Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 20:43 7 821 10

Сектор, който няма да се възстанови поне 10 години

  • авиация-
  • трафик-
  • евроконтрол

Авиацията я очакват трудни години

Сектор, който няма да се възстанови поне 10 години - 1
Снимка: М. Богданова ©

Европейската организация за безопасност на въздухоплаването - Евроконтрол публикува прогноза за развитието на пазара през следващите 5 години. Според най-оптимистичния вариант обемът трафик през 2019 г. ще бъде постигнат чак 2024 г. Вторият вариант предвещава след 4 години да бъде възстановен 92% от трафика през миналата година. Третият вариант трафикът през 2024 г. ще е 75% от този през 2019-а и няма да достигне нивата от миналата година до 2029-а.

"Дори при най-позитивния сценарии не очакваме възстановяване на гражданската авиация по-рано от 2024 г. Най-вероятният сценарии е третият - пълно възстановяване на нивата от 2019 г. през 2029-а, т.е. ще са нужни 10 години, за да се възстанови секторът. Последното е катастрофална картина за авиационния сектор, която ясно показва, защо за държавите е толкова важно да ясна политика и да предприемат навременни мерки за поддържане на сектора и осигуряване на сигурност на пътниците", казва генералния директор на Евроконтрол Имон Бренън.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    15 15 Отговор
    Айде бре, нали всички летища и без това скоро ще стават военни.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Един

    47 10 Отговор
    Никога няма да се възстанови. Както и туризма. Никой не би ги възстановявал, след толкова усилия да ги унищожи. Вируса беше чудесен претекст за това. Никакви придвижвания, никакви удоволствия. Хората трябва работят колкото могат повече, да се приберат да починат и после обратно на работа. Не да прахосват ценни ресурси.Такъв е замисъла.
  • 4 778минути

    33 3 Отговор
    Кризата ще доведе до положителен резултат доколкото поставя под въпрос състоянието на съвремения свят на невероятната лудост която конструирасвръхреалност на една особено консумативна фантазма да се потребява без ограничение икономическият растеж е фетиш който изтощава природните ресурси и моралните интелектуални сили на човечеството което не знае друго освен този неукротим бяс за по добър живот от нарцистичен тип отключващ психични отклонения с просторната физиономия на невменяем.

    Коментиран от #7

  • 5 Хи хи

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Манги":

    Предполагам до кораба ще стигнеш с каручката на дядо
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГруЮ

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "778минути":

    Цялата тази лудост няма как да завърши добре. За това добре говори “Парадоксът на Ферми”: От десетилетия човечеството се опитва да намери доказателства за съществуването на други цивилизации, но Всвлената мълчи. Или сме единствените разумни същества или другите такива са изчезнали оттдавна. За милион години развитие на една цивилизация, би трябвало да е до стигнала до всички краища на Вселената. В този смисъл, тезултатът от милион години с 3-5 процентен годишен ръст, каквито търси съвременната икономика дава невъобразимо число, значително превишаващо броя на атомите в същата тази Вселена -10 на степен 56. Няма как да се развиваме така- или ще се самоизядем или ще изчезнем.

    Коментиран от #8

  • 8 Тва са глупости

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГруЮ":

    Ферми мерми глупости са....извънземни и хора са различни видове общуващи по различни начини и умния човек чака некои да му отговори с радиовълни че и на неговия език😂😂😂😂човек си остава тъпо същество паразит дело на извънземни и като такова създателя знае какво представлява паразита и само го наблюдава безмълвно отстрани
  • 9 Ивайло

    11 2 Отговор
    Докато има маски в самолета няма да летя. Махнете маските и ще се върнат и хората
  • 10 номад

    2 0 Отговор
    пълна простотия хората си дрънкат колкото да изкарат някой лев как сметнаха след 4 не след 2