30 Юни, 2021 17:37 4 685 0

АБВ: „Булгартрансгаз“ провали всеки значим проект

  • булгартрансгаз

Протестите пред КЕВР могат да бъдат обяснени с два мотива

АБВ: „Булгартрансгаз“ провали всеки значим проект - 1
Снимка: БГНЕС

По време на кампания почти всеки се упражнява свободно на тема енергетика. Сектор природен газ е на път да бъде заличен заради некадърност и задкулисие. Имаме всички основания да мислим, че благодарение на политически чадър, ръководството на държавната „Булгартрансгаз“ не само провали всеки значим проект за газопреносна мрежа, но на всичкото отгоре е разходвало милиони евро европейски и държавни средства в нарушение на законите. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

Протестите пред КЕВР могат да бъдат обяснени с два мотива. Първо: от КЕВР рушвети не раздават. Второ: протестите, които се правят пред КЕВР сега, целят да заглушат извършването на мащабни проверки, които са продиктувани от мое писмо, с което се изисква информация за състоянието и кредитирането на „Булгартрансгаз“. Ние няма да оставим нещата така.

Апелираме институциите да си свършат работата, да извършат нужните проверки и да огласят фактите.
Настояваме да бъде потърсена персонална отговорност от нарушителите.

Българското общество трябва да знае какви безчинства са се вършили и да се замисли на кого поверява управлението на държавата.
Ако не бъде отстранено това политически конструирано ръководство на „Булгартрансгаз“, министърът на енергетиката трябва да обясни кой от властимащите днес го пази. Той лично или някой му нарежда.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА