2 Февруари, 2021 23:28 4 536 15

Великден остава без туристи, туроператорите притеснени

  • туристи-
  • великден

В България обаче министерството на здравеопазването е направило PCR тестовете задължителни до 30 април

Великден остава без туристи, туроператорите притеснени - 1
Снимка: БГНЕС

Невъзможно е да се подготвим за пътуване, щом правилата се променят ден за ден. Това заяви пред БНР председателят на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти Димитър Попов.

Той обясни, че обикновено при въвеждане на определено изискване, като PCR тест, се дават няколко дни толеранс, за да могат хората да се подготвят.

Попов разказа за случай, при който българи, пътуващи с автобус към Франция, е трябвало да се върнат у нас, тъй като по време на пътуването им Франция е въвела изискването за отрицателен PCR тест за коронавирус при влизане в страната от държави членки на ЕС.

Той изтъкна, че е много важно да има предвидимост, такава обаче по негови думи нямало у нас.

Като друг сериозен проблем Попов посочи, че в цяла Европа налагането на някакви мерки е за времеви период от най-много три седмици. В България обаче министерството на здравеопазването е направило PCR тестовете задължителни до 30 април.

С такова послание означава, че няма да има туристи до 30 април, Великден остава без туристи, обобщи той.

По негови думи, щом се налагат такива ограничения, незабавно трябва да се обявяват и мерките, с които ще бъде компенсиран туристическият бранш за загубите, които ще понесе.

Той обясни, че всички резервации вече са в последната минута и в тези условия е невъзможно да се работи.

Според него проблемите на туристическия бранш ще започнат след 15 март, защото мерките продължават да се бавят и парите все още не са стигнали до тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендилия

    1 23 Отговор
    Пътуването е било в грешна посока Франция. Случва се. Католическия е 04.04.пропада, но кат пукне пролетния Майски Великден-Гергьовден действайте смело с резервациите. Смелият Човек е уважаван винаги. Ето четете и сами Алексей Навални крадец, жамбурец и тинтири-минтири. Защо се вълнува светът? Защото туй момче 1976 показва смелост!!!

    Коментиран от #2, #7, #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Брендилия

    0 10 Отговор

    До коментар #2 от "Жид":

    В женски род давай комплимента, психопатка. Е, не съм. 12 години бях в системата на туризъма по-точно балнеоложките ни курорти. Работех в офис на фирма
  • 4 Миризлив пор

    6 2 Отговор
    Ако се прави пср тест трябва да е максимум 72 часа преди преминаване. Какво реве този? И да си направиш тест 1 седмица предварително после в последния ден пак трябва да си правиш.
  • 5 НА ВЕЛИК ДЕН

    14 0 Отговор
    ТУРоператорите сами ще си чукaт яйцата!
  • 6 Само празници са ви в главите.

    6 4 Отговор
    ....някаква си дата за някакъв си бунтар който е нарушил закона и е бил осъден справедливо.Знам ...Сега ще има много минуси но това е реалността за този я е живял,я не.Писали за него векове по късно на база на -я познайте-на разкази и преразкази.И понеже сте много вярващи превърнахте всичко в алъш вериш.Това е истината гола.И ви манипулират векове наред група тарикати - някога да сте послушни и да не се бунтуват а сега да пълните джобове.А колко народ е избит в негова "чест" -чет нямат.....Лицемери.

    Коментиран от #8

  • 7 Б. Х за Навални

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Брендилия":

    Да оди да чука камъни.Я по прегледайте далаверите му.Само лаят такива като него.Уж не краде е не работи а бъкано с пари.....Как става?и аз и ти и онзи и всички така искаме.

    Коментиран от #9

  • 8 Брендилия

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Само празници са ви в главите.":

    Не са ми само празници в главата. Коментирах статията. За хотелиери и ресторантьори именно празниците са водещи в този бранш. Нормално е да се шокират. Де да знаят разни там неориентирани управляващи колко път и как ще се извъртят до месец май?! То си е за притеснение
  • 9 Брендилия

    2 9 Отговор

    До коментар #7 от "Б. Х за Навални":

    Не сте ме разбрал правилно. Не го оправдавам, нито защитавам. Имах предвид, че да организираш и простестираш в РФ, която (може и да ме благославяте) си е водеща световна сила е смелост. Сега ясно ли се изразих?
  • 10 Дръвчо

    9 3 Отговор
    До 30 април и гЕРБ няма да ги има и вирус няма да има.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Терсенето

    3 8 Отговор
    Който е мутра ресторантьор и готвач, да му мисли. Шайзегал аз съм заварчик със три езика. Работа има навсякъде за определени хора : )
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Урсула Лайен

    5 1 Отговор
    Засадете си картофи, домати, фасул и тн. Какво само ревете. Имахте една година да се ориентиране