14 Март, 2021 06:40 4 870 82

Румен Гълъбинов: Въвеждането на еврото няма да вдигне цените на стоките с повече от 5%

  • румен гълъбинов-
  • еврозона-
  • бизнес-
  • цени

Държавите, които съумеят по-добре да си организират масовата ваксинация, имат по-голяма възможност да се възстановят по-бързо и в по-голям обем, смята икономистът

Румен Гълъбинов: Въвеждането на еврото няма да вдигне цените на стоките с повече от 5% - 1
Снимка: БГНЕС

Брутният ни вътрешен продукт спада с около 4% за изминалата година по предварителни данни, но при други държави от ЕС свиването на икономиката е по-голямо. Това заяви пред Евроком икономистът Румен Гълъбинов. Според него излизането от кризата зависи от темповете на ваксинация.

„Имаме добра отправна точка на макроикономически и други показатели, имаме бюджетен дефицит в рамките на 3% и имаме дълг на държавно управление към БВП, който е под 25%. Това, съчетано обаче с основния в момента фактор – ваксинирането, ако успеем да направим една добре организирана ваксинационна кампания, едно от ускоренo ваксиниране, това може вече да ни даде основание да смятаме, че от втората половина на 2021 година ще влезем във фазата на възстановяването“, посочи той.

Той уточни, че Световната банка и Международният валутен фонд определят ускорената ваксинация като основен фактор за ускореното възстановяване:

„Държавите, които съумеят по-добре да си организират масовата ваксинация, имат по-голяма възможност да се възстановят по-бързо и в по-голям обем“.

Гълъбинов подчерта, че през изминалата година производителността е пострадала заради ограниченията.

„Това, което е добре да не допускаме, е въвеждането на нов „локдаун“, защото от това ще загубят всички. Той би донесъл по-малко приходи в бюджета, но и повече разходи за обезщетения за безработица и мерките, които трябва да бъдат продължени“, допълни икономистът.

Според него в следващите години България ще има възможност да ползва 7,5 млрд. евро по Плана за възстановяване на ЕС, а също и средства от бюджета на ЕС:

„Общо в следващите 10 години ние ще имаме възможност да усвоим един ресурс от около 50 млрд. лева от еврофондове и европрограми“.

Реалистично е да смятаме, че през 2024 година България ще стане пълноправен член на еврозоната и ще се разплаща с евро, добави Гълъбинов. И допълни, че след приемането на еврото, вероятно може да има закръгляване на цени, но то няма да е повече от 5% в стойността на стоките.

„Не считам, че цените ще станат по-високи. Тук трябва да отбележим, че при всички положения цените, дори и сега в коронакризата, нараснаха. Особено цените на хранителните стоки. Между 5% и 10% беше поскъпването им. В момента имаме натиск върху цените и на горивата. Вероятно всички забелязаха, че през последния месец цените на горивата се покачиха между 5% и 8%“, посочи икономистът.

Гълъбинов подчерта, че България ще стане част от ядрото на ЕС и уточни, че еврозоната съсредоточава в себе си големите икономики:

„Ще имаме приблизително същите лихвени проценти като другите държави от еврозоната и за депозити, и за кредити. Ние ще следваме ръстовете на икономиките на държавите от еврозоната, инфлацията, която също е в някакви сходни граници, ще се намалят доста транзакционни разходи по обмена на валута“.

Като друг позитив икономистът отчете възможността за увеличаване на преките чуждестранни инвестиции у нас.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бaро Вкаров

    73 5 Отговор
    Какво са 5% за благоденстващия българин!
  • 2 дедо Герчо

    72 5 Отговор
    БЛАЖЕНИ СА ВЯРВАЩИТЕ...ХЪХЪХЪ...КРАДЦИТЕ ТОЧЪТ ЗЪБИ...
  • 3 гадно

    93 3 Отговор
    Довчера твърдяха че изобщо нямало да има увеличение, сега станаха 5% каква ли ще е истината.

    Коментиран от #14, #21

  • 4 дедо Герчо

    63 2 Отговор
    ГОЛЕМИЯ МОЗЪК ГОВОРИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ,А НИЩО ЗА ДОХОДИТЕ ! ИКОНОМИСТ-НЕМА ЩО...ХЪЪХЪ....
  • 5 Булаир Фружин

    52 2 Отговор
    Тоя като го знам какъв е икономист, та ме е страх да отида на лекар. И, някак само между другото, един от ,,икономическите" фактори е масовата ваксинация. Я у лево.

    Коментиран от #16

  • 6 гост

    55 1 Отговор
    Значи гарантирано ни е поне 5% обедняване. Честито.

    Коментиран от #27

  • 7 Хахаха..

    54 2 Отговор
    5% сега,а при реалното въвеждане + галопиращата рецесия и инфлация от Ковид,шубе ме е да си го помисля като ценоразпис..
  • 8 хаберих

    46 5 Отговор
    Айде,бе,5%! Ти добре ли си,бе мъж?! Като преизчислят заплатите и пенсиите,цените ще скочат със сто процента. Доходите ще паднат със 100%. Т.Е. българите в един ден ще обеднеят с 200%. Нали и Баце кара с 200,та като неговото каране ще е ситуацийката в Бългерията обедняла и пропаднала. Връщане назад няма да има. А и ако еврото се провали някой ден,с Бългерията ще е свършено. Нъл тъй?!
  • 9 сигурно

    39 2 Отговор
    Не 5% ,а от 50% нагоре ще се вдигне всичко !!
  • 10 Ти пък

    36 1 Отговор
    от къде знаеш?Ние живеем от 30 години в държавите от ЕС и всичките сме единодушни,че въвеждането на еврото ще е смърт за България.Но ние и сега сме на дъното,така че безразлично ни е евро или лев.По-зле няма да е,защото и без това сме живи мъртъвци
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гнида

    47 1 Отговор
    Аман от некадърни икономисти . Като онзи боклук Горанов или Дянков , или Велчев . След управление забягват от територията , която са управлявали .
  • 13 Ахахааха

    29 2 Отговор
    Няма да приемем еврото! До 2024 няма да има евро!

    Коментиран от #23

  • 14 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    31 2 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    Сигурно нулата след петицата е изпаднала някъде,
    може би отсега се е наместила в едно чекмедже...

    Коментиран от #52

  • 15 Гълабинов пускаш ДИМКИ и миризлив

    32 1 Отговор
    Сгъстен въздух!!! Гарантира 5%ръст на цените в Евро?? Както стана в Германия, цените в Марки, станаха цени в Евро!!! Но ти гарантираш.
    Натрупали са в Овшорките много пари в Евро, и натискат за Еврото, НИЩО не можеш да гарантираш, празни приказки!!!
  • 16 Серьожа

    1 14 Отговор

    До коментар #5 от "Булаир Фружин":

    Я недей да говориш така за един от съветниците на Президента!
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 1 Отговор
    5%....това ,на някой,ако изглежда малко,на други,като мен е Фалиране...особенно ,ако са 5% на ден....или така наречените-Банкови кредитни 5%.....сложна лихва!
  • 18 Чочо

    3 24 Отговор
    Въвеждането на еврото ще свали цените.
  • 19 За овце

    16 1 Отговор
    Тоя "икономист" що не пита например германците?! Нещата са елементарни. Сметнато в левове, всичко х 2.

    Коментиран от #22, #58

  • 20 az #МУТРИ, ВЪН!

    20 1 Отговор
    Какви 5% бе, мутро? Нали нищо нямало да се промени?????
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Георги

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ахахааха":

    То до тогава няма да има нищо
  • 24 Финансиста

    26 1 Отговор
    Тоя "икономист" е на гербаджийска хранилка и всичкото, което казва е пълна лъжа. Отдавна го бутат по медийте, за да замазва и гелосва некадърното управление на държавата. Всеки обикновен човек вижда покачването на цените на основни стоки. Печатат пари и крият инфлацията, която е с двуцифрени стойности. Също така се крие свиването на икономиката с над 30%. Тоя какви 4% бълнува? Туризмът е занулен, както и много други сфери и само фармацефтиката и айти сектора са добре. Всичко друго е леш. Нека дадат статистика колко фирми са фалирали през последната година! И там числото е двуцифрено.

    Коментиран от #44, #66

  • 25 Кси

    14 0 Отговор
    Е, да, те и сега цените са доста високи, някои цени са по-високи от тези в Германия, на хранителни продукти
  • 26 нннн

    17 2 Отговор
    А референдум за еврото? Кога?!
  • 27 Бихте ли прочели бавно

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Гарантирано е от овце като нас които сами влизат в гората при вълците.Не сме единни .Защо по такива въпроси няма референдуми.Само помислете.Какви коли караме,какви телевизори ,хладилници печки перални уреди имаме,какви са Ел инструментите ни,какви са ръчните ни инструменти,какви са енергийните напитки които се продават,шоколадите,дрехите,маратонките,обувките,чантите,СТРОИТЕЛНИТЕ МАТЕРИАЛИ КОИТО ИЗПОЛЗВАМЕ ,да продължавам ли,за тях сме потребители непроизвеждащи нищо но разбиращи от всичко ,ние сме клиенти,спонсори на техния живот,за да получават хубави заплати а ние малки,спомнете си какво опашки имаше пред чейнджа 1$=2800 BGN!

    Коментиран от #64

  • 28 Християнин

    26 3 Отговор
    Долна лъжа аз лично бях в Франция 1999 2000 година когато минах от франк в евро ами какво да ви кажа двойно се вдигнаха цените моментално живяхме в шок повече от година там са големи заплатите 1800€ е минималната и има много помощи за хората тук в бедната ни родина не ми се мисли какво ни чака всички пенсионери са аут ако до тогава не са ги избили ваксините
  • 29 Веско

    6 19 Отговор
    За въвеждането на еврото.Ние така или иначе си го ползваме вече.В борд сме,използваме го,но не използваме преимуществата му-ниски лихви и такси,понеже в условията на борд,бнб не може да упражнява пълноценна парична политика.За цените няма да има причина за вдигане,всичко се дели на 1.95,заплати и стоки.
    Имаше период на отрицателни лихви по кредитите в еврозоната.Трябва да си доста неинформиран за да твърдиш че еврото ще ни се отрази зле и че цените щели да скочат,или заплатите да се делят на 2,а цените да си останат същите обаче в евро.Големи глупости са това!

    Коментиран от #37, #41

  • 30 Шуши

    18 1 Отговор
    Абе защо в една и съща банка за разплащателна сметка в лева месечната такса е 2,5 лв, а за разплащателна сметка в евро, месечната такса е 2,5 евро. Викаш 5 процента 😂
  • 31 Един там

    22 2 Отговор
    Най-голямата грешка за народа ще е да се приеме €. Първо, че няма фиксиран курс по който ще се извърши операцията. Който твърди обратното лъже! А който икономист твърди, че € ще е добре за икономиката е на някаква хранилка, за да лъже така нагло.
  • 32 Стойко

    15 1 Отговор
    Да бе , изобщо няма да вдигне цените ! Ще скочат петорно цените. Те и сега са почти като европейските а след това ще станат много по високи от тези в Европа
  • 33 крадцииии

    11 0 Отговор
    управляват ни престъпници и трябва да ги виснеме по дърветата , това е
  • 34 бай стамат

    2 3 Отговор
    УРАААААА!!!!
  • 35 az #МУТРИ, ВЪН!

    21 2 Отговор
    Нека ви кажа какво ще се случи след приемане /разбирай насилствено налагане/ на еврото: цената на стоки и услуги автоматично ще се трансформира автоматично от лева в евро, т.е. нещо, което сега струва 1 лев, вече ще струва 1 евро. Но внимание, доходите няма да бъдат автоматично трансформирани, а ще бъдат преизчислени в евро, т.е. ако си вземал 1000 лева заплата ще вземаш 500 евро, а не автоматично 1000 евро! Вие си сметнете колко процента ще бъде оскъпяването... Да ни е честит, поредният грабеж!
  • 36 Процесор Вучков

    11 1 Отговор
    Тогава ще станем по-зле и от Република Конго

    Коментиран от #38, #39

  • 37 Един там

    15 2 Отговор

    До коментар #29 от "Веско":

    Бях в Германия, когато преминаха в евро. Ти ли ще ми разправяш как щяло да бъде бе келеш. Цените скочиха, а заплатите яко надолу. Я вземи се поинтересувай има ли фиксиран курс при смяната на лев с €! Няма такъв. Отвън ще решът в последния момент как ще се случи и по какъв курс. Ако беше фиксирано горе-долу става, ама не е. В Германия беше фиксирано и въпреки това нещата не се случиха никак добре. Немците още си спомнят за дойч марката и все още казват и винаги ще го казват, които помнят: ойро-тойро! Преведи си го от немски, ако можеш.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бай Х*й

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Процесор Вучков":

    Ние и сега сме по-зле!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 За овце

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "Веско":

    Като си толкова информиран, защо не споделиш опита на приелите еврото?! А и како приемем еврото, премахваме борда и ще получим реалната цена на валутата ни, която определено не е 1,95.
  • 42 👁️☠️🌶️💀

    16 2 Отговор
    ЕВРОТО ЩЕ НИ НАПРАВИ МИНИМУМ ДВА ПЪТИ ПО БЕДНИ.

    Коментиран от #46

  • 43 Истината

    11 0 Отговор
    Омръзна ми политиците да ни лъжат за ВСИЧКО!!!
    Стига толкова.Достатъчно!
  • 44 😁😁😁😁

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Финансиста":

    Возил се е в жипката😁😁
  • 45 фэайэ э

    8 0 Отговор
    ако подмине 5 процента ти лично ще доплащаш за разходите ми
  • 46 Булаир

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "👁️☠️🌶️💀":

    Точно. Минимум. Щото левът е много надценен. И, естествено, ще дойдат добри дни за шмекерите. Както стана и като дойде ,,демокрацията".
  • 47 Васил

    6 0 Отговор
    Че малко ли ви се виждат 5% при положение че заплатите не се увеличават?
  • 48 Биде

    3 1 Отговор
    Казваш 5%, ама го пиши поне 50%,а и прежде написалия е прав дори да са 5% на общия фон на ниски доходи бая ще се озъбим!
  • 49 Вече ни подготвят

    3 0 Отговор
    За намаляване, дума да не става. За какво ни е тогава. Ток, вода, топло, хляб и сирене, нагоре. Привлекателно е депутатска заплата 3500 евро при 315 евро минимална заплата, какво са 5%
  • 50 Павел Пенев

    4 1 Отговор
    А защо не въведем рублата и да намалим цените?

    Коментиран от #51

  • 51 За овце

    4 1 Отговор

    До коментар #50 от "Павел Пенев":

    Ми ако имаше и минимална икономическа грамотност, нямаше и на шега да задаваш въпроса. И на тугрици да минем, все ще сме в ситуация "захарно петле", демек с клечка .... нали се сещаш къде.
  • 52 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 7 Отговор

    До коментар #14 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    `щo ce излaгaтe? Бългaрия e във ВAЛУТEН БOРД c Eврo...cъc зaкoвaн, нeпрoмeним oт зaкoнa курc Лeв-Eврo. Ниe oтдaвнa вече cмe въвeли Eврoтo, a cлeд 2014г., caмo щe прeмaхнeм бюрoкрaтичнитe фoрмaлнocти, oблeкчим cчeтoвoдcтвoтo нa бизнeca и oблeкчим бaнкитe oт двoйнaтa пaричнa cиcтeмa. Дoри и ceгa, нямaш никaкъв прoблeм дa тeглиш нa кacaтa в бaнкa Eврo, oт лeвoвaтa cи cмeткa.

    Коментиран от #53, #54

  • 53 За овце

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    В никаква "еврозона" не си. Твоето изказване е като на сравниш Ямбул и Стамбул. Като ни вкарат в ERM II ( ярема ), може и да вденеш за какво иде реч.
  • 54 :D ::::::

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Че на мен какъв ми е проблемът да си изтегля от сметката и шекели, ако реша?
  • 55 Добре де;

    3 1 Отговор
    5%, 50%, 18%....
    Откъде-накъде посоката е само нагоре?
    Защо никой не прогнозира как цените ще ПАДНАТ, пък било то и само с 5%?

    Коментиран от #56, #57

  • 56 За овце

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Добре де;":

    Те не "прогнозират" повишение на цени, а на "жизненият стандарт" ;))))))))
  • 57 Пламен

    5 2 Отговор

    До коментар #55 от "Добре де;":

    Цените ще паднат цифрово, нещо, което струва 4лв.,ще струва 3€.
  • 58 Някой

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "За овце":

    Обратно Бе, вместо 50 лв даваш 25€

    Коментиран от #59

  • 59 Булаир Фружин

    6 1 Отговор

    До коментар #58 от "Някой":

    Обратно, Ма. Вместо 50 лв., ще даваш 50 евро (100 лв.). Дано дотогава се разтури тоя тъп Евросъюз. От сегашните членки тия, с които бих делил една маса са хърватите, унгарците, словенците, чехите и словаците. Другите не ме интересуват, а и тях ние не ги интересуваме, много ясно. Антиглобализмът е новото име на свободата, лейдис енд жентълменс. Регионалните съюзи са тези, от които една малка и бедна страна като нашата би имала някакви ползи. Другото е мижи да те лажем и джендъризъм от световна класа.
  • 60 шопендар

    4 0 Отговор
    и сега цените на много от храните са близки до европейските,и дори над тях,и плюс пет процента ще станеме по скъпи и от европа.а че цената на пианата няма да се промени,потребителската ни кошница няма и да го разбере
  • 61 Аз40🏴‍☠️

    7 1 Отговор
    В Испания преди еврото си пълнех спокойно за 5000 песети (около 30 евро) 2 големи колички с продукти от верижен магазин Меркадона. След като вкараха еврото едвам напълвах 2 найлонови торбички за 50 евро. Гамата продукти беше еднаква. Разпитайте хора, които им е известна тази подмяна, всичко друго са лъжи. Този шапшал не разбира нищо, просто е лобист.
  • 62 Мизерков

    6 0 Отговор
    ЩЕ Е ПО СКЪПО И ЦЕНИТЕ ПЪРВОНАЧАЛНО ПО МАГАЗИНИТЕ ЩЕ СА В ЕВРО И ЛЕВА ДОКАТО ИЗТЕГЛЯТ ЛЕВА ОТ ОБРЪЩЕНИЕ ПЕРИОД ОКОЛО 1 ГОДИНА. МОЖЕ ДА ПЛАЩАТЕ В ЕВРО И В ЛЕВА .И КАТО ИЗЧЕЗНЕ ЛЕВА ВЕЧЕ ХЛЯБА ЩЕ Е ОТ 0.80 ЦЕНТА ДО 1.20 ЕВРО. НО В РЕЯЛНИЯ СЕКТОР АКО ЧОВЕК ВЗИМА ПРИМЕРНО 800 ЛВ. ЩЕ ПОЛУЧАВА КЪМ 400 ЕВРО И ЩЕ СТАВА ВЕСЕЛО. ТАКА ЩЕ Е И В ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИСКИЯТ СЕКТОР НО ТЕ СИ ВДИГАТ САМИ ЗАПЛАТИТЕ И ИМ Е ВСЕ ЕДНО . ТОВА СЪМ ГО ПРЕЖИВЯЛ БЯХ В ЧУЖБИНА ПИША ИСТИНИ. А НЕ ФАНТАСМАГОРИИ. ФАКТИ
  • 63 Симо

    2 0 Отговор
    .... вервайте!
  • 64 яко ни лъжат

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бихте ли прочели бавно":

    БРУТАЛНО ГАДНИ ЛЪЖЦИ. МУТРИ ВЪН! ДА ГИ ИЗМЕТЕТ ГАДДНИТЕ ЛЪЖЦИ, КРАДЦИ.
  • 65 Сметач

    4 0 Отговор
    Още от тук ще разберете какви истини Ви казват директно . От 0,80 лв до 1,05 лв колко процента е скокът на цената на газта на колонките за автомобили. Това само за два месеца наластна до тази цена. След като пуснаха тЪрбЪта. така си мислехме и за възобновяемите източници - " Това евтино ще е, щото от вятър и вода " , но мине ли през партийни ръце ,приближени и други Бг политически ръчички виждате и страдате от резултата. Идеята им е следната- за да докажат поне малко тезата си за безвредното Евро и то няма да е виновно за повишаване на цените ,то ще ги вдигнат предварително в лева поне до два пъти . Това е от изминалите две години. Сравнете цените по спомен и сами ще си отговорите какво става. А тези и в частност този направо лъже.
  • 66 Даданчо

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Финансиста":

    И административната хранилка с изборните подаръци. Да живее КАТ -НАП , образованието , 60-40 , и всички дето са от общи данъци ! Едно време бабите викаха " Чумата да ви тръшне " . Сега е малко по модерно името. Нещо с 19 беше.
  • 67 Димитър

    3 0 Отговор
    Че защо да се вдигат. За да се изравнят със държавите използващи евро трябва да падат. Визирам хранителните.
  • 68 Един

    1 0 Отговор
    Галъбинчо, е тея 5% май ще станат 50% !
  • 69 Гълабинов, продължаваш да маниполираш

    7 1 Отговор
    Приятел в Германия, стар Емигрант, живее в Щутгарт, идва често до България, да си вижда близките! Казва, така ни казваха и на нас, но стана, колкото бяха цените в Марки, толкова станаха в Евро!!! Хващат ви на празна въдица, имат пари в Евро по Овшорки и Банки, и схемата работи за тези с многото пари!!
  • 70 123

    2 0 Отговор
    и 5% малко ли е ????!!! В Германия и Полша повечето хран.продукти са по-евтини от тук. И сега.
  • 71 14235

    2 0 Отговор
    А за какво ни е еврото? Щото сме цъфнали и вързали. Щото някои ще спечелят яка пара от прехода. Не щото има плюсове
  • 72 14235

    5 0 Отговор
    А за какво ни е еврото? Щото сме цъфнали и вързали. Щото някои ще спечелят яка пара от прехода. Не щото има плюсове
  • 73 sbs

    2 0 Отговор
    С МАЛКО ЗАКЪСНЕНИЕ ---ДА МУ Е ПРОСТЕНО НА ЧОВЕКА ---ОТ МНОГО УЧЕНЕ НЕ МУ Е ОСТАНАЛО ВРЕМЕ ДА СЕ НАУЧИ ДА БРОИ ДО 50 процента
  • 74 sbs

    2 0 Отговор
    ТАЗИ МАНДЖА -ДА НЕ КАЖА -Х---Й-----ВЕЧЕ ГО ЯДОХМЕ -КОГАТО НАШИТЕ ТЪРГАШИ ---НЕ ТЪРГОВЦИ -ПРИРАВНЯВАХА ЦЕНИТЕ -БИЛО КЪМ ДОЛАР -БИЛО -КЪМ МАРКА -ЗАВИСИ КОЕ ИМ БЕШЕ ИЗГОДНО
  • 75 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Да направи справка колко се вдигнаха цените в Германия след въвеждане на Е-о Галабинов,пък тогава да прави прогнози!
    За Италия пък по-добре да не прави справки!
    Чиста пропаганда с цел баламосване!
  • 76 пкп

    0 0 Отговор
    ще ги трепим влизаме и ги палим нв нс
  • 77 гларус

    2 0 Отговор
    Този забрави най-малко една 0 след числото 5

    Коментиран от #80

  • 78 Уса

    5 0 Отговор
    Като отида в България търся био продукти.Първо са много малко и второ цените са по-високи от американските.С навлизането на еврото ще скочат двойно в началото,но това начало не се знае колко ще трае.Гледам цените на биопродуктите останалото го нямам за храна и го ползвам само по изключение.Едно време хората са яли само био-органик и са били по-здрави затова днес баби погребват синове,дъщери и внуци
  • 79 иво

    3 0 Отговор
    Това е абсурдна теза!!!
  • 80 веселяк

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "гларус":

    Ти си бил голям оптимист!
  • 81 Гост

    1 0 Отговор
    Защо никой не задава въпроса, къде ще отидат парите от валутния
    борд, които вече са около 25 млрд. евро. ЕЦБ ги чака с нетърпениа.
  • 82 БРАВО

    0 0 Отговор
    Всички цени се вдигат и без еврото ,а с него двойно!