17 Март, 2021 16:56 2 257 5

Нов етап в бизнес отношенията между България и Казахстан

  • българия-
  • казахстан-
  • малки и средни предприятия-
  • сътрудничество-
  • бизнес

Двете страни ще си партнират в развитието на малките и средните предприятия

Нов етап в бизнес отношенията между България и Казахстан  - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към министъра на икономиката, Република България и „Фонд за развитие на предприемачеството“ (DAMU), Република Казахстан.

С Меморандума се предвижда двете страни да бъдат партньори в областта на развитието на малките и средните предприятия, като предоставят реални възможности за разширяване на бизнес контактите между предприятията. Двете страни поемат и задължения за обмен на бизнес-информация, свързана с търговията, възможностите за инвестиране, политиката и мерките, предприети от всяко от двете правителства за насърчаване на интернационализацията на малките и средните предприятия, както и за разработване на продукти и процеси, базирани на нови иновативни технологии.

Българската и казахската страна ще си сътрудничат чрез обмен на информация за законодателство в областта на търговско-икономическата дейност, а именно - насърчаване установяването на преки контакти между предприятия от двете страни, реализация на съвместни проекти и програми, подкрепящи научноизследователската и развойна дейност, разработване на продукти и процеси, базирани на нови иновативни технологии, както и обмен на публикации и организиране на други съвместни прояви.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    4 1 Отговор
    Нека позная, всичко е заради Мария Бакалова, която направи българския език официален в Казахстан
  • 2 Наблюдател

    2 1 Отговор
    В Казахстан явно още не са гледали Борат 2 с Мария Бакалова .
  • 3 😀 все пак,

    0 1 Отговор
    дъщерята на Борат е българка.
  • 4 ммм

    1 0 Отговор
    Бантустан ще ги снабдява с информация, казахстан ще обира парите.
    бантустаните винаги са пре*бани.
  • 5 Борат

    0 0 Отговор
    Какви хубави сгради имат турчаците в България след 100 години