15 Април, 2021 18:39 2 803 0

БАБХ спря от пазара хранителна добавка със салмонела

  • бабх-
  • хуск-
  • салмонела

Агенцията призовава потребителите, закупили продукта, да не го консумират

БАБХ спря от пазара хранителна добавка със салмонела - 1
Снимка: БАБХ

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) спря от продажба над 160 опаковки от хранителна добавка, за която има съмнение за замърсяване със салмонела.

Получена е информация за съмнение за замърсяване с бактерията, което се отнася единствено до партида с номер 20170409 на хранителната добавка „Хуск”, капсули, със срок на годност до 31.10.2025 г.

В тази връзка БАБХ е извършила проверка, при която е установила налични 162 опаковки от засегнатата партида от хранителната добавка. Количеството е възбранено и не може да се търгува.

БАБХ призовава потребителите, закупили продукта, да не го консумират и по възможност да го върнат на търговеца, от когото са ги закупили.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА