1 Април, 2021 14:08 2 001 4

БХРА с жалба във ВАС срещу затварянето на СПА центровете и хотелските заведения

  • бхра-
  • вас

Причината е нанесени щети заради заповедта на здравния министър Костадин Ангелов от 18 март

БХРА с жалба във ВАС срещу затварянето на СПА центровете и хотелските заведения - 1
Снимка: БГНЕС

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) подаде жалба във Върховния административен съд (ВАС) за нанесени щети заради заповедта на здравния министър Костадин Ангелов от 18 март, с която затвори СПА центровете и заведенията в хотелите и другите места за настаняване, но без държавата да предложи каквито и да е компенсации на бизнеса, съобщиха от организацията, цитирани от Dariknews.

В жалбата на БХРА се подчертава, че от началото на кризата, породена от пандемията на COVID-19, единственият сектор от туристическата индустрия, който не е бил обезщетен от държавата за принудителното си спиране на работа и ограниченията, които са възпрепятствали дейността му, е хотелиерският.

За да не бъдат компенсирани със средства от държавата, хотелите оставаха формално отворени, въпреки че реално не можеха да извършват дейност, коментират от БХРА.

От организацията посочват, че въпреки усилията на хотелиерите да обслужат своите клиенти с доставки на храна и напитки по стаите, това напрактика не е било невъзможно, тъй като гостите закусват, обядват и вечерят в един и същи за всички посетители часови пояс, а за да бъдат обслужени качествено за всеки две стаи реално е трябвало да бъде осигурен по един сервитьор.

Подобно количество персонал не е предвиден и при пълна заетост на хотелите, посочват от БХРА и допълват, че това, заедно със затворените спа центрове, е довело до понижаване на нивото на хотелските услуги, откази от резервации и преки загуби за бизнеса, които държавата не е компенсирала.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коста Ангелов

    1 1 Отговор
    Наесен с песен..спокойно...
  • 2 данчо

    6 1 Отговор
    Не само да се затварят а и да се събарят!

    Коментиран от #3

  • 3 Стига, бе

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "данчо":

    Ти, сърце, нямаш ли ? А татуираните трътки и батки, вътре ли ще са ? Или ще ги ичакат да излязат ?
  • 4 ОТКЪДЕ БЕ

    1 0 Отговор
    А ОТКЪДЕ ГИ ИМАТ ТИЯ СПА ЦЕНТРОВЕ ТИЯ КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ ?