Last news in Fakti

28 Май, 2021 15:04 7 004 36

„Техномаркет България“ ЕАД: Редовно обслужваме кредита си към ББР

  • техномаркет-
  • кредит-
  • ббр

Компанията плаща редовно и без забава данъчните си задължения в България

„Техномаркет България“ ЕАД: Редовно обслужваме кредита си към ББР - 1
Снимка: Фейсбук

„Техномаркет България“ ЕАД плаща редовно и без забава данъчните си задължения в България и работи изцяло на светло. Това обяви водещата компания в продажбата на електро-домакински уреди в писмо до икономическия министър Кирил Петков.

Кредитната експозиция към Българската банка за развитие е надлежно обезпечена, съобразно изискванията на банката и се обслужва редовно и в срок, ведно със съпътстващите банкови такси и комисионни. Към момента „Българска банка за развитие“ АД е основен оперативен банков партньор на „Техномаркет България“ ЕАД, като дружеството насочва изцяло паричните си потоци по сметките си в банката, уточняват от дружеството.

„Дружеството винаги е било коректен партньор на държавата, като очаква от институциите адекватно отношение, в защита на българския бизнес. С оглед на изложеното Ви уверяваме, че „Техномаркет България“ ЕАД, като водеща компания в сектора за продажба на потребителска техника, няма да позволи публичното разпространяване на спекулации да накърни търговската ѝ репутация.”, обяви още компанията.

"Техномаркет" излезе с категоричен отговор по повод опитите на служебния икономически министър Кирил Петков за внушения и спекулации около кредитите от ББР.

Ето официалната позиция на фирмата:

Дружеството “Маркет Инвестмънт” АД е едноличен собственик на капитала на „Техномаркет България“ ЕАД – първата и една от водещите ритейл вериги за продажба на потребителска техника с най-голямата магазинна мрежа в страната.

Търговската и финансова стратегия на „Техномаркет България“ ЕАД е детайлно разработена от мениджърския екип, като основният фокус е върху:

развитие на актуален, широк и балансиран асортимент, включващ както традиционните, така и най-новите продукти в сферата на потребителската електроника.

развитието на франчайз концепцията, като модел за управление на обектите, позволяваща реализиране на отлично клиентско обслужване и висока икономическа ефективност;

развитието на собствения бранд Neo;

новаторска маркетинг програма;

развитие на онлайн канала за продажби;

цялостен ръст в продажбите и реализиране на оперативна печалба.

За постигането на така поставените цели важно значение има цялостното банково обслужване на дейността на „Техномаркет България“ ЕАД от страна на „Българска банка за развитие“ АД.

Кредитната експозиция към банката е надлежно обезпечена, съобразно изискванията на банката и се обслужва редовно и в срок, ведно със съпътстващите банкови такси и комисионни. Към момента „Българска банка за развитие“ АД е основен оперативен банков партньор на „Техномаркет България“ ЕАД, като дружеството насочва изцяло паричните си потоци по сметките си в банката.

„Техномаркет България“ ЕАД плаща редовно и без забава данъчните си задължения в България и работи изцяло „на светло“, като осигурява стотици работни места, повишава заетостта и благодарение на иновативната си франчайз концепция за управление на магазините и многото партньори в страната и зад граница, развива на практика и дребния бизнес и предприемачеството в България и то при тежки икономически условия, предизвикани от пандемията от COVID-19. В този смисъл дружеството винаги е било коректен партньор на държавата, като очаква от институциите адекватно отношение, в защита на българския бизнес.

С оглед на изложеното Ви уверяваме, че „Техномаркет България“ ЕАД, като водеща компания в сектора за продажба на потребителска техника, няма да позволи публичното разпространяване на спекулации да накърни търговската ѝ репутация.

Заявяваме също, че няма да участваме в неконструктивни срещи, преследващи единствено извличането на политически предизборни дивиденти.

Борис Захариев, Изпълнителен директор Маркет Инвестмънт АД


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    68 9 Отговор
    Не е въпроса дали обслужвате кредита или не, а кой и защо ви го е отпуснал!
    Нито сте малка, нито средна фирма.
    Какво се правите на неразбрани и вие като БМФ?!

    Коментиран от #15

  • 2 Тия

    47 8 Отговор
    малко предприятие ли са , че са им дали една торба пари от Банката за развитие ? Като им трябва кредит - има банки , а не заради хищници да режат крилата на малките !!!

    Коментиран от #32

  • 3 Бойко Разбойко

    37 7 Отговор
    Така е!Редовно си обслужват кредита към ББ.(Бойко Борисов).
  • 4 ПКПка

    40 7 Отговор
    Я кажете лихвата по Договора преди тези излияния.

    Коментиран от #12, #23

  • 5 ББР

    29 5 Отговор
    Бойко Борисов Разбойко.
  • 6 миш

    26 8 Отговор
    Не разбрах,колко е кредита и за колко време?Това,че ще плащате вноски примерно няколко месеца,не значи,че ще плащате и години,така,че леко.Имате ли ззалог,срещу този кредит и колко е той?
  • 7 Финансист

    36 9 Отговор
    Техномаркет са във фактически фалит, никой не купува техника оттам, защото знаят кой е реалния собственик...
  • 8 Пръц

    31 8 Отговор
    В Техномаркет ме е страх да вляза.Там още от входната врата те налазват някакви представители на кредитни институции да ме уверяват колко било изгодно да купувам нещо на кредит.На въпрос към продавач—консултант до колко време мога да върна закупената стока той ми изсъска,че нямало политика да се връщат стоки по каквато и да било причина.Кочина ли? По прилича на кенеф.
  • 9 Българка

    35 8 Отговор
    Всички "богопомазани", разбирайте от Доган-Пеевски-Борисов , които са получили милиони от ББР при изгодни за тях лихви и в ущръб на публичния ресурс, който основно трябва да подпомага развитието на малкия и среден бизнес бойкотират насрочената за днес среща с икономическия министър. Опорките им са едни и същи- избори, а става въпрос за пари. Имам чувство, че в Банкя Севда ТВ им е писала хвалебствените писма.
    Това показва колко цинично-нагли са всички от глутницата.

    Коментиран от #25

  • 10 римлянин

    12 4 Отговор
    И все пак мишо професорчето от "Информ. обслужване" Трябва НЕЗАБАВНО да бъде Уволнен и даден на Съд!
  • 11 велики

    12 7 Отговор
    не сте прави. Контактувате с изпълнителната власт по вестници и с писма . грозноватичко. Само за да зарадвате опекуна си ББ
  • 12 денис сачев

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПКПка":

    Лихвата в годишен размер е 3 /Три / % /процента/.
  • 13 zorko oko

    22 4 Отговор
    Послушните калинки мижитурки ГЕРБерастки и на шиши от ББР близо 1,8 млрд(над 90% от ресурсите!) са раздали едва на 20тина фирми!?! А можеше барем на 10 000 мирко, малки и средни предприятия и фирми да се раздадати да ги подпомогнат в Пандемията- това са ФАКТИТЕ!!!
    Поради такива още и подобни безобразия ГЕРБ ще се сгромолясат жестоко, а квази патрЕотите ВМРО, Марешки Далавери, Волен ще порпаднат извън бариерата и няма дори да помиришат Парламента!
  • 14 ПЛАЩАМЕ

    19 1 Отговор
    НЕМА ПРОБЛЕМ. А КОЛКО КОЛКО
    РАБ. МЕСТА СТЕ СЪЗДАЛИ ЗА ТЕЗИ
    50 000 000?!??. КОЛКО ПЛАЩАТЕ НА КАКВИ ЛИХВИ?!??. 50 000 000 ЛВ.
    КАКВО ПОСТРОИХТЕ?!?? ПОНЕ ЕДНА ДЕТ. ПЛОЩАДКА ИМА ЛИ. НЕ САМО УСВОЯВАХТЕ А СИ ПРАВИХТЕ ПАРКО
    МЕСТА. БРАВО МИНИСТРИ БРАВО РАДЕВ. ПОКАЖЕТЕ ВСИЧКО И ГИ РАЗБИИ ТЕ. ДА ВРЪЩАТ ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО НА НАРОДА.СЪД И МЯСТО НЕ ПОД СЛЪНЦЕТО.
  • 15 Решетников

    8 19 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    В една банка трябва да има ликвидност , ако искаш да финансираш малки предпритя с повишен риск , трябва да си осигуриш и приходи с оптимално малък риск от това да загубиш парите. Така че щом в банката имат налични пари и рейтинга им се вдига от Европа заради правилната им политика на финансиране , мисля че пингвини като времянките само могат да клепат като мишки.

    Коментиран от #29

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 тест

    9 1 Отговор
    Странно защо само в pik.bg публикуваха отворено писмо на друга фирма кредитополучател към финансовия министър

    Коментиран от #20

  • 20 ето

    3 8 Отговор

    До коментар #19 от "тест":

    pik.bg/фирма-с-кредит-от-ббр-удари-жестоко-икономическия-министър-няма-начин-да-ни-въвлечете-в-по-news1028209.html
  • 21 Каскет

    12 1 Отговор
    Шиши обича ББР и обратното.
  • 22 Бай Шиле

    19 3 Отговор
    Защо се правите на луди? Малка и средна фирма ли сте?
  • 23 !!!?

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "ПКПка":

    Питай министъра на икономиката за лихвата на кредита, а "Техномаркет" не е длъжен да ти я каже !!!?
  • 24 Винету

    15 3 Отговор
    НИКОГА и нищо от Техномаркет
  • 25 !!!?

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    На тебе отказван ли ти е кредит от ББР за финасиране на троленето ти тук !!
  • 26 Абе,

    14 1 Отговор
    Що не питат шиши,как заграби техномаркет от КТБ ?!
  • 27 българка

    11 2 Отговор
    Тия защо се правят, че не разбират за какво става въпрос?
    Ей, БОЙКОИЗБРАНИТЕ, докога ще смучете кръвта на народа???
  • 28 Проблемът е

    12 3 Отговор
    че трябва да платите главницата и кога, и дали въобще ще стане??? Жалка лихвичка срещу стотици милиони кредит! И какъв е ефектът за държавата, икономиката и данъкоплатците от вашия кредит? Пълнене на бездънния ви джоб?
  • 29 Лост

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "Решетников":

    Ако държавата ти налива пари за каква ликвидност говориш?
  • 30 Фактъ

    8 1 Отговор
    Питайте ги какви заплати дават и ще разберете защо са вредни .
  • 31 Абе

    13 2 Отговор
    На Техномаркет магазините са полупразни. Малко са като хранителен магазин през 1990. Пълно само с фиде, къде се огледаш фиде, от деугата страна макарони. Та и при тия е така. Цял огромен щанд с един и същи продукт. Разнообразие отално липсва! Хора няма. Ама те плащат… да вземат да си пуснат баланс и ОПР-то за послените три години и бас ловя картината ще е тотално друго.
  • 32 Роко

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тия":

    Е друго си е да се отпусне кредитче на Кури да си купи хотелче в Гръцко ма за това нито дума нали тя е от наште.
  • 33 Темидец

    1 2 Отговор
    Кога ще заведете дело на Кирчо,за уронване на престижа на фирмата Ви,защо се бавите?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Васил

    2 0 Отговор
    Коя нормална банка в Европа ще отпусне такива кредити никоя тези пари трябва да бъдат върнати обратно до стотинка иначе ще има КТБ-2 човека взе парите и духна.
  • 36 емо73канар

    5 0 Отговор
    А Техно Маркет , дали обслужи кредитите си към КТБ ???
    Виждам, че и на Кирчо Гелосаното парвеню са му отпусна ли 60М., та в този ред на мисли, той върнали парите /55М/ които дължеше за БМФ ???