10 Май, 2021 11:33 2 012 3

Отново приемат заявления за извънредно подпомагане на фермери

  • дф земеделие-
  • извънредно подпомагане-
  • фермери

При този прием имат право да кандидатстват земеделци, които досега или не са искали помощ заради загубите, причинени от Covid пандемията, или са искали, но не са я получили

Отново приемат заявления за извънредно подпомагане на фермери - 1
Снимка: БГНЕС

Фонд „Земеделие“ отваря нов прием на заявления за извънредно подпомагане на фермерите, засегнати от Covid кризата.

Земеделските производители имат още седмица, за да подготвят документите за кандидатстване, а мярката е с бюджет 14,7 млн. лева

Мярката за подпомагане обхваща секторите „Плодове и зеленчуци“, „Маслодайна роза“, „Винени лозя“, „Декоративни растения“ и „Животновъдство“.

При този прием имат право да кандидатстват земеделци, които досега или не са искали помощ заради загубите, причинени от Covid пандемията, или са искали, но не са я получили. Всички кандидати трябва официално да са регистрирани земеделски производители.

Фонд „Земеделие“ припомня, че един фермер може да получи подпомагане по мярка Covid-19 за повече от една от дейностите, които има, но не повече от левовата равностойност на 7000 евро. Финансовата помощ по мярката се изплаща под формата на еднократна сума.

Документите ще се приемат от 17 май до 4 юни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктор ох боли

    6 0 Отговор
    Фермери и ковид. Ади пак пилетата печелят. Големи измамници.
  • 2 Доктор ох боли

    3 0 Отговор
    Как звучи." Или са я искали а не са я получели" пак да подадът документи.
  • 3 Лопатата

    3 0 Отговор
    Майчето няма ли да ги подхваща?