петилетка ли ще крадете бе?!
  • 3 Алфа Чакал

    14 0 Отговор
    Тях пък какво ги бърка вируса.Кражба колкото може.
  • 4 Асен

    9 0 Отговор
    Ще помпим зърнарите - новите модели Мерцедес, трябва да се купуват!
  • 5 Тото

    8 0 Отговор
    Мутренско земеделие гмо
  • 6 Директора

    4 0 Отговор
    Директора там знае как да пипа нежно, но дълбоко.
  • 7 Софиянеца

    8 0 Отговор
    Ковид по пшеницата и царевицата ли бе? Гушат аграрите преди изборите да купуват гласове!
  • 8 789123

    3 0 Отговор
    ФЗ най мафиотската структура на ДПС.
  • 9 лелеле

    0 0 Отговор
    sars cov 2 ... сега пък програма Covid 3 всички полудяха. И зеленчука ли има ковид,че и там помощи?!?