Last news in Fakti

27 Април, 2021 12:57 2 724 8

Fibank представя Google Pay на своите клиенти

  • fibank-
  • google pay

Google Pay е платформа за цифров портфейл и една от най-популярните системи за разплащане в света

Fibank представя Google Pay на своите клиенти - 1

Fibank (Първа инвестиционна банка) е сред първите финансови институции в България, които предлагат на своите клиенти възможността да дигитализират своите дебитни или кредитни карти Mastercard, издадени от банката, чрез услугата Google Pay. По този начин клиентите, използващи смартфони с операционна система Android (версия Lollipop 5.0 или по-нова), могат да извършват безконтактни плащания на ПОС терминали в търговски обекти, да правят покупки в Android приложенията или да плащат с карти при онлайн търговци, приемащи Google Pay (информация за това може да се намери на уебсайта на търговеца).

Google Pay е платформа за цифров портфейл и една от най-популярните системи за разплащане в света. Добавянето на карта към Google Pay е бързо и лесно. За целта клиентът трябва да изтегли приложението My Fibank и да добави своята карта към Google Pay. Информацията за добавените карти се съхранява сигурно и не се споделя с търговците. За да извършите плащане, трябва просто да отключите вашия смартфон (поддържащ NFC функция) и да го доближите до безконтактния четец на ПОС устройството. Услугата е достъпна навсякъде, където е изобразен символът на Google Pay или знакът за безконтактно плащане.

През последните 12 месеца, поради продължаващата пандемия, делът на безконтактните плащания непрестанно нараства, като все повече потребители предпочитат да използват смартфон или смарт часовник за целта. С добавянето на Google Pay към богатата палитра от възможности за разплащания на банката, ПИБ отговаря на променящите се нужди на своите клиенти и допълнително разширява обхвата на услугите. Fibank е първата банка в България, предложила разплащания с дигитални карти чрез смартфони или смарт часовници като Garmin и Fitbit. С поредната успешно внедрена иновация, банката за пореден път затвърждава позицията си на лидер в картовия бизнес в страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 trb

    6 5 Отговор
    Апп за пране на пари кога ще пуснат?
  • 2 хдфх

    8 8 Отговор
    най-скапакната банка,която скоро ще даде фира като ктб

    Коментиран от #4

  • 3 ти да видиш

    4 1 Отговор
    Бре! Свалям!
  • 4 Мартин

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "хдфх":

    Да, ама е българска банка, а не чуждестранна, която изнася 100% от печалбата си в чужбина! А теб като те гледам и колко си грамотен... ползвай УниКредит Булбанк и се занимавай с италианци!

    Коментиран от #8

  • 5 Бети

    7 3 Отговор
    Google Pay e супер удобна платформа, с телефончето си плащаш за секунди и не се занимаваш с глупости.
  • 6 Калоян

    7 2 Отговор
    Първата банка в страната, която вкара Apple Pay за потребителите на iOS и сега сред първите с услугата Google Pay за Android юзърите. Ами браво!!
  • 7 sol

    0 2 Отговор
    Браво за иновациите! Много полезен и удобен начин на плащане. Ползвам го от години. Въпреки, че Samsung Pay е по удобен и бърз, а може и да се ползва на по стари ПОС терминали без функция за безконтакно плащане.
    Кога ще пуснат и за други карти, различни от Мастеркард?
  • 8 фффф

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мартин":

    И как точно я изнасят - я виж отчетите на чуждите банки колко данък плащат и виж и ПИБ как са. Или си неграмотен да четеш финансови отчети от Търговския регистър?