Last news in Fakti

9 Март, 2021 08:21 8 399 21

По-богата от кралицата

  • опра уинфри-
  • богатство-
  • състояние-
  • история-
  • сащ

Как Опра Уинфри стана милиардерка

По-богата от кралицата - 1
Снимка: БТА/AP

Преди херцогиня Меган и принц Хари през студиото на Опра Уинфри са се изредили десетки хиляди други гости. Самата тя е звезда от първа величина - и дори е по-богата от британската кралица. А навярно и по-известна от нея.

Първа в историята

Според списание „Форбс“, телевизионната водеща е натрупала богатство, което възлиза на 2,7 милиарда долара. Миналата година 67-годишната Опра излезе на девето място сред жените в САЩ, които са натрупали милиарди със собствен труд, а не по наследство. Тя е и първата афроамериканка в историята, станала милиардерка.

За сравнение: на максимум 2 милиарда евро се оценява състоянието на британската кралица Елизабет Втора, чийто внук принц Хари заедно със съпругата си Меган току-що даде едно много шумно интервю в шоуто на Опра. Тоест, американската телевизионна звезда във всички случаи е по-богата от кралицата.

Опра Уинфри изпреварва кралицата и в друга ранглиста на „Форбс“: сред най-влиятелните жени в света тя заема 20-о място, докато кралицата е чак на 46-а позиция. Между двете има и друга разлика: американската звезда е изкарала милиардите си с много труд. Вярно, че и Елизабет Втора цял живот работи много, но своето богатство тя получава по наследство.

Пътят на Опра

Опра Уинфри, която произхожда от бедно и разбито семейство, отраства в щата Мисисипи. Телевизионната си кариера започва като новинарка, но истинския си талант разгръща като водеща на токшоу. Благодарение на добрия си подход към хората Опра става все по-известна, а богатството ѝ непрекъснато нараства. Предаването ѝ „Шоуто на Опра Уинфри“ бързо се добира до статута на най-гледаното телевизионно предаване в световната история. В годините от 1986 до 2011 Опра разговаря с повече от 30 000 събеседници, а седмично я гледат около 40 милиона души. Успехът на шоуто ѝ отваря път и към други дейности.

Нейната бизнес-империя междувременно има множество разклонения. Още през 1986 година Опра създава собствената си продуцентска фирма Harpo Productions, която междувременно работи за многобройни медийни канали и се намира под прякото ръководство на своята основателка. Фирмата извършва и издателска дейност, като сред публицистичните ѝ продукти е списанието Oprah Mаgazine. Към същата фирма се числят и част от дяловете в собствената телевизия на Опра - Oprah Winfrey Network (OWN). Този телевизионен канал стартира през 2011 и също се ръководи от звездата.

През 2018 година Опра Уинфри подписа и договор с Apple TV+. Тази телевизионна и стрийминг-платформа подготвя документална поредица за голямата звезда - в сътрудничество със собствената ѝ продуцентска фирма. Опра има освен това дялово участие от 7% в друга много известна фирма - Weight Watchers, прочутата американска компания, която се занимава с отслабване и диети.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кралицата

    44 6 Отговор
    Не бих разговарял с теб много си тъмна а и задаваш неудобни въпроси!
  • 2 Чрез

    47 3 Отговор
    разголване душите и игрите на другите , печели единствено самата тя!
  • 3 Анонимен

    48 17 Отговор
    Какво, като е по-богата таз африканка. Кралицата пък е по влиятелна и управлява милиони души, които може да ги поведе и към война, ако иска и ще остане в историята, а тази Опра, като си отиде от този свят, ще бъде забравена след няколко години.
  • 4 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    53 8 Отговор
    Тоя шебеk на снимката е мъжът на Барак Обама,
    а не Опра Уинфри...

    Коментиран от #6

  • 5 Хихи

    37 4 Отговор
    На снимката е Мишел Обама! 😂😂

    Коментиран от #10

  • 6 Ами да

    35 1 Отговор

    До коментар #4 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Опра е пет пъти по - дебела !
  • 7 алоо нещо да забравихте

    37 2 Отговор
    нещо за доган и гара буново днес стават 36г ???
  • 8 Се тааа

    23 3 Отговор
    То и братя Шишибойко са милиардери най-богати, но това први ли ги стойностни и хора ????
  • 9 Гала

    6 5 Отговор
    Аз може да не съм толкова богата, ама си имам Стефан!
  • 10 Елвис

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хихи":

    Мишел Обама е мъж, който е сменил пола си преди да стане известен. Майкъл Левон Робинсън е истинското му име. Децата не са на семейство Обама, а на приятелско семейтво. Що се отнася до ислямиста Барак Обама, нито това е истинското му име, нито е бил роден на американска почва, а реално дори не е "афро" американец или чернокож в истинския смисъл на думата. Индонезиец е.
  • 11 Вуте

    26 2 Отговор
    Меган Холивудска няма право да се нарича херцогиня, защото сама се отказа от титли и привилегии заедно с рижия глупчо. Сега ще изкарва парички с такива интевюта, ама и то е до време. От Бъкингам ще извадят някой предбрачен документ, в който пише за конфиденциалност и т.н., а тя не го е чела детайлно, и такъв иск ще и друснат, че ще се наложи да емигрира в Сиера Леоне.
  • 12 ДОКО

    14 2 Отговор
    АКО НАПРАВИМ СЪОТНОШЕНИЕ ТРУД КЪМ КИНТИ ПЕЧЕЛИ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА..ХЕМ ПО МАЛКО БАЧКА А ПЪК ИМА ПОВЕЧЕ КИНТИ..ТАКА ЧЕ ОПРА ГУБИ СЪСТЕЗАНИЕТО..
  • 13 Тцтцтц

    10 0 Отговор
    Какви дойде да изплющите Мишел Обама на снимката? 💩💩💩💩💩💩💩

    Коментиран от #17

  • 14 Генчо

    11 0 Отговор
    Опра не е по/богата от кралицата на Великобритания, Канада и Австралия която е наследик на кралска династия,която оправлява от столетия. Опра е енид медиен продукт нищо повече не е нейнто поколение ще си остане на дъното след нея. Дано Лос Анжелис не се превърне в Париш за Меган, защото много си отвори устата в грешна посока
  • 15 СМЕШКИ

    10 0 Отговор
    СМЕШКИ ,АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА ИМАЛА САМО 2 МИЛИАРДА ,МОЖЕБИ КЕШ.А КОЛКО ЗЛАТО И ДИАМАНТИ И БИЖУТА ПРИТЕЖАВА ТЯ САМО КОРОНАТА ДА ПУСНЕ НА ТЪРГ ЩЕ СТИГНЕ МИНИМУМ МИЛИАРД

    Коментиран от #16

  • 16 Генчо

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "СМЕШКИ":

    а имоти по целия свят
  • 17 Генчо

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Тцтцтц":

    защото ако опра разбере че са и качили снимка без нейно съгласие ще ги спука от съдебни дела за автроски права
  • 18 Наум

    12 1 Отговор
    Не вярвам да е по богата само огърлицата на бабата е оценена на близо половин милиард
  • 19 истината

    5 3 Отговор
    Има дребен проблем в статията.В Англия цялата земя е собственост на кралицата!
    Та на Опра,Господ здраве да и дава,и трябват още около 1000 години водене на шоу за да се доближи до нея!

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Генчо

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "истината":

    И земята под водата е нейна там дето дупчат за нафта
  • 21 РЗС

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "истината":

    и не само Англия, кралицата е държавен глава на целия комън уелт, което са 50 държави включително Австралия, Канада и още камара народи. да сравняваш няква слугиня дето са продавали по английските кораби преди не много одавна си е направо грехота. Като владетели на 1/4 от световното население и земна суша в недалечно минало, англичаните са заграбили толкова злато, скъпоценни камъни, антики и произведения на изкуството, че може би те самите нямат идея за себестойността на всичко това изразено в модерни цифри. Бабето има най-голямата власт на нашето време, и парите въобще не са фактор, когато имаш такова огромно влияние. Да не говорим, че за бабката работят камара секретни служби, дето могат да катастрофират, който си поиска тя.