Last news in Fakti

3 Декември, 2020 20:20 1 698 11

Обсъдиха подкрепата за бизнеса при премиера

  • премиер-
  • бизнес-
  • мерки

Националната агенция за приходите ще разплаща компенсациите за микро, малкия и среден бизнес, затворени от заповеди на здравния министър

Обсъдиха подкрепата за бизнеса при премиера - 1
Снимка: БГНЕС

Напредъкът по икономическите мерки в подкрепа на бизнеса беше тема на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, съобщи БНР.

Европейският банков орган разреши българският бизнес да ползва кредитния мораториум и да отложи плащането на лихви или главници по заемите в следващите месеци, докато трае пандемията. Това е една от най-силните икономически мерки и бе едно от големите искания на бизнеса, заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов и посочи, че при предишния мораториум върху кредитите бизнесът разсрочи над 9 милиарда лева:

„Благодаря на колегите от БНБ, които бяха в комуникация с Европейския банков орган и се стигна до това решение. Към момента очакваме насоки със съответните документи от Асоциация на търговските банки, които да бъдат предоставени в БНБ за одобрение“

Премиерът Борисов допълни, че тази мярка е обсъдена с банките в България:

„Да си при белите държави във финансите - това са държавите от еврозоната, положихме много тихи усилия и за радост колегите от европейския банков орган разрешиха българският бизнес да ползва този мораториум и да отложим плащанията на лихви или главници по кредитите в следващите месеци, докато трае пандемията“.

Националната агенция за приходите ще разплаща компенсациите за микро, малкия и среден бизнес, затворени от заповеди на здравния министър, каза от своя страна министърът на финансите Кирил Ананиев.

„Дадохме възможност на НАП да кандидатства за разплащане на безвъзмездно предоставяне на суми от европейските средства на микро, малки и средни предприятия. Тъй като НАП разполага с необходимия капацитет, възможности да ускори този процес и парите много по-бързо да стигнат до тези предприятия“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подкрепата

    9 2 Отговор
    Е лилава в шкафа
  • 2 Гост

    10 3 Отговор
    Бизнеса е приятелския кръг на премиера, да не си помисли някой, че премиера ще даде на някой, който не познава
  • 3 Johansson

    10 2 Отговор
    И тези които са 3 седмици спряни от работа, трябва 3 години да ги конпенсират за да и се реваншират. Пълно безумиe са тия мерки дето взимат тия карикатури.
  • 4 Стойко

    5 2 Отговор
    Преди дни за немския в-к ФРАНКФУРТЕР АЛГЕМАЙНЕ ЦАЙТУНГ Борисов каза че снимките с пачките милион евро и кюлчетата злато в шкафчето му ги направила жена "Българската Мата Хари" която канел в тях "защото имал своите нужди". Но отговори уклончиво дали са негови или внесени от тази жена. Сега да погледнем фактите - влиза жена натъпкана с 20 пачки по 500-еврови банкноти и 7 кюлчета 24-каратово злато и Борисов не забелязва това ,правят каквото правят ,той заспива тя ги слага в шкафчето и снима. Другата версия е тя му е доставена , правят това за което идва , той заспива тя отваря шкафчето ахва защото не е виждала в живота си толкова пари и злато и снима. И сега в един момент продава или само предоставя снимките. Според вас коя версия е истинската? Да си припомним и едни други факти! Волен Сидеров при правителството на Орешарски бе избран за председател на комисията по етика и антикорупция в НС. Като такъв бе предложил да има запитване до Сръбската държава да пуснат Сретан Йосич да бъде разпитан в Българския парламент какви суми е давал на Борисов когато е бил гл.секретар на МВР. И как когато е бил арестуван от Български полицаи и ноща преди да бъде екстрадиран в Холандия как по заповед на Борисов шефа на баретите тогава Филко Славов и екип са имали намерение да го освободят. Как Борисов по това време е бил на прием в КЕМПИНСКИ и с тревога е очаквал новините. И как след като операцията се проваля и Йосич е екстрадиран е дал клетва че рано или късно ще му отмъст

    Коментиран от #11

  • 5 Стойко

    5 2 Отговор
    Продължавам... И как след като операцията се проваля и Йосич е екстрадиран е дал клетва че рано или късно ще му отмъсти. Да си припомним как тогава Сидеров твърдеше че през първия мандат на Борисов е изнасял пари с чували с правителствения ФАЛКОН. Все пак това не го казва баба Пена от Чукурово а лидер на партия коалиционен партньор на Борисов и ГЕРБ в първия му мандат! Да си припомним и как Бареков през 2014 г.когато основа партията си ББЦ по всички телевизии тръбеше че ако се направи обиск в къщата на Борисов ще "се намерят много пачки кеш в шкафове и гардероби"..И го казва не дядо Менчо от Баша Баир а човек на който Борисов е бил кум като кмет на София. Да си припомним и как Васил Божков лятото твърдеше че всяка седмица Борисов е пращал пиарката си Севделина Арнаудова да прибира кеша с който Божков му се е отчитал. И показа снимки как Арнаудова влиза в офиса му. След 2 дни Арнаудова отговори че ходела всяка седмица в офиса му на Божков да му отказва секс защото имал апетити към нея ( хахахааа). Божков който държеше националната ни лотария държи и националните лотарии в Молдова и още 4 държави. Преди месец Герберските сайтове писаха с радост че щели да му национализират лотарията в Молдова. И ...изведнъж замлъкнаха по темата. А фактите са че там му продължиха лиценза за още 3 години. Но там си плаща редовно данъците които влизат в техния държавен бюджет а оттам за тяхното население като пенсии и социални плащания. А тук както призна Божков във видео се е
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Стойко

    7 1 Отговор
    Продължавам.....А тук както призна Божков във видео се е поддал на рекета на хунтата и вместо в бюджета милионите отивали в черната каса на ГЕРБ. Божков поиска от хората да му простят и каза " поддадох се на рекета но това бе единствения изход бизнеса ми да оцелее"...Та има ли някой да се съмнява вече защо народа изнемогва след 11 години управление на ГЕРБ? Във всяка друга цивилизована държава подобен премиер би висял на уличен стълб като Наджибула в Афганистан!
  • 8 Анджело

    2 1 Отговор
    Стига глупости.
  • 9 провинциалист от провинция Тракия

    2 1 Отговор
    Ейй, тва премиерът да ти подкрепи бизнеса и като Асан от ма'алата да ти обогати семейния генофонд!
  • 10 Шефьор

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: НАП разполага с необходимия капацитет, възможности да ускори този процес и парите много по-бързо да стигнат до тези предприятия. Ужас НАП има капацитет!? Кой го каза това!? Този Ананиев се е срещал със служителите на НАП на сън. Компетентност имат за каво: Законосъобразност-виж отменени актова на Административен съд. Компетентност-виж изтичане на лични данни от НАП-виновен Светия синод. Възможности-виж издадени Ревизионни актове от НАП- поровината са с правописни грешки -щото те небили от съществено значение за облагането.
  • 11 Джамал Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    ТОВА КОЕТО КАЗВАШ, СТОЙКО Е ТОЧНО ТАКА, НАРОДА ГО ЗНАЕ И ВЪПРЕКИ ТОВА ГЛАСУВА ЗА БАТЕ - ЗАЩО ЛИ . . . АМИ ЗАРАДИ АЛТЕРНАТИВАТА НА БАТЕ - "0" ИЛИ ПО-СКОРО ОТРИЦАТЕЛНА СТОЙНОСТ, ЯВНО ЗАБРАВЯТЕ КАКЪВ МАТЕРИАЛ ИМА У НАС - 2500 ЖИВИ ДС-та КОИТО ЧАКАТ БАТЕ ДА ПАДНЕ И ДА СИ ИЗТОЧВАТ