Last news in Fakti

4 Март, 2021 06:14 4 193 7

Държавата отпусна 5,6 милиона лева на туроператори

  • туризъм-
  • помощ-
  • средства-
  • пътувания-
  • мерки

Преводите са компенсация за провалените пътувания в условията на пандемия

Държавата отпусна 5,6 милиона лева на туроператори - 1
Снимка: БГНЕС

Първите 5,6 млн. лв. се отпускат от държавния бюджет за рапзлащане на туроператорите с клиенти, на които дължат пари за провалени ваканции заради затворените граници и други ограничения, породени от COVID-19. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова вече подписа първата заповед за отпускане на помощ в размер на 4 на сто от годишния оборот без ДДС за 2019 г. на 86 компании, съобщава Труд, цитиран от actualno.com.

Общо средствата, предвидени от бюджета за целта са 51 млн. лв. До момента заявления за подобна помощ са подали над 600 компании, като сумата, за която кандидатстват е на обща стойност 31,611 млн. лв. Срокът за подаване на документи обаче изтича през май.

Най-малката сума от плащането, която ще бъде преведена към туроператори за разплащани с клиенти, е 593,83 лв., а най-голямата достига над 711,4 хил. лв., уточниха от туристическото министерство.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсиите тука може да са

    9 0 Отговор
    По 4000 евра ОБАЧЕЕЕ. ПАРИТЕ ОТИВАТ ПРИ ПАРИ/ ПИШМАНСХЕМАДЖИИ БИЗНЕСМЕНИ/

    Коментиран от #3

  • 2 радиоДолчеБлее

    8 0 Отговор
    Бохемия да се издължава Веднага ! Това е една от фирмите дължаща пари за няколко екскурзии.
  • 3 Пенсионер 200

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пенсиите тука може да са":

    ТОВА Е САМАТА ИСТИНА! ОТКЪДЕ НАКЪДЕ МОИТЕ ПАРИ ОТ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ЩЕ ОТИВАТ В ДЖОБОВЕТЕ НА ЧАСТНИ ФИРМИ, ЗА ДА СИ ПОКРИВАТ ПЕЧАЛБИТЕ? МОИТЕ ДАНЪЦИ НАМАЛЕНИ ЛИ СА? АЗ КАК ДА ЖИВЕЯ С ТАЗИ МИЗЕРНА ПЕНСИЯ " ПО ШВЕЙЦАРСКА ФОРМУЛА"? В ТАЗИ ФОРМУЛА ИМА ЛИ ВЪВЕДЕНО РЕШЕНИЕ, СЪГЛАСНО КОЕТО:" АКО ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ СЪС СВОЕТО ДЕЙСТВИЕ ИЛИ БЕЗДЕЙСТВИЕ ДОВЕДЕ ДО ГОЛЕМИ ЗАГУБИ ЗА НАРОДА, СЕ ЛИШАВА ОТ ПЕНСИЯ?"
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    Тука туроператорите най-много печелят от еднопосочни билети.
  • 5 Българка

    12 0 Отговор
    Спрете прахосването на нашите пари за всеки, който ревне,л без планиране и отчетност!
  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    НАрода си плати на лъжците, че да им върнат парите. Въртим икономиката.
  • 7 Наборе

    1 0 Отговор
    Парите отиват при крадците кои дал кои взел иди да разбиреш далавера брат далавера. Един път отклентите втори път от държавата