1 Април, 2021 13:56 7 581 34

САЩ не успяха да сринат китайския гигант

  • huawei-
  • приходи-
  • данни

Huawei с изненадващи данни за продажбите през 2020 година

САЩ не успяха да сринат китайския гигант - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Китайският Huawei е забавил темпа си на ръст през 2020 г., но отчита рекордно високи продажби в размер на 136.7 млрд. USD през първата година на пандемията, което е ръст от 3.8% спрямо 2019-та. Това се посочва в годишния доклад на технологичния гигант. Нетната печалба на компанията достига 9.9 млрд. USD, което е увеличение с 3.2%. Така компанията регистрира стабилен растеж в една предизвикателна година, белязана освен от пандемията от коронавируса и от санкциите, наложени на компанията от САЩ през 2019 г.

През 2020 г. телекомуникационният бизнес на Huawei е гарантирал стабилните операции на повече от 1500 мрежи в над 170 държави и региони, допринасяйки по този начин за по-добри условия за дистанционната работа, онлайн обучение и онлайн пазаруване по време на всички локдауни заради коронакризата. През миналата година се доказа, че свързаността между хората е по-важна от всякога, затова Huаwei се фокусира върху решения, свързани с информационните и комуникационни технологии и смарт устройствата, като се ангажира дигитализацията да достигне всеки човек, дом и организация в един напълно свързан и интелигентен свят. В партньорство с оператори по целия свят, компанията помогна за осигуряването на безупречна свързаност и работи по реализацията на над 3000 иновативни 5G проекта в повече от 20 индустрии като добив на въглища, производство на стомана, пристанищна дейност, промишлено производство и други.

С пускането на операционната система HarmonyOS и екосистемата за мобилни услуги на Huawei (HMS) потребителският бизнес на компанията продължи напред със своята стратегия за AI Life („1 + 8 + N“), за да предостави на потребителите интелигентно изживяване на всички устройства и при различни сценарии, фокусирайки се върху смарт офис, фитнес и здраве, умен дом, лесно пътуване и забавления.

„През изминалата година бяхме силни и се изправихме решително пред трудностите. Продължихме да правим иновации, за да предложим добавена стойност за нашите клиенти, да помогнем в борбата с пандемията и да допринесем както за икономическото възстановяване, така и за социалния прогрес по целия свят. Също така използвахме тази възможност за допълнително подобряване на нашите операции, което доведе до постигане на резултат, който до голяма степен беше в съответствие с прогнозите ни. Ще продължим да работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти и партньори в подкрепа на социалния прогрес, икономическия растеж и устойчивото развитие“, – казва Кен Ху, ротационен председател на китайския гигант.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    15 97 Отговор
    СПОКО БАЙ ДЪН ЩЕ ГИ СРИНЕ

    Коментиран от #10, #29, #33

  • 2 Така е

    126 6 Отговор
    Вече искат не искат Китай става водещия фактор в света...
  • 3 asd

    14 70 Отговор
    ХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    Заключен буутлоудър, без руут ... Трябва да си много с-ганьовил, че да си купиш подобно нещо.
  • 4 Стрина Пена

    103 7 Отговор
    хАмериканците тепърва има да го ду'ат под вода
    Иска им се да са номер едно, но китайците нямат спиране
  • 5 1234

    70 6 Отговор
    Не успяха и с К19 да забавят Китай, както й със заклинения случайно танкер, но неслучайно преди да влезе изрисува това което ще направи!
  • 6 То тъй, ама...

    62 2 Отговор
    Когато, големите се карат, го отнасят 'мишоците', които доброназорно се отказаха от готовите си мрежи на huawei и започнаха да плащат за алтернативни. Но пък получиха 'потупване по рамото от батко' или благодарственна телеграма (в най-добрия случай :-) .
  • 7 Видов ден

    67 3 Отговор
    Поредицата от неуспехи за сащ едва сега започва, ако много бъркаш в г за на света и той ще бръкне в твоя, разликата е мащаба на бъркащия! Само с печатница няма да стане...
  • 8 Рошко

    55 5 Отговор
    Та да си дойдем на думата защо мученето от обора не спира, светът се ориентира към китайски и руски ядрени технологии и оръжия, мученето ще се увеличава, обора го очаква разпад
  • 9 Moi

    54 9 Отговор
    ФАК америка ВИВА РУСИЯ!!!
  • 10 Бачо Киро

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Той всяка сутрин трябва да чете каквото си е записал предния ден, че да не го забрави, започвайки с името си... Не го закачай дядката, вицето нали е там да го насочва.
  • 11 Някой

    19 3 Отговор
    136.7 млрд продажби
    9.9 млрд. печалба
    Надценка 7.24%
    Ако ме разбирате

    Коментиран от #15

  • 12 гост

    6 52 Отговор
    Нuаwеі вeчe нe e cвeтoвeн лидep пpи cмapтфoнитe. И вepoятнo ниĸoгa пoвeчe нямa дa бъдe ! Caмo пpeди oceм мeceцa ĸитaйcĸият лидep Нuаwеі ycпя дa дocтигнe дългooчaĸвaнaтa cи цeл дa ce пpeвъpнe в нaй-гoлeмия пpoизвoдитeл нa cмapтфoни в cвeтa. Днec тoй дopи нe влизa в тoп 3.
    B cpядa ĸoмпaниятa пpeдcтaви пocлeднитe cи peзyлтaти, oт ĸoитo яcнo cи личи нeгaтивният eфeĸт oт aмepиĸaнcĸитe caнĸции въpxy бизнeca ѝ, ĸoитo oгpaничиxa дocтъпa нa Нuаwеі дo ĸлючoви ĸoмпoнeнти зa пpoизвoдcтвoтo нa cмapтфoни.
    "Зapaди нecпpaвeдливитe caнĸции, нaлoжeни ни oт CAЩ, бизнecът ни c мoбилни тeлeфoни oтчeтe cпaд в пpиxoдитe", пocoчи пpи пpeдcтaвянeтo нa peзyлтaтитe пpeдceдaтeлят нa ĸoмпaниятa Keн Xy, цитиpaн oт СNN Вuѕіnеѕѕ. Πo дyмитe нa aнaлизaтopa oт Соuntеrроіnt Rеѕеаrсh Bapyн Mишa ĸoмпaниятa нямa дa нaпpaви "зaвpъщaнe" нa пaзapa или пoнe тoвa нямa дa ce cлyчи cĸopo. "Динaмиĸaтa ce пpoмeня, ĸaĸтo в Kитaй, тaĸa и в чyжбинa", ĸoмeнтиpa eĸcпepтът.

    "Aĸo caнĸциитe нe бъдaт oтмeнeни, нe виждaм ниĸaĸъв нaчин ĸoмпaниятa дa ycпee дa възpoди бизнeca cи cъc cмapтфoни", yбeдeн e тoй !!!!!!! То бива русопитешки лъжи , ама тоя път се оляхте тотално !!!!!

    Коментиран от #20

  • 13 гост

    7 33 Отговор
    Нuаwеі зaгуби значителна част пoтpeбитeлитe в Kитaй, пoĸaзвaт дaнни нa Соuntеrроіnt Rеѕеаrсh. Зa пъpви път в иcтopиятa ОРРО зacтaвa нaчeлo пo пpoдaжби нa тeлeфoни в Πoднeбecнaтa импepия и пpeз янyapи зaвзeмa 21% пaзapeн дял. Ha втopa пoзиция e Vіvо c 20%, ĸaтo cлeдвaт Нuаwеі, Аррlе и Хіаоmі c пo 16%.
    Πpeз пocлeднитe тpи мeceцa нa 2020 г. в cвeтoвeн мaщaб Нuаwеі зaпиca нaд 40% cпaд нa пpoдaжбитe. Ha пъpвa пoзиция зacтaнa Аррlе c 22% pъcт, нa тpeтa Хіаоmі c 32% пoвишeниe, a нa чeтвъpтa — Орро c 10,7% пoвeчe.

    Meждyвpeмeннo cтaнa яcнo, чe Нuаwеі плaниpa дa пpoизвeдe и плaниpa c 60% пo-мaлĸo тeлeфoни пpeз тaзи гoдинa. A cпopeд дoĸлaд нa ТrеndFоrсе ĸoмпaниятa щe ocтaнe c eдвa 4% дял oт cвeтoвния пaзap — cпpямo 17% пpeз 2019 г. и 14% пpeз 2020 г.

    Коментиран от #19

  • 14 гост

    5 41 Отговор
    Само да дообясня на русопитеците и на явно опиващия се да им угоди автор , прехвалените ''резултати'' от измисления доклад от още по-измислената статия са силно изопачени !! Увеличението на приходите се дължи ЕДИНСТВЕНО на бизнеса с изграждане на мрежи , спечелени с договори от преди 2-3 години , преди изобщо да започне кризата със санкциите !!! И тъй като нови договори няма , напротив и част от старите вече се развалят и прекратяват , след още 1-2 години най-много и този бизнес на Хуайуей ще иде на бунището !! А бизнеса със смартфони , който основно вълнува русопитеците тук , отдавна е в пълен срив !! Китайците още миналата година продадоха бюджетния Хонор и отдавна искат да продадат и основната марка Хуайуей , но вече няма мереклии , щото всички разбраха , че срещу Америка не се рита , щото ще бъдеш ритнат за последно !! Та така , чакайте окончателната смърт на "хуйвей" или поне превръщането му в незначителна марка от масовката !!! И това САМО И ЕДИНСТВЕНО благодарение на санкциите , за огромно съжаление на някои тук !!
  • 15 гост

    5 22 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Абе ние те разбираме ,ама ти дали разбираш колко си "неадекватен" , ама мноооого меко казано !!! Само да те светна че тия цифрички , дето припадаш по тях са ПОД ТРИМЕСЕЧНИТЕ такива на Епъл примерно , а бъдещето е само надолу , ама с мнооого надолу , само гледай !!

    Коментиран от #18

  • 16 умен

    29 4 Отговор
    браво на китай! страна с комунистическа партия натри носа на САЩ и на всички останали капиталистически мекерета! и това ще продължи до неговата пълна победа над тях! защото последните са долни зли хора, които мислят само за себе си, но не и за доборото на света!
  • 17 ттт

    11 2 Отговор
    А бе Байдън, като се прави на Бай Дън, май иска да ги приемат кати китаец, та да си мислят, че е по-умен. По същият начин преди време най-известната Тиква казваше, че иска да го мислят за гей, защото последните винаги били умни.
  • 18 мародер

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    ГОСТ - Това беше стандарт на СССР и то добър стандарт но отиде в историята! Явно с пълна скорост и тИ си се запътил на там.
  • 19 dsсса

    22 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Нормално. Купуват се най-новите модели. Хуавей пуска своите обикновено през април - май, епъл ги пусна в края на годината. Трябва да се гледат продажбите в годишен план! След няколко седмици излиза серията П50 на хуавей, да броим тогава!
  • 20 ттт

    26 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    гостенино, ти тези неща ги четеш, и копираш, за да можеш да ги публикуваш, когато решиш. Това е типично занимание за трол. Но кое е истина и кое не нормалните хора нямат време да проверяват. Просто те игнорират! Аз през ноември си купих P40, какво да ти кажа - чудесен телефон! И без да съм специалист се обзаведох с гугъл карти и ютуб за по-малко от половин час. Гмайл не ползвам. Като правиш качествена стока, тя ще се търси и САЩ никога няма да има сили да попречи!

    Коментиран от #25

  • 21 Аналитик плюс

    26 2 Отговор
    "САЩ не успяха да сринат китайския гигант" - и промитите атлантически мозъци започват да спорят, че САЩ са успели. Ало, лицемери, а нещо някога да сте чували са лоялна конкуренция? Отношението на Запада към Huawei през последната година беше крещящ пример за нелоялна конкуренция. Какво падение само.....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ивелин

    9 0 Отговор
    "Спящият Джо" вече не спящийt "Бързият Джо" ще реши всички проблеми както техни така и Световните. Нищо,че не помни, забравя къде се намира , понякога но не често може да падне но най-важното - Не остава повече от 9 секунди след падането си.Стига Господ да го остави на тоя свят защото имат нужда и на оня свят "Бягащият Джо" е нужен както тук така и там..
  • 25 Четник

    11 0 Отговор

    До коментар #20 от "ттт":

    Най—добрите рутери за 4g са на Huawei.Слагаш SIM картата и се радваш на по—бърз интернет от стационарния на минимална цена.Говоря за чужбина,но ще го пробвам и в БГ.
  • 26 Гроб за ГЕРБ

    9 0 Отговор
    A кака Бойка Симитлиска днес па върлува из помаклъка над Велинград!!Защо ма навро,защо се страхуваш да се срещаш с българи???
  • 27 Уса

    2 15 Отговор
    Китайски боклуци.Не могат да се конкурират със Самсунг и Апъл.
  • 28 надолу ресто

    12 0 Отговор
    Бaзирaнaтa в Хoнг Кoнг лизингoвa кoмпaния Сhinа Аirсrаft Lеаsing Grоup (САLС) oбяви, чe ce e дoгoвoрилa c Bоеing дa нaмaли пoръчкaтa cи нa caмoлeти oт ceриятa В-737MАX oт 92 дo 66 брoя. Пoчти 80% oт клиeнтитe нa САLС ca китaйcки (ocнoвнo държaвни) aвиoпрeвoзвaчи, кaтo Сhеngdu Аirlinеs, Сhinа Еаstеrn Аirlinеs и Siсhuаn Аirlinеs.

    Ако тенденцията продължи ...?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 какво чудно

    7 0 Отговор
    "Епъл" (Apple Inc) е доставила 10.6% по-малко iPhone (41.6 милиона броя) през третото тримесечие на 2020 г. в сравнение с миналата ... корона пестене
  • 31 Анон

    0 1 Отговор
    Само дето са с по-малко печалба от години.
  • 32 БРАВО

    9 0 Отговор
    Разбиха еднополюсният модел на американците натресен на света чрез войни и военни бази.
    Оказва се, че има и по-добри!
  • 33 фаш брейк

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Абе чудех се какво точно тренираше Бай Дън на стълбичката на самолета , а то било как да срине китайците.

    Коментиран от #34

  • 34 пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "фаш брейк":

    е, доста ефектно го правеше дедето, трябва да му се признае.