Last news in Fakti

3 Април, 2021 08:23 7 257 52

Туризмът вещае фалит за 70% от бранша

  • туризъм-
  • фалит-
  • бранш-
  • бизнес-
  • загуби

Загубите са страшни, заяви зам.-председателят на УС на Сдружение "Туризъм" доц. Йордан Йорданов

Туризмът вещае фалит за 70% от бранша - 1
Снимка: БГНЕС

"Страшни са загубите, фалитите в туризма ще стигнат 70%. Над 85% от тези, които имат обекти, твърде трудно ще отворят. За една година човешкият ресурс се стопи", заяви зам.-председателят на УС на Сдружение "Туризъм" доц. Йордан Йорданов в предаването "Денят ON AIR" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че войната с обикновените хора, наречена Ковид, ще продължи. А България е част от световния проблемен туризъм.

"Негативите ще засегнат десетки хиляди собственици и стотици хиляди работещи в сектора на индустрията на свободното време, част от която е туризмът. Терминът "ликвидност" удря по главите на десетки хиляди собственици и инвеститори. Техните семейства и екипите, в които десетилетия е инвестирано, са на прага на възможностите си", обясни доц. Йорданов.

По-добро е състоянието на инвеститорите, които са се ориентирали към българските потребители и вътрешния контингент, стана ясно още от думите му. Времето пък много рязко ще раздели участниците в този бизнес на можещи и неможещи, а не на имащи и нямащи.

Периодът след Ковид-19 ще бъде уникален и България има огромна възможност да развие курортолечение, смята доц. Йорданов, изтъквайки природните предимства на страната ни.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неминуеми

    113 0 Отговор
    са фалитите не само в туризма !

    Коментиран от #36, #38

  • 2 Природата

    54 9 Отговор
    така е решила - всяка жаба да си знае гьола.

    Коментиран от #39

  • 3 питам

    115 5 Отговор
    А бетона по морето какво ще го правим !!!!

    Коментиран от #20, #23

  • 4 123

    62 6 Отговор
    Вземат кредит и отварят врати отново,тези които имат бизнес на които е позициониран и ценово ориентиран към Българските,Балканските, Централно европейските, Украинските, Белоруски и Руски туристи ще са добре.Да му мислят тези които нито имат изградени паркинги при хотелите си, нито имат добри услуги но имат цени не за Българи и източно европейци.
  • 5 Когато

    86 6 Отговор
    няма правосъдие и справедливост се намесва природата. Когато бетонираха цялото черноморие, къде бяха?
  • 6 Ваксиниран

    22 57 Отговор
    Ами ваксинирайте се! После ставате безсмъртни, и си ходите дето щете! От 28 милиона ваксинирани в Англия, 30 с тромбози, от тях 7 умрели! А у нас, до тук, 13 000 мъртви от ковид!
  • 7 123

    67 4 Отговор
    Много мафиози ще останат гладни,ще трябва пак да работят на полето,в краварниците и в стоителството. Те подготвят информационно почвата за да искат невъзвращаеми пари от държавата.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Архиваря

    89 6 Отговор
    Голем Праз За да се занимаваш с туризъм едно време се Учеше обикновените сервитьори говореха по два три езика а сега кво селтаци на секакви нива. Погледнете си министерската то на физиономията и пише Диво селско парче.
  • 10 Урааа..

    52 4 Отговор
    Мизерията е тотална,вече не се чувствам самотен..
  • 11 Ной Капитана

    45 2 Отговор
    Приятен Фалит. Ще дойдат други ще ви изчакаме споко после за дребни пари ще ви купихме.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 В.В.П.

    65 3 Отговор
    Радвам се ,много..Сега и аз ше ида на Съни бийч...Като преди 33 г..Бар ,,Лазур,,.Фалитите са здравословни,за изцеляване на развалената и вмирисана икономика ..!!.Да си махат хотелите и бетона.!!
  • 14 Доктор Менгеле

    31 7 Отговор
    А Относно бетона в Банкя щепрайме мавзолей.
  • 15 НИКОГА ПОВЕЧЕ

    82 3 Отговор
    Да фалират. На никой не му дреме за тях. Като драха кожи им беше хубаво. Сами се докараха до това положение от алчност. Хората излязоха по други дестинации и видяха, че има и по-хубаво, а и не кой знае колко по-скъпо от тук и така им се отвориха очите. Сега нашите концесионерчета на плажовете, хотелиерчета и ресторантьорчета ревът. Ами да ревът, сами си го направиха да е така. Да фалират, други ще дойдат на тяхно място и ако и те не се ориентират спрямо цена услуга и без дребни номера спрямо макар и малко останали бг туристи може и да се задържат, ако ли не и те ще фалират и така докато БГ чорбаджия се научи да уважава туриста който и да е той, а не да си мисли, че като е струпал едно хотелче на плажа и вече туристите са му задължени да му пълнят джоба с пари.
  • 16 НИКОГА ПОВЕЧЕ

    66 1 Отговор
    Докато бг хотелиери, ресторантьори и концесионери не се научат, че не туриста е този, който да се съобразява с тях, а те с него няма да им се получи.
  • 17 Калитко

    31 2 Отговор
    Стига ривахте! Положението по морето изобщо не е толкова зле.
  • 18 ТОЗИ

    47 2 Отговор
    Бизнес на 75% е МУТРЕНСКИ. За това
    БИБИ цяло лято ги пусна да работят.
    И сега ако остане пак ще даде на
    Аверите си едно рамо.

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Спасител

    29 1 Отговор

    До коментар #3 от "питам":

    БУТАНЕ,ПОНЕ ТОВА КОЕТО Е ПОСТРОЕНО НА ПЯСЪКА .
  • 21 НИКОГА ПОВЕЧЕ

    37 1 Отговор

    До коментар #18 от "ТОЗИ":

    И като е мутренски, какво? Биби бил ги пуснал да работят. Ми да работят, ама като не могат да привлекат туристите нито с цени нито с качествена услуга, какво ще работят? Настроили едни огромни хотели, а като отидеш, а то паркинг няма и започват едни нерви и какво се получава още не сме пристигнали и неприятностите са налице, а уж на почивка сме отишли. Аре нема нужда. Ходете си на бг черноморието без мен и още много такива като мен. Не искам да правя реклама на Гърция, но там нещата са уредени и такива неприятности няма. То тук едно място за паркиране не са направили, та ще очакваме другите им услуги да са на ниво. Патриот съм и бих искал парите да остават тук в БГ, за да се стимулира нашата икономика, но какво се случва даваме парите си на мутри, а те ни цакат с 0 услуги. Е като е така ще си даваме парите в чужбина докато тези фалират и на тяхно място дойдат хора, които знаят как за развиват този бизнес. То само с пари и струпани бетони на пясъка не става. Трябва и акъл за тази работа. Хората искат незастроени плажове, а не да си опъват хавлиите едва ли не под балконите на хотелите. Както е тръгнало вече ще започнат да ги строят и в морето.

    Коментиран от #26

  • 22 ТИМ Супер

    33 2 Отговор
    Няма вече джипове, джетове! Мутри сбогом!
  • 23 Къщи за птички😂😂😂😂

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "питам":

    Това ше е бъдещето им
  • 24 Нема грабене вечее😅😅😅😅😅

    16 2 Отговор
    Мутрокурортите са изградени на този мутроменижмънт 🐴🐴🐴🐴🐴😅😅😅😅 само на грабежи измами извиване на ръце
  • 25 Историк

    31 2 Отговор
    При очертаващо се глобално обедняване, туризъм близките 6-7 години, забравете. Фалитут ще е100 процентов
  • 26 А ПАРИТЕ

    12 3 Отговор

    До коментар #21 от "НИКОГА ПОВЕЧЕ":

    За бетона ОТ КЪДЕ СА?!?! РЕКЕТ ДЪР. ПОРЪЧКИ ХОРА БЛИЗКИ ДО ВЛАСТТА. ЗА НАРОДАБАЧ И
    МИЗЕРИЯ.

    Коментиран от #27

  • 27 НИКОГА ПОВЕЧЕ

    31 1 Отговор

    До коментар #26 от "А ПАРИТЕ":

    Свърши тя тяхната. Каквото са вземали, вземали. Когато някой няма достатъчно акъл, колкото и пари да му дадат той никога няма да може да ги умножи и ще ги загуби. Не става само с крадене. Ще го научат, ама по трудния начин. Тези ще изчезнат и други ще дойдат на тяхно място, хора които знаят как да се отнасят с туристите и как да печелят, но за това ще трябва още време да мине.
  • 28 Морски виладжия

    39 2 Отговор
    До един да фалират, дреме ми на дедовия, после фадромите да изрият всичко, и да го върнат както беше преди 50 тодини - Албена, Златните, и няколко местни селски курортчета със семейни къщички и малки ресторантчета с истинска храна, а не такава от фризерите и ГМО !

    И останалото - дивотия и чисти ДЪРЖАВНИ плажове, на които да е забранено да се къмпингува и замърсява. Паркингите - на 500 м. от плажа (по права линия, измерено с дрон!). Да забранят ТОТАЛНО промишления риболов в зоната от 12 км., само въдици и харпуни.
    Тогава туристите може и да се върнат....
  • 29 Пловдив

    28 1 Отговор
    Ами нямаше какво друго да стане с бетона, мръсотията, циганията, чалгията, селянията, мутропитеците и т.н. по крайбрежието от Дуранкулак до Резово през последните 30 години. Сами си го направиха, не са им виновни никакви вируси, бацили и епидемии.

    Коментиран от #30

  • 30 Морски виладжия

    31 2 Отговор

    До коментар #29 от "Пловдив":

    Това рано или късно се очакваше... А ако по някакъв начин успеят да спрат дрогата и алкохола-менте по Съни бийч, един човек нема да стъпи в тая помийна дупка.

    НАКРАТКО - ДА ФАЛИРАТ ВСИЧКИТЕ !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ахахахахахаха

    27 2 Отговор
    Искаме 100% фалит на мутрите и на шараните който бачкат без пари при тях ахахахахахахахаха
  • 33 Павел пенев

    31 4 Отговор
    За най отвратителните престъпници крадци у нас наречени хотелиери и ресторантьори да не се дават никакви кредити и държавни помощи. Те системно укриват 70% от приходите си. Как става това? Като от едно четири членно семейство туристи,регистрират само бащата а таксуват наравно всички останали. И това е система която се знае от НАП но последици за тях няма.
  • 34 морски

    29 2 Отговор
    И без пандемия няма кои вече да стъпи на нашето море.
    Баламите свършиха! Ами те хотелите отдавна трябваше да са фалирали,от години отчитат само загуби.За 2020г.обаче имат печалба,за да могат да вземат помощи от ЕС.Държавата не може насила да им закара туристи.А защо някои би избрал нашето море???
  • 35 Хотелиерчов

    13 3 Отговор
    Голям праз ,които останем ще я мислим ,бе
    Щели да фалират кредитните милионери,на кой му пука за два месеца сезон ,не
  • 36 Шът даун

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Неминуеми":

    Идеално! Богатите тарикати, крадци и мошеници също ще плачат...
  • 37 Корни Димитрова

    20 3 Отговор
    Хайде, откога ви чакам да фалирате на 100%, и хотели и барове и ресторанти всички!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Антон

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Природата":

    Кризата я сътвориха хората, природата тук няма нищо общо.
  • 40 Sunny Beach

    6 17 Отговор
    Голяма завист голямо нещо.Това че 99% от Българите са "много умни" не знаят как са прави бизнес и пари и бачкат за 800 лева на месец не значи че и останалата част трябва да са като тях
  • 41 Такаши Нагаяма

    31 2 Отговор
    Га зимахте по 40 лева за порция сафрид и 50 лева за шезлонги не ревахте !
  • 42 Бойс2Мен

    7 1 Отговор
    Въпрос на време е настоящите лъскави хотели да се влеят като жилищни, на имотният пазар има търсене за такива. А и много от хотелите са луксозни и са със много добра локация. Така че няма лошо.
  • 43 Бг Турист

    19 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:.... ще бъде уникален и България има огромна възможност да развие курортолечение. ...
    Браво бе , юнаци. Съсипахте Черноморието, сега точите зъби да ос....ете и планините. Ама тоя път няма да стане. Д спрат със държавните помощи, което оцелее- да се пробва пак, което не- да постажува при гръци, турци и албанци, че да се научат как се праи туризъм. За миячи на чинии и портиери винаги ще има работа.
  • 44 Ралчев

    7 0 Отговор
    Тази "новина" е поредното доказателство за нашата компетентност.
  • 45 На мецанка сино

    5 0 Отговор
    Ще инвестираме още повече там.
  • 46 жого т о

    16 0 Отговор
    така заслужават тея лакоми задници дано са 100 процента
  • 47 вики

    23 0 Отговор
    Като са пред фалит 70% защо вдигат цените за лято 2021 година и дори студения май месец цените в 3 звезди смешно хотелче в Тюленово до Шабла цените за 1 и 2 май са по 79 лв. на ден нощувка и то без включен обяд който се доплаща 29 лева и така нощувката със закуска - обяд и вечеря в лютото северно море - Тюленово става 109 лева за 2 май само! 4-ма човека за един ден 440 лева за два дни 880 лева! в умрелия Обзор същите цени в умрелите 3 звезди! При 4 звезди на Обзор в студения 2 и 3 май става страшно - 139 лева на ден за 4 звезди! И тези плашат че ще фалират и искат помощ!
  • 48 Ех, мъка, мъка

    9 0 Отговор
    комун-милицейска, кифтетата свършшиха, сега иде сметката.
  • 49 Булдозера

    10 1 Отговор
    Крайно време е булдозерите да дойдат.Съни бич,зл.писъци мутрите изляха милиони тонове бетон-Костовци,Догановци строиха на брега незаконно...Булдозер за вас.
  • 50 123123

    10 1 Отговор
    за бг туризма не ми е жал, както и за всеки полулегален бизнес
  • 51 Съдията Дред

    5 1 Отговор
    И сега какво - да пускаме есемеси да спасяваме тия дето бетонираха плажовете, и то с пари, дошли неизвестно откъде ? Като фалират, хотелите и заведенията ще останат, ще имат нови собственици, и като свърши тая лудост , бързо ще се възстанови предишното положение. А ако някои хотели бъдат бутнати, още по добре.
  • 52 Буха ха

    2 0 Отговор
    Едва ли ще ми липсват простотиите с грешните резервации, какво е включено в цената, шезлонгите, чадърите, бариерите, алкохола-менте, чалгата и мутромилиционерите разположени в заведенията.