3 Февруари, 2021 23:29 2 425 24

С близо 2.9 млрд. лв. подпомагат земеделците

  • жито-
  • земеделци-
  • фермери

1 млрд. 607 млн. лв. са определени по схемата за единно плащане на площ

С близо 2.9 млрд. лв. подпомагат земеделците - 1
Снимка: БГНЕС

Близо 2,9 млрд. лева са предвидени за подкрепа на земеделските производители през 2021 година. Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020 г) и Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. От тях 2 млрд. 636 млн. лева са за сметка на ЕС и 247 млн. лева са от националния бюджет. Това одобри Министерският съвет, като прие годишните разчети на сметката за средствата от Европейския съюз на Държавен фонд "Земеделие" за 2021 г.

731 млн. лв. са предвидени за развитие на селските райони. Основно плащанията ще се насочени по мярка 4 "Инвестиции в материални активи", мярка 6 "Развитие на стопанството и стопанската дейност", мярка 7 "Основни услуги и обновяване на селата в селските райони" и мярка 19 ЛИДЕР. По линия на директните плащания от ПРСР са заложени 393 млн. лв., които ще обхващат направленията агроекология и климат, биологично земеделие и Натура 2000, както и мярка 21 за справяне с последствията от COVID-19.

1 млрд. 607 млн. лв. са определени по схемата за единно плащане на площ, както и за обвързани с производството плащания за животни, плодове, зеленчуци и други.

По Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. са разчетени 38 млн. лв. 114 млн. лв. са предвидени за пазарни мерки, включително за Националната програма по пчеларство, схема "Училищен плод", схема "Училищно мляко", Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, преструктуриране на лозовите масиви, промоционални програми и други схеми.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАРОДЪТ

    16 3 Отговор
    Ще ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ.
    Ще ГЛАСУВАМЕ ПРОТИВ ХУНТАТА НА ТИКВАТА.
    🤣🤣🤣
  • 2 РАДИО ЕЛТО

    31 2 Отговор
    подкрепят се зърнари близки до герб

    Коментиран от #5, #17

  • 3 Перко

    24 0 Отговор
    С 2.9 милиарда подпомагат тарикатите земеделци!?За да си имат за коли ,апартаменти,екскурзии,партита.
  • 4 НАРОДЪТ

    14 1 Отговор
    И ОЩЕ:
    СЕЛСКИТЕ НОМЕРА НА ТУЛУПА НЕ МИНАВАТ.
    🤣🤣🤣
    Тия с плащането, да ги разправя на въдворените в Карлуково.
    🤣🤣🤣

    Коментиран от #15

  • 5 Перко

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "РАДИО ЕЛТО":

    Козлодуйчооо.Аз и ти ,май сме най -големите безделници.Постоянно сме на линия и умуваме.
  • 6 Гост

    21 0 Отговор
    Милиарди за стара бойна техника. Милиарди за зърнената мафия. Само за здравеопазването няма пари, не стигат. Така ще е, докато плащаме данъци.

    Коментиран от #9

  • 7 Брей

    21 0 Отговор
    Зърнарите пак ще сменят джиповете с нови и ще строят хотели!
  • 8 ле ле

    7 0 Отговор
    По 30 лева бях чувал , по 50 също , даже по сто , ама 2.9 милиарда за пръв път чувам , явно зорът е много голям.
  • 9 РАДИО ЕЛТО

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    докато герб са на власт НАРОДА страда но на БОЙКО не му пука той е двуличник и лицемер
  • 10 ТаУмВзе

    7 2 Отговор
    Пак Шизофреника мутра има бясни Халюцинации. 2.9 Милиарда!
  • 11 Слаботоков

    9 0 Отговор
    Монопол и дъмпинг прилагат , двама трима в дадено землище и си играят на къси пасчета . Има суша , после наводнения , после евтино е изкупена реколтата и за изпросени пари от ренти.,клатят хората. ЗА БЕЗВРЪЗВРАТНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЗЕМ. ПЛОЩИ, ДА СЕ ПРИТЕЖАВАТ И ОБРАБОТВАТ ОТ ЧУЖДЕНЦИ.
  • 12 Реалист

    3 1 Отговор
    Това е добре!
    Всъщност бизнеса е необходимо да се развива правилно и добре , както в селата, така и в градовете !
    Защо в България абсолютно обикновените граждани, точно тези , които са като аут сайдери, всъщност защо не може да имат стабилен и доходен бизнес ?!
    Защо в България, само определени хора , които са от значение за "някъде", защо само те могат да имат стабилен и доходен бизнес?!
    Другите не сме хора, така ли ?

    Например човек , който не е от значение дори да си направи и отвори фирма, няма да му провърви, въпреки че става въпрос за човек, на който така стоят нещата ИЛИ - ИЛИ , такъв човек трябва да има бизнес / фирма , за да е добре, иначе няма как да е добре в живота !

    Например, човек за който трябва хора да работят за него, а той е абсолютно незначителен за системата, значи бизнесът му няма да провърви !
    Явно това се иска от хората, които притежават финансовият сектор на България !
    Истината е че хора които не искат да работят или учат, значи трябва да имат фирми и хора да работят за тях, а те по цял ден да правят каквото си поискат, но стига поне да не вредят ! Тяхната работа е да печелят пари и да плащат пари за годишен данък на фирма, за осигуровки, за счетоводител, както и за други неща, касаещи техните нужди !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хаджи Хаджи Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "НАРОДЪТ":

    Щяло да има светло бъдеще!
  • 16 Лост

    6 0 Отговор
    Схема не е ли вече мръсна дума?
  • 17 Спокойно

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "РАДИО ЕЛТО":

    Природата си знае работата, всичко откраднато че им бъде отнето или като загубят децата си или като стане някое земетресение и разруши всичко построено с измами и кражби.
  • 18 Това

    4 0 Отговор
    си е сума за грабене и делба между свои , огромна сума - милиарди , пари от данъкоплатците ! А т.нар. земеделци , ги пилеят за огромни имения , вили , лимузини, джипове , екзотични пътешествия и живот в лукс ! Пари , дошли им от въздуха лесно се харчат ! И министЕрката , и те - всички са за конфискация и затвор !!!
  • 19 От дивия северозапад

    3 4 Отговор
    Абе драскачи. Тия пари ги дава Евро съюза. И не се дават само в България. Даже тука са на половина от колкото там.
    P. s Земеделец съм гледам 5.5 хил. декара и не съм човек на никой от никоя партия. Всичко съм постигнал с много труд много риск и безсънни нощи. И без тази субсидия си мога. Еиии българина е свикнал винаги в канчето на другия да гледа.А в живота си и един пирон не е забил ама винаги плюе по другия.
    И СЕГА ПОЧВАЙТЕ С МИНУСИТЕ. ГОТОВИИИИ СТАРТ.

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Отворко

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "От дивия северозапад":

    Чудно ,евросъюза от къде ги взима тия пари?!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пламен

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "От дивия северозапад":

    Ами като можеш без субсидии, кво ревеш? Карай напред. Тука се обсъждат кражбите по субсидиите. ОК.?
  • 23 В.В.П.

    0 0 Отговор
    Пари,пари,пари,и пак пари,,И кражби на пари...Гуяма работа ,селската работа..На дърво мирише ,от все страни..Ама,пишете!!!
  • 24 Kockarche

    0 0 Отговор
    Да, подпомагайте ги за да могат да си купуват скъпи джипове и да се фукат. Мои познати земеделци, които до преди десетина години нямаха пари за цигари сега се правят на интересни и карат коли за над 100К. Като са толкова работливи защо допреди евросубсидиите почти нямаше богати земеделци а сега всяка втора скъпа кола е на земеделец.