Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 13:27 3 169 5

Българско летище с нов директор

  • летище-
  • пловдив-
  • директор-
  • лъчезар миленчев

Лъчезар Миленчев е пенсиониран военен

Българско летище с нов директор - 1
Снимка: БГНЕС

Летище Пловдив има нов изпълнителен директор - пенсионирания военен Лъчезар Миленчев. Назначението е изключително странно, тъй като новият директор няма никакъв опит на ръководна позиция. Освен военната му служба, в трудовото си досие той има два престоя на летищата в Пловдив и София, припомня TrafficNews. До 2018 г. Миленчев работи на един но терминалите на летище София, след което бива освободен от поста си. Веднага след това тогавашният директор на летище Пловдив Христо Щерионов го взима на работа, като служител безопасност на полетите. Там той изкарва седем месеца и освобождава поста си, тъй като е бил по заместване.

Назначението на Миленчев е именно по линия на Христо Щерионов, който в момента е директор на гражданската авиация. На конкурса за членове на борда именно Миленчев и бившият кмет на община Родопи събраха най-много гласове. Третият член на борда на директорите, който и досега бе изпълнителен директор – Спас Шуманов, ще остане в борда до избор на независим член на ръководния орган на пловдивския аеропорт.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    9 1 Отговор
    В момента управляващата шайка правят масови конкурси/ псевдоконкурси за важни позиции, на които да бетонират свои верни хора. Не е важно човекът дали има опит, дали е подходящ, а е важно дали е верен изпълнител на поръчки от шайката.
  • 2 Ако това

    4 2 Отговор
    в Пловдив е летище, то аз съм трамвай!
  • 3 Ганчо

    8 0 Отговор
    На такива заплатите им са високи, защото никога не са вършели това за което са назначени, а това е много много трудно...
  • 4 Анти военен

    1 2 Отговор
    Нищо по-непотребно и ненужно от военен, а те взели и шеф на летище да го слагат. Видяхме едно чучело дето га направиха президент какви ги върши. Това не са онези воени предците ни - сега са само хайлази гонещи чин, заплата и както се вижда от "президента" и фусти. Ако не дай Бог гръмне пушка няма да можем и с кучета да ги намерим.
  • 5 pbdan

    3 1 Отговор
    Човекът е спечелил конкурса за директор с няколко западни езика и руски, компютърна грамотност и умение за работа в екип, външен вид. Пък и скоро е пенсиониран, изхарчил е 20-те заплати, сега само на една максимална пенсия ли да остане? Ей, големи завистници!