Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 13:21 2 386 4

Дават ваучери на граждани с цел стимулиране на икономиката

  • хонг конг-
  • цени-
  • стоки-
  • ваучери-
  • стимул-
  • икономика

Хонг Конг ускорява покупателната способност

Дават ваучери на граждани с цел стимулиране на икономиката - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в Хонг Конг ще раздадат електронни ваучери на населението на обща сума 4.6 млрд. USD. „Като вземаме под внимание сегашната особена ситуация, правителството трябва да ефективно да използва бюджетния резерв за активизиране на пазара, стимулирайки икономиката и да съдейства са бързото възстановяване на потребителския пазар и останалите икономически сегменти“, каза министърът на финансите на Хонг Конг Пол Чан.

След детайлен анализ е било взето решение за пускането на електронни ваучери с номинал 5000 хонконгски долара, което се равнява на 645 USD. Целта е стимулиране на вътрешното потребление. Право на тях имат всички граждани на Хонг Конг навършили 18 години.

„Очаква се мярката да подпомогне близо 7.2 млн. души“, допълва министърът.

Ръстът на БВП на глава от населението на Хонг Конг за текущата година се очаква да нарасне между 3.5% и 5.5%. „Очаква се икономиката да възстанови положителния си ръст, но до голяма степен това ще зависи от развитието на пандемията от коронавируса. За нормализирането на международните пътувания и туристическия сектор е необходимо време. Затова и през първото полугодие икономиката ще се сблъсква със значителни трудности“, прогнозира Пол Чан. По-значително възстановяване на икономиката може да очакваме през втората половина на текущата година, когато се очаква и световната икономика да започне да се възстановява.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де Факто

    6 0 Отговор
    И тук ТУЛУПА дава по един "ПО-ПРЕПЕЧЕН" ваучер.🤣🤣🤣
  • 2 Ееее само как

    5 1 Отговор
    Ги пишете тези заглавия само да бъде прочетена статията!
  • 3 Балък

    5 0 Отговор
    И к'во стана с ония 24лв. надник, които ТИКВАТА щедро "ни даде"?
    НЕМА ГИ, ама аз продължавам да чакам.
  • 4 Така се действа

    2 1 Отговор
    При планово - пазарен модел.Съчетаване на ефективни и работещи системи от двата модела.От социалисически и капиталистически.За двадесет години ,от регионална държава,без никакво влияние в региона, се превърнаха в Икономически и индустриален гигант, именно с този гъвкав модел.Но нямаше да бъде приложим,ако не бяха запазили стратегическите производства на 100% държавна собственост.Ел.енергия,поземни и надземни богатства,ВПК и банкова система.