2 Юли, 2021 11:09 7 306 22

Силен удар за алкохолния туризъм

  • -
  • balkan holidays

Balkan Holidays отмени лято`21

Силен удар за алкохолния туризъм - 1
Снимка: Shutterstock

Balkan Holidays отмени втората част на чартърната програма на компанията от Великобритания към България, която дефакто обхваща края на сезона. От компанията са уведомили с писмо партньорите си за това, а причината е пандемията с коронавируса.

На практика това означава, че британците, които са сред най-големите нации, идващи на българското Черноморие, тази година ще пропуснат алкохолните турове у нас. Така българският туристически бранш ще разчита само на германците. Последните обаче са с далеч по-различен манталитет, когато става дума за почивка и няма да доведат до оборотите правени от гражданите на Острова.

Ето и цялото писмо на Balkan Holidays до партньорите:

След няколко разговора по темата през последните месеци, с голяма тъга ви съобщавам, че Balkan Holidays Великобритания са принудени да прекратят останалата част от Лято 2021 програмата си, която трябваше да стартира на 1 август.

Това означава, за жалост, че няма да има чартърна операция за остатъка от сезона. Причините вече са пределно ясни. Има прекалено много несигурност заради ограниченията, въведени както от властите във Великобритания, така и тези в България, които не позволяват извършването на позволени пътувания и почивки. Някои от ограниченията вероятно дори няма да бъдат вдигнат в близкото бъдеще, тъй като дори и ако само една от страните реши да облекчи мерките, а другата не го направи, пътуването става невъзможно.

В резултат от несигурността в последните месеци, дори хора, които са си резервирали полети (част от които прехвърлени от резервациите през 2020 г.) започнаха да ги отменят. Остават само лимитирани бройки на запазени места. Отмените се случват в голям брой ежедневно. В тези условия нямаме никакъв друг избор освен да отменим останалите планувани чартърни операции. Още веднъж, съжаляваме много и се притесняваме за това какво може това решение да значи за двете ни държави. Просто ситуацията не позволява друг курс на действия, тъй като събитията са извън нашия контрол.

Това значи, че всички ние вече очакваме с нетърпение Лято 2022. Огромен брой клиенти са си прехвърлили резервациите за следващата година и да се надяваме – още толкова ще резервират дати за идните месеци. Ясно е, че Сезон 2021 няма да е лесен, но ще направим всичко по силите си да го приближим възможно най-много до този през 2019 г. Сигурни сме, че и вие ще се присъедините към тези усилия.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    77 6 Отговор
    Няма да липсват на никой британците освен на алчните муртохотелиери по бетономорието.

    Коментиран от #2

  • 2 Чудно

    60 6 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Не никой не липсват британците, руснаците, немците... то кой остана?! Бай Ганьо си обича Гърция. Явно гларусите тази зима ще се хранят с пясък от дюните, а, то и дюни не останаха. Награда за алчността им!

    Коментиран от #6, #8

  • 3 Нещо

    25 1 Отговор
    позитивно 👍🤗👏👏👏👏👏
  • 4 Нещата

    39 2 Отговор
    Една много добра новина!
  • 5 С две думи

    40 3 Отговор
    британските алкаши да си повръщат у градинките в къщи,by by..
  • 6 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Чудно":

    Има си доста народ по морето, наминах вчера тук-там и не липсваха паркирани коли пред нито един хотел.
    А и в заведенията имаше доста хора.

    Коментиран от #15, #22

  • 7 еш па тоа

    25 3 Отговор
    Правилно!Ако си спомняте,заразата в България тръгна от англичаните в Банско.Те и до сега на Острова не могат да се оправят,въпреки огромния процент ваксинирани.
  • 8 Льольо

    23 8 Отговор

    До коментар #2 от "Чудно":

    Не намесвай руснаците,малък си да ги съдиш..

    Коментиран от #19

  • 9 Гай Турий

    42 1 Отговор
    Бахтии мошениците, че нашите мутри по Съни бийч нямало да пълнят гушите от фалшив алкохол, изобщо не ме е еня. Нека видят как е да няма големи печалби.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    13 3 Отговор
    Алкохолния туризъм на англетата-наглетата се ограничава само на туристическият им ЛАЙНЕР/ВОЗ Дифендър. И да внимават да не объркат курса, за да не ядат ку.... а
  • 12 Русенец

    9 3 Отговор
    Британските туристи са под 3% от общият брой чуждестранни туристи в България, за 2020 г. Около 1/38 част от всички чужденци, почиващи у нас.
  • 13 Sun

    11 2 Отговор
    Така ни се пада на българите, защото и без това качеството на услугите ни е ниско, а цената висока. И например за 4ри членно семейство е по-евтино да идеш в Турция и Тунис, отколко за същите условия в България, като да отбележа, че в по-евтината цена е включен и самолетен билет /автобус. Колкото другите държави гледат да уважа и предразположат туристите си, толкова обратно на тях, нашите гледат на печалбарство.
  • 14 Загрижен

    8 0 Отговор
    Колко тъжноооо, чак пуснах сълза. Ами сега, като не дойдат британските пиандете, нашите мутри как ще свържат двата края? Няма да има друсалки и пиандета паднали през терасите и умрели на асфалта на Тулупа... Мъкаааа...

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сатана

    2 1 Отговор
    Никой няма по БГ лайноморието и няма да има.Бавен и мъчителен фалит на собственици и малоумният им персонал.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гларусът

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Загрижен":

    Не се притеснявай.ще дойдат руснаците.Те ,по нищо не остъпват на англичаните. Пак ще има пияни рускини из храстите, а мъжете им ще се наливат безпаметно,докато гларусите оправяме жените им ! ))))
  • 19 Голем смях

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Льольо":

    Руснаците са същите свине като англичаните.Само ,че по-нагли и арогантни.Да не говорим,че всеки втори е с ковид и разпространяват заразата.Вън руските орки от България.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 делта

    2 0 Отговор
    Тази година и британците и руснаците, които са сред най-желаните ни туристи, ще ни докарат освен пияници и много нови вируси.
  • 22 ттт

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Паркоместата са малко, затова. Пък и кой ползва Болкан холидейс с автомобил?