Last news in Fakti

21 Февруари, 2021 22:04 2 260 9

Розопроизводители протестираха в Казанлък

  • розопроизводители-
  • казанлък-
  • протест

Те настояха за яснота за предстоящата кампания по прибирането на розовия цвят

Розопроизводители протестираха в Казанлък - 1
Снимка: БГНЕС-архив

Розопроизводители се събраха днес на символичен протест пред Института по розата в Казанлък, предаде БНТ.

Те настояха за яснота за предстоящата кампания по прибирането на розовия цвят. Масово от дестилериите отказват да изкупуват розов цвят заради непласираните огромни количества розово масло. Така розопроизводителите са заплашени от фалит. Те поискаха и финансова помощ, която да бъде справедливо разпределена.

"Субсидия за розопроизводител, който няма да му бъде изкупен цветът, да бъде около 250 лв. на декар с доказване на розопроизводител. Изрязване, издънване до дъно на маслодайната роза или частично. Второто предложение е мораториум за нови насаждения и третото предложение е за хора, които искат да си изкоренят насажденията, да бъдат обезщетени по някакъв начин", заяви розопроизводителят Петър Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД ВРАЦА

    23 6 Отговор
    Има ли бранш, който да не е съсипан от шайката във властта ?!

    Коментиран от #4

  • 3 Перо

    12 4 Отговор
    Къде в пазарна икономика има държавно субсидиране и намесване в изкупуването на продукцията на частни производители? Всеки производител да си прави сметката,щом е избрал този бизнес.Никой не им забранява да работят,през време на пандемията.Да си носят отговорност! Данъкоплатците няма да им плащат мурафета!
  • 4 Шамара

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД ВРАЦА":

    има- уебсайтовете за " новини" ,твойта мама глуха
  • 5 Роза

    5 1 Отговор
    Тези предложения от производители на розов цвят ли са или от изкупвачи?

    Коментиран от #6

  • 6 сложно е

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Роза":

    Франсетата последните години бълват пропагандни филмчета за българското розаво масло. Виждаш ли, у нас едно такова гадно време, и само мръсни цигани берат розите. А у Франция едва ли не само моми французойки. Ако ги видиш, ще се зачудиш що за болен мозък ще направи подобен документален филм. Но явно хващат дикиш, щом не можем да си продаваме маслото. А у нас, както винаги липсва държавна подкреха и реакция. Същото беше и следхвлизането ни в ЕС - даваха пари за да си изкореняваме лозята.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Просто е

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "сложно е":

    Ако производителя изкарва качествена стока и е професионалист то това което пишеш едва ли ще има значение. Стига все някой да ни е виновен.
  • 9 Иво

    0 0 Отговор
    Тарикат-розарите си мислеха,че номера с измислените високо-добивни,но с ниско качество сортове ще трае вечно.Едни,ги замениха,други смесват.Сериозните и честни розопроизводители,залагащи на Алба и Дамасцена (качествените)сортове също пострадаха заради нелоялните практики на "колегите".