Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 19:10 2 902

Финландската компания Patria започва производството на части за бойни машини

  • patria-
  • латвия-
  • производство-
  • части-
  • бойни машини

Финландската компания Patria  започва производството на части за бойни машини   - 1

Финландската компания Patria, която участва в процедурата за придобиване на бойни машини за сухопътни войски и латвийската SIA EMJ Metāls подписаха споразумение за производство на части за бойни машини в Латвия.

Споразумението е свързано с договореност за научноизследователска и развойна дейност (R&D) за създаването на обща бронирана машина, подписано през октомври тази година от Финландия, Латвия и Patria.

„Това е естествено продължение на споразумението за научноизследователска и развойна дейност, включващо местната индустрия в проекта. Сътрудничеството с местните участници е част от начина на работа на Patria, който е от полза за всички страни. Сега изграждаме единна верига за доставки както от съществуващите играчи във Финландия, така и от новите в Латвия, които ще подкрепят нашите дейности във всички наши следващи проекти “, казва Юси Ярвинен, президент на бизнес звеното Land в Patria.

EMJ Metāls SIA е латвийска компания, специализирана в обработката на ламарина, работи от 2010 г. и е най-голямата компания от този вид в Балтийските страни. Нейният консолидиран оборот през 2019 г. е 15 милиона евро, от които изнася 38%. Днес в компанията работят 90 души. През последните пет години EMJ Metāls инвестира повече от 4 милиона евро в оборудване и технологии.

"Повече информация:

Юси Ярвинен, президент, бизнес отдел Land, Patria, тел. +358 40 869 6625, на фирмата [email protected]