Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 09:37 2 666 6

Проблемен модел самолет отново ще лети през март

  • boeing 737 max-
  • оае-
  • март-
  • самолет-
  • летене-
  • разрешение

Авиокомпаниите в ОАЕ отново ще експлоатират самолетите Boeing 737 MAX

Проблемен модел самолет отново ще лети през март - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще се опитат да премахнат забраната за експлоатиране на Boeing 737 MAX през март 2021 г. Очаква се Flydubai да бъде основният бенефициент на това решение. Страната ще отвори въздушното си пространство за експлоатация на този тип самолети след близо 2-годишна забрана, влязла в сила на 13 март 2019 г. Самолетите 737 MAX бяха спрени от експлоатация след две смъртоносни катастрофи в Индонезия и Етиопия.

„Техническият комитет работи по оценка на допълнителните изисквания, споменати в последната версия на директивата, издадена от Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA). Оценката ще бъде готова до две седмици, след което ще бъде издадено решение за безопасност, което ще посочи кога този модел самолети ще могат отново да летят“, казва генералният директор на GCAA Саиф Ал Сувайди.

Ал Сувайди подчерта, че за да може 737 MAX да лети във въздушното пространство на ОАЕ, трябва да бъдат въведени всички модификации за сигурност, включително на системата MCAS и процедурите за обучение на пилоти.

Flydubai разполага с 11 броя Boeing 737 MAX 8 и 3 самолета Boeing 737 MAX 9. През ноември 2017 г. в Дубай Airshow Flydubai подписа договор с Boeing, за поръчка на 175 машини MAX 8, MAX 9 и 50 броя 737 MAX 10s и с права за закупуване на още 50 броя MAX.

На 18 ноември 2020 г. Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ първа ресертифицира Boeing 737 MAX. EASA, Transport Canada (TC), Бразилската национална агенция за гражданска авиация (ANAC), Британската служба за гражданска авиация (CAA) също са сертифицирали отново Boeing 737 MAX, което му позволява да възобнови полети.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каишков

    3 0 Отговор
    От Боинг взеха едни пари обаче после казаха - "Ще видим" !
    Нали даже тостер да си купиш има гаранция?
    Тук обаче се наляха две влакови композиции пари , ама гаранция Франция.
    Пак ще има да падат.
  • 2 гадно

    5 0 Отговор
    На пътниците ще раздават ли парашути или сами трябва да си ги осигуряват?
  • 3 кочо

    0 0 Отговор
    МНОГО ЩЕ СЪЖЕЛЯВАТ ЗА ИЗБОРА СИ.
  • 4 Пилот

    0 0 Отговор
    Да не казвам голяма дума, но една от причините за Ковид епидемията е точно тази. Боинг, който е основен играч определящ икономиката на САЩ, реализира такива загуби от поставянето на забрана върху експлоатация на самолетите, че съм готов да смятам, че могат да са в основата на свалянето на земя на цялата световна авиация, имайки предвид че основен конкурент е европейският Ербъс. А да не забравяме, че тежките капиталистически решения в световен мащаб се вземат не от правителствата, а от едрия капитал. Летищата в Европа са празни, лети единствено и само карго авиацията, не знам докога ще продължи всичко, но знам, че живеем в много тъп филм, режисиран чудесно.
  • 5 Процесор Вучков

    0 0 Отговор
    Проблемни турбо-реактивни двигатели.
  • 6 Ще го ползват

    1 0 Отговор
    за bezplatno извозване на мигрантите one way от където са дошли