8 Юни, 2021 10:12 3 911 10

Бомба със закъснител

  • инфлация-
  • свят-
  • икономика-
  • криза-
  • deutsche bank-
  • goldman sachs

Натрупването на инфлация ще доведе до нова криза

Бомба със закъснител - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Инфлацията определено е проблем, който всички се надяват да изчезне, но в действителност тя ще се натрупва и ще доведе до нова криза през идните години. Прогнозата е на икономистите на Deutsche Bank, която заявява, че продължаващите икономически стимули при наличието на процес на ръст на инфлацията, дефакто са грешка, чийто негативни последици ще видим ако не днес, то най-късно през 2023 г.

Анализаторите не са съгласни и с решението на Федералния резерв и Централната банка за толериране на по-висока инфлация, което щяло да доведе до възстановяване на икономиката. „Напротив. Това води до рецесия и финансов стрес в световен мащаб и то най-вече в развиващите се пазари“, обяснява главният икономист Давид Фолкерц-Ландау.

Агресивни стимули и основни икономически промени ще доведат до дългосрочна инфлация, категорични са анализаторите на Deutsche Bank. Не на същото мнение са колегите им от Gоldmаn Ѕасhѕ. „Има съществени причини дa пoдĸpeпя пoзициятa нa Фeд, чe инфлaциятa e вpeмeннa. Eднa oт тяx e, чe пpeĸpaтявaнeтo нa дoпълнитeлнитe пoмoщи зa бeзpaбoтицa щe пpaти paбoтeщитe oтнoвo нa paбoтa пpeз cлeдвaщитe мeceци, ĸoeтo щe нaмaли нaтиcĸa зa пoвишeниe нa зaплaтитe“, казва Ян Xaциyc, глaвeн иĸoнoмиcт в банката.

От Deutsche Bank предупреждават, че ако в момента САЩ повишат лихвите ще се създаде хаос.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Откакто сме със Запада

    22 5 Отговор
    само зли новини и тормоз.Поне разбрах как стандартният мюсюлманин се превръща много лесно в ислямски терорист..

    Коментиран от #3, #5

  • 2 НИЕ ВЕЧНО СМЕ В

    20 1 Отговор
    КРИЗА......ВСЕ ЦЕНИТЕ РАСТАТ И ВСЕ ПАРИ НЕМА......И НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ ТАКА ГО КАРАТ
  • 3 МИНАВАМЕ КЪМ ИЗТОКА

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "Откакто сме със Запада":

    СТАВАМЕ ГУБЕРНИЯ НА РУСИЯ......И ЧАКАМЕ КОМУНИЗМА
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бл.134 в Зап. парк

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Откакто сме със Запада":

    Верно. е !Бързо на имотите . 5000 евро квадратния метър в Люлин ,при съседи от Съвети.
    Всички ще платите сметката на САЩ

    Коментиран от #8

  • 6 Спрете

    13 0 Отговор
    измислената пландемия и се върнете към нормалния живот. Работете, учете и кризите ще отшумят. Колко бизнеси фалираха, съзнателно унищожени? По най бесрамен начин посягат на средствата на хората. А правоверните ковидьоти помагат за този мега обир.

    Коментиран от #7

  • 7 КАЖИ ГО НА ПУТИН И БАЙДЪН

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Спрете":

    Може да те послушат
  • 8 Иван

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "бл.134 в Зап. парк":

    Имотите в момента не са опция , въпреки , че всички са се юрнали към тях .Когато разходите се увеличават , хората си гледат сметките храната и децата .Няма как цената на имота да расте до безкрай , а след тези санкции от САЩ , тук става неприемлива държава за инвестиции .Така, че опичайте си акъла
  • 9 Таласъма

    16 1 Отговор
    Ситуацията е такава, каквато е била преди Голямата депресия 1929г..И тогава. в опит да се задейства икономиката ФЕД пуска огромно количество необезпечени долари, издува балони и един ден те се пукват с катастрофален ефект, най-вече в САЩ . Днес вертолетните пари са колосална сума, фондовият пазар и не само той, са колосално надути балони и следва пукването им. В глобалния свят това ще е глобална катастрофа. Интересно, защо при залеза си САЩ сриват света?
  • 10 жълтък

    9 2 Отговор
    обръщайте парите в злато, реалната годишна инфлация е 8-10%, банкерите са най големите манипулатори и лъжци.