24 Януари, 2021 23:45 1 659 10

20 и 50€ - най-често фалшифицираните евробанкноти и през 2020 година

  • евро-
  • фалшифициране

Очаквано фалшивите банкноти най-често циркулират в страните от еврозоната

20 и 50€ - най-често фалшифицираните евробанкноти и през 2020 година - 1
Снимка: БГНЕС

460 000 неистински еврови банкноти са засечени през миналата година, съобщиха от Европейската централна банка. Това е историческо ниско ниво, подчертават от Франкфурт.

20 и 50 евро са най-често фалшифицираните банкноти и през 2020 година, отчитат от Европейската централна банка. Две трети от откритите неистински еврови банкноти са именно с тези номинали, отбелязва БНР.

Очаквано фалшивите банкноти най-често циркулират в страните от еврозоната, следвани от европейски държави, които все още не са въвели единната валута и чак след това трети за Европейския съюз страни.

От Франкфурт отчитат, че откритите неистински банкноти не могат да имитират достатъчно добре защитните елементи на истинските или опитите за имитация са изключително слаби, особено от серията „Европа”.

Ако имате съмнение, че ви дават неистинска банкнота, сравнете я с такава, за която сте сигурни, че е истинска, съветват от Франкфурт.

Ако получите фалшива банкнота и установите това по-късно, свържете се с полицията или според националната практика – с централната банка, допълват още от ЕЦБ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чан кайши

    4 2 Отговор
    Скоро всички пари ще са в чипа и няма да може да се фалшифицират хартийки. А щом си неполсушен сметката ти остава на 0 и може да мреш.
  • 2 да питам

    3 4 Отговор
    А кои са най фалшифицираните банкноти в рубли ??! 😁😁

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Баровеца

    2 0 Отговор
    И аз съм "нахапвал" ментета,но долари и метални марки и то отдавна,защото от както излезе еврото -пари немаме😀 Чувал съм теория,че може да се фалшифицира идентично копие на дадена банкнота,но никой фалшификатор не му стиска да го направи ,защото хванат ли го дъто да му е яко 😀

    Коментиран от #6

  • 6 Клошара

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Баровеца":

    Сакаш ли ти покажа 500 евра нацело ?

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Баровеца

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Клошара":

    Защо ли си мислиш ,че ми треба да гледам твойте 500 евра на цело 😄😄😄

    Коментиран от #10

  • 10 Клошара

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Баровеца":

    Ми , сам казваш , че немаш ?!