Last news in Fakti

1 Март, 2021 23:31 2 615 8

90 млн. лв. помощи за производители на плодове и зеленчуци

  • плодове-
  • зеленчуци-
  • мерки

Все още обаче няма публична информация кои са нарушителите и как са санкционирани

90 млн. лв. помощи за производители на плодове и зеленчуци - 1
Снимка: БГНЕС

Държавен фонд „Земеделие“ днес ще изплати 90 млн. лв. подпомагане на производителите на плодове и зеленчуци. Някои от ставките са завишени с над 50% спрямо субсидиите през миналата година.

Най-високото увеличение на ставките с 54 на сто е при картофите, лука и чесъна. При повечето от основните плодове подпомагането е завишено с 20%, каза преди дни ресорният министър Десислава Танева.

Тя обясни скока с прехвърлените 140 млн. лева от селската програма директните плащания. И допусна, че коректните градинари ще получат повече и заради увеличените проверки и отстраняване на коректните.

В миналогодишната кампания бяха установени над 11 000 дка площи, заявени по схемите за обвързано подпомагане, върху които не бе намерен нито един зеленчук.

През годините злоупотребите от т.нар. чертожници, които само посочват площите, без дори да ги засяват, имаше с тикви, картофи и домати. Това доведе до засилени проверки от ДФ „Земеделие“.

Все още обаче няма публична информация кои са нарушителите и как са санкционирани.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МЕКГЪЗ

    0 0 Отговор
    ВРЕМЕ Е ЗА ЛОВ ,НА КУБЧЕТО ГРАЙФЕРИТЕ СА ИЗНОСИА
  • 2 радио елточ

    9 0 Отговор
    бг производители няма, всичко е внос от туриця
  • 3 Шпек

    8 1 Отговор
    А на нас,купувачите,кой да ни е на помощ?Същите тези зеленчукопроизводители ни тровят с пестициди ,които хвърлят с лопати по зеленчуците.Вземете една зелка и я ударете в земята .Ще видите как отскача като топка .Доматито може да се ползва за тенис на корт поне в няколко разигравания.А
    Всъщност в БГ всички зеленчуци са внос.За какви помощи иде реч,че не разбрах?
  • 4 един от многото

    5 0 Отговор
    И с парите от субсидиите , търгашите от пазарите и частните зеленчукови магазинчета на опашка на борсата за вносна стока!
  • 5 Един

    3 0 Отговор
    Субсидиите ... са инструмент за насочване на парите към избрани получатели! Това определя КОЙ да остане "в играта"! Подпомагането е ... за "наши хора" ! Другите с "пръст в устата" ! (Е по избор може да си наврът ина други места!)
  • 6 ДА СИ МЪЛЧИТЕ

    1 0 Отговор
    Поредните 90 милиона" подарени" на , сеещите с РЦП и берящите с брани , Калинки ,"ЗЕЛЕНЧУКО- ПРОИЗВОДИТЕЛИ" .

    ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ТУРЦИТЕ И ГЪРЦИТЕ ДА НИ ЗАРЕЖДАТ МАГАЗИНИТЕ?
    НАЛИ ЗНАЕТЕ, КОЯ БЮЛЕТИНА Е НАШЕТА?
  • 7 90млн

    3 0 Отговор
    90млн : 5млн българи = 18лв. Четиричленно семейство дотира "зеленчук и плодопроизводите" със 72лв, колкото плаща за поне две седмици за плодове и зеленчуци внос, защото български просто няма. Сбъркано от всякъде.
  • 8 Био-черешар

    1 0 Отговор
    Ще ви видим и тази година скъпи обожатели на български плод-зеленчук колко ще купувате от нас понеже всяка година виждам как ревете за българските плод-зеленчук и с ухота купувате на аркадашите.