Last news in Fakti

4 Май, 2021 07:04 22 932 58

Туристически шеф няма да отваря хотела си

  • туризъм-
  • гости-
  • чужденци-
  • хотели-
  • георги николчев

Има абсолютна несигурност за гостите, които ще идват от чужбина, заяви председателят на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев

Туристически шеф няма да отваря хотела си - 1
Снимка: БГНЕС

Труден туристически сезон тази година очаква председателят на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев, предаде actualno.com.

Той е един от хотелиерите, който подобно на 70 на сто от колегите си в Слънчев бряг няма да възобнови работата на хотела си:

"Този сезон няма да отварям хотела, тъй като има абсолютна несигурност за гостите, които ще идват от чужбина. Голяма част от големите хотели по морето няма да отворят - някъде около 60 до 70 процента от тях", каза Николчев и допълни: Според него "трябва да се вземат много бързи мерки от правителството за договаряне с основните ни туристически клиенти, които са от Великобритания, Германия, Русия, Полша. Все още няма разработена единна регламентация на Европейския съюз за туристите, които ще движат в рамките на ЕС. Подобна регламентация се очаква евентуално в края на май или в края на юни, когато обаче вече е много късно за записвания".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    120 21 Отговор
    Предлагат ми изгодно ресторант на морето,но не си струва труда и разправиите.Предишни лета се изкарваше добре.Но кетъринга в хотелите съсипа ресторантите по морето.А и чиновническия терор стана страшен.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Другарите

    115 11 Отговор
    Николчеви , БКП и ДС , с хотели от въздуха нямали да отваряли ?! Е , и ? Кой го интересува това ?

    Коментиран от #26

  • 3 Светослав

    94 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    За пръв път да сме на едно мнение! За няколко години, които вземаме под наем заведения, не са дошли мутри да искат рекет. Но всички останали-категоризация, двск контрол, нап, община-тротоарно право, музика те съсипва от проверки

    Коментиран от #5, #16

  • 4 123

    181 8 Отговор
    Дали ще отворите хотелите си или не, това зависи само от вас не от държавата.Какви договри искате от държавата да ви докара туристи.Единственно вие може да си докарате туристи не държавата.Миналата година не работехте а туризма донасял 14% от БВП на България, стана ясно след края на годината че туризма си работи само за себе си, не внася данаци в държавата и не произвжда БВП. За 2019 БВП на България е 68.5 милярда долара при напълно работещ туризъм, в 2020 при не работещ туризъм и заведения БВП на България е 67.4 милярда долара само 1.1 милярд долара по малко.Ако Туризма беше 14% от БВП на България това се равнява на 9.59 милярда долара загуба, означава че БВП на България за 2020 трябва да е 57.91 милярда долара.Та туризма е черна дупка в икономиката на страната, данаци не внасят, на работниците си не плащат добри заплати и осигуровки, но пари за маркетинг и парични подаяние от дръжавата искат.Научете се да работите както трабва, цената се определя от пазара и покупко способноста на местното население не на чужди държави на 2000- 3500 км от България, туристи има много, хотелите ви, ресторантите и услугите ви не не струват толкова колко искате. За да искате на 4 звезден хотел цена от 150 и нагоре евро то минимално стачта трабва да бъде не по малко 33 кв метра, а стая в 5 звезден хотел е с размер минимално 45 кв метра,отделно мебелите са от тежко и скъпо дърво като махагон, а не от талашит, с кожени дивани и столове 60 инчов телевизор и над 250 прог

    Коментиран от #12, #53

  • 5 123

    67 7 Отговор

    До коментар #3 от "Светослав":

    А колко е сумата за наем на заведението която плащате предварително
    на собственника без разписка,освен рекета на мафията и проверките на държавата?

    Коментиран от #7

  • 6 бл.134 в Зап. парк

    57 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Що да го отваря ? - Държавата му плаща да не работи. Банките дават пари !!!
    5000 лева минимална заплата от следващата седмица
  • 7 Светослав

    44 9 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    За заведение от 65 места в Равда, долу горе на централно място беше 18000 с ддс. Около 6000 лв са първоначалните документи. 6000 квартири, 7,8000 лв зареждане. Отделно е персонала,отделно е, ако има някакви ремонтни дейности и да се закупува посуда или оборудване. И чакаш 1юли да започне сезона....

    Коментиран от #9

  • 8 Death tour

    88 2 Отговор
    Отворете ги тези хотели да една две седмици, да се проветри. Туристи няма да има, но поне да не мирише на мухъл и прах.
  • 9 123

    71 8 Отговор

    До коментар #7 от "Светослав":

    Това е твърде много пари за първоначално плащане на нещо което не притежаваш.Това означава 3-5 сервитьора,4 човека в кухнята на които трябва да се плаща по 100 и повече на ден, и отделно подкупи и откупи. Така бизнес не се прави и туризъм не се развива, много ви лоша бизнес средата.

    Коментиран от #10

  • 10 Светослав

    32 3 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    Да, прав си. Надеждата умира последна))).

    Коментиран от #11

  • 11 123

    86 3 Отговор

    До коментар #10 от "Светослав":

    Просто не отивайте да работите на морето,в по-голям град може да си изкравате добри пари и да плащате добри заплати заедно със хубави осигуровки на работниците си със добра печалба със подобно заведение.Оставете ги да се ядът един друг мафиозите на морето.
  • 12 хахаха

    16 46 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    неграмотник, какви "милЯрди", какви пет лева???? Върни се в първи клас преди да ръсиш акъл на по-учените от теб.....

    Коментиран от #14, #27

  • 13 ТУЛУПИ

    74 9 Отговор
    Да дойде да почива Боко - Тиквата и Бургаския циганин, който направи секретарката си министър на Туризма. Тя каза, че всичко е под контрол. Да са ви Честити, пак си ги изберете !
  • 14 123

    51 2 Отговор

    До коментар #12 от "хахаха":

    Не всички за прости както ги мислите вие грамотните крадци и измамниците,къде са ти парите от 9 300 000 туристи на морето от 2019г? Каква е разликата в парите от година 2019 в която имащ 9 300 000 туриста и разликата в следващата година от 460 000 туриста и то Българи?
  • 15 яяй

    75 2 Отговор
    Пусни българи на нормални цени, бе Николчев! Ама не, искаме да гушкаме много директно от чуждите туроператори, да играем на сигурно. Не става така вече, ще трябва да са напънеш! Квото беше, беше.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Васил

    42 2 Отговор
    Много правилно едва ли има мазохисти които искат бетон и фекалии.
  • 18 Светослав

    60 14 Отговор

    До коментар #16 от "Феникс":

    А нормално ли е 20ч да дойдат всички и да ти правят проверка с 3 полицейски коли. Нищо не откриха, но изгониха туристите. След това върви ги връщай.Чужденците,като видят толкова полиция, мислят, че си престъпник, после трудно се обяснява, защо са тук...

    Коментиран от #41

  • 19 Пурко

    56 1 Отговор
    Няма да го отвори, за да може после да иска държавна помощ, ясно е. Ако го отвори, ще трябва сам да си заработи печалбата, а такива като него са свикнали всичко да им идва отгоре
  • 20 Хххххххх

    48 3 Отговор
    Колко са долни и мизерни твзи беге хотелиери. Като почнат с това българите да ходят в български хотели и не знам си какви подобни бъртвежи, за са натискат на някаква родолюбива твматика. А когато българите отиват в българските хотели дали хотелиерите се отнасят по същия родолюбив начин... затваряйте и никога не отваряйте! Мислихте ли по същия начин съсипвайки природата на българите с разни подпорни стени тип огромен хотел. Дебили! Нокога в беге хотел! Даже в Корфу гледам се наблъскали хотели да строят и пак същите хранително-алкохолни мизерии.
  • 21 Гоуст

    19 5 Отговор

    До коментар #16 от "Феникс":

    Проблемът е в тенденциозността при контрола. Масово правилата и разпоредбите са разписани абсолютно безумно и може да се интерпретират както му скимне на проверяващия. Ако не ти харесва - съд, но там едно дело се влачи години, а ти без разрешение от пожарната например не можеш да работиш. Отделно, дори да спечелиш, длъжностно лице наказано за престъпление по служба няма, а на теб ще ти е... м.... още повече - справка Брикс в София за нагледно доказателство с клипчета.
  • 22 Букингком

    29 4 Отговор
    Когато и да търся скъпарски хотел на Крит винаги в този момент има още няколко човека търсещи стаи за съшия период. Половината хотели, а те са над 200 категория 4 и 5 звезди делукс на Крит са на стоп! Повечето са с по 3000 лева за седмица и са продадени. Българските хотелиери да се замилят защо е така. Причините са комплексни.

    Коментиран от #28

  • 23 Наблюдател

    77 1 Отговор
    Скъпи български хотелиери и ресторантьори, вземете едно меню от миналата година и внимателно го прочетете, ОЛЯХТЕ СЕ С ТЕЗИ ЦЕНИ. Една порция пържен сафрид от 200 г. струваше в третокласен ресторант 9 лв. 5 мършави сафридчета с вилица и нож за 9 лв. След като сафрида го купувахте за 4 лв. килограма и олиото го използвахте многократно
    Затова българите предпочитат Гърция, Кипър, Испания, Тунис, Египет. Не се сърдете, ама за две лета работа на морето не се става милионер
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Турист

    52 1 Отговор
    Руска туристи, а? Ние да продължаваме да ловим руски шпиони и те руснаците със сигурност ще дойдат. Фантазии...

    А 123 е прав- туристическият бизнес да почне да си плаща данъците и осигуровките и тогава да плаче на държавата
  • 26 Луд

    29 1 Отговор

    До коментар #2 от "Другарите":

    Със сигурност ще отворят.Плосто няма да декларират доходите и после държавата ще плаща "помощи".
  • 27 И аз да кажа

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "хахаха":

    Това не е коментар по същество за фактите и цифрите!
  • 28 И аз да кажа

    14 5 Отговор

    До коментар #22 от "Букингком":

    Ми в Крит има доста хотели без руснаци- ето една причина

    Коментиран от #58

  • 29 Чакайте Руски Туристи,!!! На аерогарите,

    27 6 Отговор
    Да се подредят с Питка и сол, Захариева, Митов, Пасито Елена Гепи, Н Младенов,, и всякакви подобни!!! Чакайте, и Хотелиерите ще чакат,!!! Продажните политици, ще съсипят летния сезон на Морето това лято!! Гонете," Шпиони," призраци и вадете скелети"ичакайте Туристи???!!

    Коментиран от #33, #36

  • 30 Истината

    20 1 Отговор
    Няма да отворят само тези които са построени с неброени червени пари или от бандитите /явни и политически/. Останалите които се подлъгаха по тях и решиха бързо да забогатеят с кредити или ще фалират или ще отворят на минимална печалба.
  • 31 Лакомници

    16 5 Отговор
    Политизирате темата! Какво са ви виновни политиците, че в цял свят върлува пандемията? Сега нали имаме нови политици и те няма да могат нищо да направят защото ние нямаме Швейцарските авоари за да плащаме от народните пари на тарикати. Всеки е ощетен в тази ситуация. Направете така, че българите да идват при вас а не масово в Гърция например.
  • 32 На мен

    22 0 Отговор
    ми се прииска да знам: другарете с хотелите как са използвали парите от схемата за запазване на работните места: а) за ремонт; б) за бонуси помежду тях си; в) за спасяване от глад на работниците си?

    Коментиран от #35

  • 33 яко ни лъжат

    22 3 Отговор

    До коментар #29 от "Чакайте Руски Туристи,!!! На аерогарите,":

    ЩЕ ИМА ДА ЧАКАТЕ РУСНАЦИ, АМА НА КУКОВО ЛЯТО. РАЗБОЙКО И ВОЕНОЛЮБЦИТЕ ОТ АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪЮЗ НАПРАВИХА БЪЛГАРИЯ ВРАЖДЕНА И Е В СПИСЪКА НА ВРЪЖДЕБНИТЕ ДЪРЖАВИ НА РУСИЯ. ТУРИСТИЧЕСКИЯ БИЗНЕС ЗАГИНА ЯКО И ОНАЯ ЧАСТ ВЪВ БРУТНИЯ ПРОДУКТ НА ХАЗНАТА. ЧАКА НИ САМО ГЛАД. ОТ ХАМЕРИКА ПОМОЩИ НЯМА ДА ИМА !!!!! ИСКАТ САМО ПУШЕЧНО БЕЗПЛАТНО МЕСО ЗА ТЕХНИТЕ СИ ВОЙНИ.

    Коментиран от #34, #43

  • 34 От САЩ

    18 0 Отговор

    До коментар #33 от "яко ни лъжат":

    щели да дойдат за летния сезон над 50 милиона американци ......но не се знае за кое лято става въпрос😁😁

    Коментиран от #50, #55

  • 35 Ончо

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "На мен":

    Питай Иван Костов
  • 36 Гладни българи

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Чакайте Руски Туристи,!!! На аерогарите,":

    Май като клекнем да акане на някоя поляна , дупетата ни ще започнат да падат трева
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ханку Брат

    23 1 Отговор

    До коментар #37 от "Бизнесмен":

    По-полека, да не се подмокриш!
  • 39 Магерас

    30 0 Отговор

    До коментар #37 от "Бизнесмен":

    Абе, галош сплескан. 1400 кандидатствали...и от къде са тия кандидатстващи. От Факултето и Столипиново ли бе? Там ли ги намираш? Хахахаха...я си кажи фирмичката, че да я знаем , та утре и 2-ма да не намериш. 1400..А защо виете като сарански мечки че няма персонал бре?Защо? Такива работодатели като тебе под път и над път. То и затова сме на това дередже. Всъщност дреме ми на сайдера. Аз от 20 години за български мошенгии не работя. и съм си много добре. А измамници като тебе ги слагам ..знаеш къде..че и три пъти ги завъртам.
  • 40 незнайко

    24 1 Отговор
    Много добре, изобщо да не ги отварят и да ги продават ! Желаещи да ги купят ще се намерят на ПОЛОВИН ЦЕНА !!! Ако не искат са хващат мотиките и БАЧКАНЕ НА СЕЛО !!! ИЗОБЩО НЕ МИ ПУКА ЗА ТЕЗИ ЛИЧНОСТИ !!!
  • 41 stan4o

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "Светослав":

    Простотията на държавните служители осакати малкия и среден бизнес, в полза на големите. Затова България е в това положение. Новите които ще управляват трябва да премахнат глупавите рестрикции и да оставят хората да правят бизнес. Бюрокрацията такова бизнеса.
  • 42 stan4o

    11 0 Отговор

    До коментар #37 от "Бизнесмен":

    Затова България е на това дередже,защото се управлява от умници като вас и вашите родители. Не е нужно да изтъквате,то е очевадно.
  • 43 хах

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "яко ни лъжат":

    Ти Болен Сайдеров ли си. Какви американци, какви руснаци те гонят в празната кратуна. Покрай бочко всички изтиквясахте.

    Коментиран от #48

  • 44 егати

    14 0 Отговор

    До коментар #37 от "Бизнесмен":

    На дядо ти още миришат цървулите/гуменките,за да се правиш на аристократ. " Пази боже сляпо да прогледна!" беше написал Алеко Константинов.
  • 45 В.В.П.

    20 1 Отговор
    Хотелиерския бизнес,не допринася с нищо за Вътрешния продукт,за държавата.....Това е 90 %сив сектор.!!! .Все тая ,дали ще отвори или не.!!!
  • 46 то тоя

    5 0 Отговор
    и като е отворил хотела си
    па е същата работа
    все няма никой там
    поне да отвори прозорците да се проветри от мухлясалите гипскартони
    че се не диша цяло лято там
  • 47 Баце

    16 1 Отговор
    Защо всички "бизнесмени" ревът държавата да им помага, е нали искахте пазарна икономика и свободна инициатива, ето ви.
    Н арода, който мародерствате го е казал:
    "Както се радваш на шарени поли, така ще се радваш и на рунтави гърди", те ти пазарни отношения и който е по-кадърен, предприемчив и т.н. успява или вече не сте такива?
    А за външната политика пак са ваште хора бе, атлантици, европейци, хуманисти все за доброто гледат кво ревете сега, ето няма ги омразните пияндурници от "сибирските степи" чакайте французи, италианци, германци и холандци с дебели портфейли, те са плащачи нали?
  • 48 МАФИЯ НА ББ

    7 0 Отговор

    До коментар #43 от "хах":

    ХА СЕГА ПРОЧЕТИ НОВАТА СТАТИЯ КАК СЕКВАТ РУСКИТЕ ТУРИСТИ. ЗАЩО ЛИ? ДА КАЖЕ РАЗБОЙКО, ХАЙДЕ ХВАНЕТЕ ОЩЕ НЯКОЛКО ШПИОНА ДЕТО СНИМАЛИ НАЩЕ ЕФКИ 16 НА ЧЕРТЕЖИ И ДВАТА ТАНКА.ТУРИЗМА НОСЕШЕ 20% ОТ ВЪТРЕШНИЯ ПРОДУКТ, СЕГА ОЙК И ФАЛИТИ. РАЗБОЙКО УБИ И ТУРИЗМА . ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ И ШАЙКАТА АТЛАНТИЧЕСКА. БЕГАЙТЕ ЗА ТУРИСТИ ОТ ХАМЕРИКА И КАНАДА.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 123

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "От САЩ":

    То в Америка хотелите и храната в ресторантите са по хубави и по евтини от България,плажа,паркинга, транспорат до и от плажа,общественните тоалетни а и частните в заведения-магазини, ресторанти,бензиностанции са с пълен безплатен достъп от всеки на улицата и общественна вода за пиене са безплатни, защо да отиват в България?
  • 51 123

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Бизнесмен":

    Господин Управник, ако все още не си разбрал защо имаш човешки ресурси и човешки капитал,не си за работата на която си.Помешенията,машините и парите ти не струват и една стотинка без труда и уменията на твоите работници, уважавай другите хора и труда им за да бъдеш уважаван.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Външния туризъм

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    носи едни милиони, хиляди милиони, които се разпределят и завъртат в икономиката.
    Знам, че е истина, независимо от твоята статистика! Със сигурност си на държавна хранилка, дано никога не се занимаваш с реален бизнес. Бъди здрав!

    Коментиран от #56

  • 54 Стефан

    8 0 Отговор
    Защо да ви ходя на морето като в Пловдив и околността има над 30 аквапарка, не дерат като вас, а ако искам да се топна на морето ей къде в Гърция, вижте в нета че за 700 - 800 лева в Турция ще си изкараш като бял човек, за такива като вас е онзи израз - клаха и го бесиха така като турчин не ги клал и бесил, нали с два месеца работа вързвате годината, свършихте като другата мутра, завинаги.
  • 55 Не са

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "От САЩ":

    50 милиона американци, а 50 хиляди американски войници на "ротационен принцип". И няма да носят пари със себе си, плащането после. Хаха...хихи.
  • 56 123

    6 0 Отговор

    До коментар #53 от "Външния туризъм":

    Погледни хубаво цифрите на БВП 68.5 милярда долара за 2019 на България при 9 300 000 туристи и напълно работещ пазар. БВП за 2020 при неработещ и малко работещ туризъм е 67.4 милярда долара, като туристите са Българи пррдимно и са само 460 000 човека. Разликата е само 1.1 милярд по малко, а в този милярд загуба се включват и други затворени предприятия не само туризма.
    Като погледнеш цифрите в Турция за 2019 имат 51.9 милиона туристи и приходи от 34.52 милярда долара -средно по 665 долара приход от човек, като имаш предвид че турските цени са 2-3 пъти по ниски от Българските цени в турзима. То приходите в България трябва да са минимално 6,184,500,000 долара за 2019, и най-малко с толкова трябва и да падне БВП на България, за 2020 трябва да е 62,315,500,000 само от спада във Туризма без да се изчисляват другите затворени предприятия.Което означава че пари в България от Туризма не влизат в икономиката и не се плащат данаци и осигуровки.А от Българските турисити миналата година са влезнали 305,900,000 долара.Измамници от класа притежават и управляват Туризма на България, които не създават работни места, не вкарват пари в икономиката на България и не плащат данаци и осигуровки.Целия бизнес и доходите от него обслужва само тях самите.
  • 57 От Германия

    2 0 Отговор
    Май няма да има германски туристи тази година, въпреки че много германци биха посетили България с удоволствие. Няма информация все още как ще влизат семейства в България, до колко годишна възраст се изискват ПСР тест за деца и т.н. А официално по немските медии казаха, че летният сезон за България е от 01.Юли и от тогава са и почивките, които могат да се резервират от Германия. Защо през юни не се предлагат екскурзии за България? Това е тайно споразумение между България и Фрау Меркел. Немски туроператори не предлагат никакви екскурзии през юни за България, но за Португалия, Гърция, Испания се предлагат.
  • 58 555444

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "И аз да кажа":

    щото на Крит имало хотели без руснаци... ха ха... ти Крит си го виждал явно само на картинка. За разлика от руснаците, които ходят там МАСОВО на почивка.