3 Май, 2021 11:21 28 826 53

Българите с нова дестинация за почивка

  • кайро-
  • туризъм-
  • дестинация

Този път избират Кайро

Българите с нова дестинация за почивка - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Задръстени магистрали, 7-часа път от София до Бургас, изнервени шофьори по пътищата. С това ще запомним началото на тези почивни дни. Много българи обаче избраха да ги посрещнат извън България. И този път не в Гърция. Рекорден брой полети до Египет са регистрирани тези дни.

Защо българите избраха да почиват в Кайро? „Египет се оказа най-търсената дестинация за празниците. Изискването е отрицателен PCR тест при влизане. При връщането в България също е нужен такъв”, обясни Мирослав Иванов.

Той добавя, че преди пандемията най-посещаваните дестинации са били Гърция и Турция.

В Египет са пристигнали и рекорден брой екскурзоводи - 25. Температурата там вече е над 40 градуса, добавя Мирослав.

"Сезонът започва от април и продължава до началото на ноември. Цените са нормални, а дестинацията предлага много забележителности", казва още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Странно

    82 23 Отговор
    Уж всеки плюе "л.йноморието" а в същото време стават километрични задръстваня от желаещи да стигнат до него.
  • 2 Гост

    66 26 Отговор
    Бил съм там, не ми хареса, предпочитам Турция или Гърция, но не и Египет!!!

    Коментиран от #37

  • 3 Турист

    105 14 Отговор
    Египет е отврат , мръсни джагали навсякъде и не трябва да мърдаш от хотела иначе рискуваш живота ни здравето си . Не препоръчвам на никого

    Коментиран от #48

  • 4 баш боко

    56 26 Отговор
    Азе сега работим, давам пресконференции а когато я няма Мата Космата прегръщам шкафчето и спя с пищова. Неам време за дестинации.

    Коментиран от #23

  • 5 Браво

    32 2 Отговор
    Сигурно са искали да пробват камила!
  • 6 Машалла

    56 82 Отговор
    Я виж ти, не може да бъде! Българите ходят на почивка със самолет, щото мразят магистралите на Борисов, че там видяли по 7 часа в трафик, като тъпчото от Нова😁.Нали няма пари, нали гладуват, а лошия Бойко ги ограбил през тези 10 години.Или за да си позволят почивка в Египет, та даже и на слънчака, както са го прекръстили селяндурите, дубайският принц сигурно ги спонсорира, с цел той си знае защо.,😁Това ходене ще ви е последно, че като вземе властта Гаджев, ще ходите на екскурзии, ама в Белене да чукате камъни за новият му дворец😂😂😂

    Коментиран от #7, #12, #20

  • 7 аферим

    45 34 Отговор

    До коментар #6 от "Машалла":

    Виждаш ли въпреки, че тиквата им взима по-голямата част от доходите те пак успяват да отскочат до Египет. Представи си ако им взимаше колкото трябва, дестинациите им щяха да са извънпланетни, това, Луна, Марс, Сатурн щяха да са обходени от българе...

    Коментиран от #8

  • 8 dfu

    97 12 Отговор

    До коментар #7 от "аферим":

    Колко българи са са отишли доЕ гипет? В статията не се споменава, а само са написали "рекорден. Ако преди е имало 1 полет за Великден, сега може да са 2, което си е наистина рекорд - 100% увеличение. :D

    Коментиран от #17, #35

  • 9 Бг Туриста

    61 7 Отговор
    На връх Великден, на вечерната служба в Солунската ''Св.Димитър'' бе пълно с българи. Имаше даже от Добрич и Силистра. А пък брадчедите че се били изнесли от Столипиново в Египет...ми нормално, отишли да се видят с родата и да праснат по некоя камила.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ефтина

    19 8 Отговор
    и несигурна дестинация , имат вкус !
  • 12 NikNay

    57 20 Отговор

    До коментар #6 от "Машалла":

    Една почивка в Египет е по-евтина от една почивка в България и то при влючени самолетен билет и трансвер до хотела ! Полета е само два часа -няма нерви няма напрежение ! Затова хората хофят там а не защото са станали по-богати при Бойко

    Коментиран от #13, #14, #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Верно е!

    43 8 Отговор

    До коментар #12 от "NikNay":

    Едноседмична почивка ол инклузив в Египет или Дубай излиза на същата цена за същото в Слънчака!Само дето не е същото!Къде в Слънчака разходка с подводница по морското дъно,къде дрифт по пясъците на пустинята,щото и дюните на Слънчака изравниха с морското равнище,къде има удоволствието да се къпеш в компанията на делфини,и прочее забавления?

    Коментиран от #31

  • 15 Верно е!

    23 6 Отговор
    А тукашните аквапаркове в сравнение с дубайските са си като селска локва!

    Коментиран от #43

  • 16 Егати,

    32 23 Отговор
    умиращите от глад и мизерия бедни българи налазиха и египетските кофи за боклук!
  • 17 Ами наличието на 25

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "dfu":

    български екскурзовода,бре треба да ти говори нящо!Преди 12 години като ходех нашите туроператори използваха египтяни говорещи руски език,български екскурзоводи нямаше тогава!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 И аз да кажа

    36 37 Отговор

    До коментар #12 от "NikNay":

    Ами факт, че при никое друго управление преди , на хората не им оставаха пари за да мислят за пътешествия и чужбини. И аз при няколко организирани почивки в Италия, Испания и Гърция виждах, че има хора от цяла България, немалко пенсионери, учителки. .. Който твърди друго (ако не е нещо болен), е много мързелив или лъже!

    Коментиран от #21, #30

  • 20 Ти виждаш тези 10%-15 % от народа

    49 17 Отговор

    До коментар #6 от "Машалла":

    Дето имат пари и са част от глутницата му тва виждаш тва са около 600 000 -900 000 дето живеят добре те пътуват по почивки и разполагат с пари

    Коментиран от #22

  • 21 NikNay

    50 7 Отговор

    До коментар #19 от "И аз да кажа":

    Явно си прекалено млад за да знаеш че . хората имаха пари но ги спираха визите ! След 2007 г. българина започна да ходи на почивка в чужбина и особено като разбраха че за същите пари които дават в България в чужбина получават повече наплива стана огромен.
  • 22 Нилски крокодил

    18 24 Отговор

    До коментар #20 от "Ти виждаш тези 10%-15 % от народа":

    Еми това са горе-долу хората със висше.Те са и добре.Няма как строителен сервитьор или таксиметров шофьор да е добре.Те навсякъде са зле.Мина времето когато един строител взимаше повече от един доктор.

    Коментиран от #24, #25, #26

  • 23 ГЕРБ=ДПС

    18 15 Отговор

    До коментар #4 от "баш боко":

    Мата Хари е Дилян Пеевски ,Амед е таткото на Герб, А БКП майката в едно с дядото кпсс.Герб е толкова дясна,колкото един милиционер е антикомунист.
  • 24 Африка

    19 4 Отговор

    До коментар #22 от "Нилски крокодил":

    Египет,познавате ли Египет,там прираста на населението изяжда прираста на брутният вътрешен продукт, има много добри специалисти, множеството от тях са завършили на запад,общо взето мизерията е сравнима с нашата, всичко става с връзки,кражби и с не учене,по роднинска линия,раждаш се беден и си оставаш прост,нормално както в Европа,България,никой няма да те оцени като знания и умения, там САЩ хвърля страшно много пари ,както Евро Съюза в България за да подържа и до оформя една класа удобна за тях,пример с България Герб,ДПС,Бсп,Патриотите и бившите служби за сигурност, които ги обединяват и представляват пред светът,две години съм живял в Кайро,Бани суинг,Ел Миния,познавам ги по добре от българите, имат страхотно военно авиационно висше училище.
  • 25 Тъй ли?

    17 3 Отговор

    До коментар #22 от "Нилски крокодил":

    Аз пък не съм чувал за доктор милиардер,виж за строители-да,строител инвеститор разбира се,не зидаро кофражист!Един доскоро беше президент на САЩ!

    Коментиран от #47

  • 26 Верно ли?

    32 2 Отговор

    До коментар #22 от "Нилски крокодил":

    Аз пък от 2003-та си ходя със семейството по екскурзии в Европа,Египет,Дубай и не съм с виШу!Фаянсаджия съм!

    Коментиран от #34

  • 27 ЕВИЛО

    3 0 Отговор
    До панчарево
  • 28 Работник

    11 1 Отговор
    Де да знам кой кво иска ама по празниците българия се изнася аз също и като гледам тия имигранти да си стоят там тука не ни требват те повечето без образование демек етноси цели кланове.
  • 29 Гост

    22 22 Отговор
    При Бойко се отживяхте,ся при чалгарчето ше ми едете ...

    Коментиран от #44

  • 30 да това е факт

    14 31 Отговор

    До коментар #19 от "И аз да кажа":

    затова и хората искат ГЕРБ И БОЙКО, да управляват
    ВЕЧНО!
    Пак ще спечелят изборите, защото само те управляват
    добре и хората се видяха с пари, та тръгнаха по света
    и у нас, на екскурзии.
    Слави, Мая, Христо,Корнелия и отровните са едни авантюристи-
    смешници, как ще са на власт бе, това е един АБСУРД!
  • 31 Бг Туриста

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Верно е!":

    Ха сега си направи сметката и си организирай сам една почивка...без ''ол нахлузив''..без туроператори и ще видиш че ти излиза като цена доста под една почивка на гов..морието. Аз от години си организирам сам почивките и екскурзиите и немам никакви ядове..ама никакви. Пет минути в Букинга и съм готов. След като едни ''реномирани'' туроператори чисто и просто ни зарязаха в чужбина , аз се отказах тотално от подобни услуги..и ''мирна ми глАва''.

    Коментиран от #33

  • 32 ЧЕКМЕДЖЕ

    7 4 Отговор
    А защо не е Банкя например ? Все пак Там живее нашия бог ! Нали ?

    Коментиран от #42

  • 33 NikNay

    17 2 Отговор

    До коментар #31 от "Бг Туриста":

    Колега с това "5 минути в букинга" може да омайваш само аджаюиите ! Ти за 5 минути нрможеш само предложенията за нощувки да прегледаш та камо ли да напасваш полета с желаната дата и свободни места в хотела .

    Коментиран от #36

  • 34 ХаХА

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Верно ли?":

    А колко взимаш на квадратен метър,2 бани и 2 коридора и билетат за Дубай е готов.
  • 35 ддд

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "dfu":

    това мотоциклетите триумф го измислиха на едно изжожение хонда имаха 2% ръст на продажбите а триумф 70% и се хвалеха:)))
  • 36 Бг Туриста

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "NikNay":

    Ами дори са ми много.Щото си организирам обикновенно почивките на близки дестинации..Гърция, Турция, Хърватска..Албания. И понеже вече от много години почивам по тези места, имам създадени контакти и вече дори в Букинга не влизам. Виж, ако реша да отида до Карибите или Пукет... да , прав си. Но за около 30 мин. съм готов. Докато си изпия биричката или коняка. А първо си резервирам полета и после хотела. И нямам ядове. Ама никакви до сега. Така че не ме мисли ти мен.

    Коментиран от #39

  • 37 Геро

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Не е лошо.
    Не съм бил в Кайро, но в момента съм на Синайския полуостров на Червено море.
    Не е никак зле.

    Коментиран от #50, #52

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 NikNay

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Бг Туриста":

    Е в такъв случай съм съгласен с теб - за близките страни може и без резервация да намериш нещо на часни начала. А за Тайланд ти тречоръчвам Ко Самои през Февриари -разбира се ако искаш да почиваш и нямаш ученици за да се съобразяваш с ваканциите.
  • 40 Шаран БГ

    3 3 Отговор
    Обичам да пътувам.........на запад и лекичко на север.
    Който желае на изток и юг - да се върне жив и здрав - това ще му е печалбата !
  • 41 Марияна

    4 1 Отговор
    Всеки избира според възможностите си.
  • 42 Болярин

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "ЧЕКМЕДЖЕ":

    Не е Банкя, защото Бог не иска такива цървули около себе си !

    Коментиран от #46

  • 43 Sieg

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Верно е!":

    Къде отиде бе пич, говори се за Кайро, какъв Дубай те гони.
  • 44 Sieg

    4 6 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    При Бойко туристическия ни бранш фалира. При Бойко!
  • 45 Дидо

    2 0 Отговор
    И на Кайро това ли е забележителното - джамия,че сте сложили представителна снимка?Някви мюсли завладяват Египет през VII в - 2500 г. след построяването на пирамидите,а вие слагате джамии?Образовани журналисти с богата обща култура.....!
  • 46 Удавената Риба

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "Болярин":

    Може би си прав ! Прав за БОГ и за ЦЪРВУЛИТЕ , но при нас е обратното - един ЦЪРВУЛ се опита да се превърне в БОГ ! И аха да успее !
  • 47 ЧИЧЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Тъй ли?":

    Строителни милиардери-лекари милиардери, всички са търговци, но когато купуваш апартамент го виждаш, когато купуваш здраве шанса да го видиш е малък. А лекари милиардери има с по 60-70хил.месечна заплата и много повече от мед. далавери(крадци на органи, медикаменти и др.
  • 48 Maksi

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Турист":

    Египет НЕ Е отврат, само да ти кажа, преди 2 седмици се прибрах от там и смея да твърдя, че си изкарахме страхотно, да мръсно е, хаос е, но е различно и хората са добри (дори и нахалните търговци), евтино е и има какво да се прави. От близо седмица в "All inclusive" само половин ден останахме в комплекса и то заради аквапарка, през другото време също има с какво да се забавляваш, естествено ако не решиш да си изцяло в Кайро. Там по-скоро - един ден, през останалото време на тамошния Слънчак - Хургада, или на круиз по Нил поне. ЕГИПЕТ Е СУПЕР особено ако отиваш за първи път.

    Коментиран от #49

  • 49 Някой си

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "Maksi":

    Ами явно ти е било за първи път, и аз така-първия път ми хареса...и втори нямаше. Има много по-добри дестинации освен пирамиди, песъци и камили.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 dfер

    1 0 Отговор
    Ганчоооооооооооооооооооо в тебе имали чуство за ред ,а ? Малоумна балканска плява !
  • 52 12345

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Геро":

    И вместо да се кефиш на удоволствията - пишеш във Факти. ВЕЕРвам ти!
  • 53 Домакин

    3 1 Отговор
    Да оставиш родната прохлада, и да идеш на над 40° в Египет, си е жив мазохизъм ...