Last news in Fakti

30 Октомври, 2020 07:53 1 957 4

От днес затварят нощните заведения във Варна

  • нощни заведения-
  • варна-
  • клубове

Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения със заболеваемост към 25.10. над 123 души на 100 000 население до 30 ноември

От днес затварят нощните заведения във Варна - 1
Снимка: БГНЕС

Всички нощни заведения, дискотеки и клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито на територията на Варненска област ще бъдат затворени от днес до 13 ноември, включително. Решението е на областния кризисен щаб, съобщи Стоян Пасев-областен управител, цитиран от БНР.

До 10 ноември, включително, остават затворени и пенсионерските клубове.

В спортните зали, салони и площадки в учебните заведения до 10 ноември няма да се допускат външни посетители.

Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения със заболеваемост към 25.10. над 123 души на 100 000 население до 30 ноември.

Присъстващите на сватби и кръщенета се ограничават до 10 души, но при спазване на дистанция от 1,5 метра.

В заведенията за обществено хранене да се създаде организация за осигуряване на дистанция от 1,5 метра между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси и недопускане на повече от 6 души на маса.

На пазари, тържища и други сходни места трябва да се осигури дистанция от 1,5 метра между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове.

Да се създаде организация за еднопосочно движение на гражданите В театралните и киносалони остава изискването за 50% заетост, засега тя няма да се намалява.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    8 1 Отговор
    Присъстващите на сватби и кръщенета се ограничават до 10 души, но при спазване на дистанция от 1,5 метра. !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Може би и без МЛАДОЖЕНЦИ !

    Коментиран от #2

  • 2 БАЙ Х@Й

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й":

    Как да влязат милите в залата в която ги чакат 1.длъжностно лице , 2 кумуващи лица и поне 6 родители братя и сестри !!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 Супер

    4 1 Отговор
    И кога ще удари големия метеорит Земята, че да се свършва вече този цирк
  • 4 От Варна

    1 1 Отговор
    Ако искаме да спасим младото поколение-пълно затваряне на нощни заведения и клубове . Като не ги е имало в моята младост, не сме погинали. Да отидеш на ресторант с приятели или само семейството, достатъчно можеш и да потанцуваш и да се повеселиш. Да се затрият до основи развъдниците на наркомания и други долни страсти. За сметка на наивните младежи някои живеят като царе в разкош и без да са произвели и едно копче материален актив ! Да се изрие тази нагла пасмина съдържатели на нощни бардаци със закон!